ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ: Ραχιο-θεραπεία με Χειροπρακτικές, Οστεοπαθολογικές και άλλες φυσικές μεθόδους, αποκαταστάσεως της υγείας - του Σωκρ. Χριστουδαλαρή


ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ
Ραχιο-θεραπεία
με Χειροπρακτικές, Οστεοπαθολογικές
και άλλες φυσικές μεθόδους,
αποκαταστάσεως της υγείας



Η μέθοδος της Ραχιο-θεραπείας, αυτή που ασκώ εδώ και 45 χρόνια, συμπεριλαμβάνει Χειροπρακτικές, Οστεοπαθολογικές και άλλες φυσικές μεθόδους, αποκαταστάσεως της υγείας.
Ανάμεσα στις ερωτήσεις που ακούω ως θεράπων, είναι και οι εξής:
Α) Τι έκανα και μου δημιουργήθηκε αυτό;
Β) Μου είπαν για εγχείριση, εσείς μπορείτε να με κάνετε καλά;
Γ) Πόσες επισκέψεις θα χρειαστούν και τι θα στοιχίσουν;
Δ) Θα είναι μόνιμη η βελτίωση ή θα έρχομαι για συντήρηση;
Πριν απαντήσουμε στις άνω ερωτήσεις, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει «Να είμαι καλά!!».
Είμαι υγιής ή «είμαι καλά», είναι μία κατάστασις όπου όλα τα όργανα, ιστοί και κύτταρα, λειτουργούν 100% προς όφελος του σώματος γενικώς, σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή:
Στο Φυσικό, Συναισθηματικό, Πνευματικό και Κοινωνικό επίπεδο.
Για να καταλάβουμε τι κάνει η Ραχιο-θεραπεία πρέπει να συμφωνήσουμε στο τι είναι Ζωή!
Η άποψίς μας είναι ότι αυτή ταύτη η ΖΩΗ συνοψίζεται στην πλήρη έκφραση της νοημοσύνης μέσα στην ύλη…
Συμπληρώνουμε ότι για να εμφανισθεί απρόσκοπτα η πλήρης έκφρασις της Νοημοσύνης στον άνθρωπο, πρέπει να υπάρχει επαρκής καλή Πνευματική Διάθεσις, σωστή Διατροφή, ικανή Γυμναστική, Ξεκούρασις και το σημαντικότερο, η απρόσκοπτη λειτουργία του Νευρικού Συστήματος στο ανώτατό του όριο.
Έτσι ισορροπείται το Ον, ο άνθρωπος, εφ’ όσον τα μέρη του, Βιοχημικό, Συναισθηματικό, Ανατομικό, βρίσκονται σε ισομετρία μεταξύ τους.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ;
Αυτή είναι: η Επιστήμη, η Τέχνη και η Φιλοσοφία των φυσικών νόμων που διέπουν την υγιεία του ανθρωπίνου όπως και άλλων ζώντων όντων οργανισμούς.
Η «Περί Άρθρων Αγωγή», η Ραχιο-θεραπεία, είναι μια μέθοδος η οποία χειρίζεται την Σπονδυλική στήλη αλλά και όλο το ερειστικό σύστημα για να διορθώσει τυχόν παρεμπόδιση του νευρικού συστήματος μέσω του οποίου ρέει η Ζωτική Ενέργεια. Το ανθρώπινο σώμα έχει 70 τρισεκατομμύρια κύτταρα! 98% των ατόμων του σώματος αντικαθίστανται κάθε χρόνο! Δηλαδή το σώμα βρίσκεται σε συνεχή ανανέωση των κυττάρων του. Το επιθήλιο του στομάχου αλλάζει τα κύτταρά του κάθε 15 λεπτά. Η καρδιά τα αντικαθιστά κάθε 120 μέρες (4 μήνες). Ο σκελετός τα αντικαθιστά σε 7-9 μήνες. Κάθε δευτερόλεπτο παράγονται 8 εκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια! Το κάθε κύτταρο λαμβάνει μηνύματα από τον εγκέφαλο διά του νευρικού συστήματος. Το νευρικό σύστημα έχει τριών ειδών νεύρα: των κινήσεων, των αισθήσεων και της τροφής, με τις ανάλογες λειτουργίες το κάθε ένα.

ΥΠΕΞΑΡΘΡΗΜΑ… Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΦΟΝΙΑΣ!
Μερικοί ρωτούν… Μα, αν είχε ξεφύγει τελείως ο σπόνδυλος δε θα το αισθανόμουν; Εδώ λέμε… όχι. Διότι:
Υπάρχουν τριών ειδών αυτονόμων νευρικών μηχανισμών:
Α) Οι αισθητικοί νευρώνες
Β) Οι κινητικοί νευρώνες και
Γ) Οι τροφικοί νευρώνες
Οπότε, αναλόγως το ποιος απ’ αυτούς πιέζεται, θα εμφανιστούν διαφορετικά συμπτώματα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΞΑΡΘΡΗΜΑ;
Οι σπόνδυλοι που απαρτίζουν την κυριότερη στήριξη του σώματος είναι δυνατόν να χάσουν την ευθυγράμμισή τους. Ο λόγος; Είναι ο τρόπος που στεκόμαστε, καθόμαστε, εργαζόμαστε, σηκώνουμε άτσαλα βαρέα αντικείμενα ή παθαίνουμε ατυχήματα. Επειδή τα νεύρα που δίνουν τη δύναμη και κατευθύνουν τη λειτουργία όλων των μερών του σώματος διακλαδίζονται και εκφύονται από τις οπές των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης, αν αυτή η ευθυγράμμισις δεν επανέλθει, τότε τα κύτταρα, ιστοί και όργανα αρχίζουν να ατροφούν, εξασθενούν και τελικώς πεθαίνουν. Σε αυτή τη δυσλειτουργούσα θέση, η σπονδυλική στήλη παρακμάζει και εμφανίζει αποθέματα αλάτων, σαν «σκουριές» στις αρθρώσεις της. Οι «σκουριές» αυτές, είναι το αποτέλεσμα των κακών διαρθρωτικών ικανοτήτων ή υπεξαρθρημάτων, όπως τις ονομάζουμε εμείς και είναι οι σιωπηλοί φονιάδες μας, αφού περιορίζουν τη ροή της ζωής…
Παρεμπόδισις του νευρικού συστήματος αναγκάζει τα κύτταρα να αντικαθίστανται με ρυθμό χαμηλότερο του 100%. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δημιουργούνται προβλήματα υγείας, ασθένειες και οι θάνατοι.

ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΕΞΑΡΘΡΗΜΑΤΑ;
Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οι σπόνδυλοί μας εκτοπίζονται παντοιοτρόπως:
1) Κατά τη διαδικασία μιας δύσκολης γέννας
2) Μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα
3) Κατά τη διάρκεια μιας υπερεντάσεως
4) Μετά από χρήση ναρκωτικών
5) Οι υπερβολές κατά τη διάρκεια αθλημάτων
6) Επίσης συμβάλλουν όταν γλιστράμε και κάποτε πέφτουμε
7) Μετά από κακοποιήσεις και τραυματισμούς
8) Όταν τα παιδιά πέφτουν παίζοντας κ. ά
Το ον, ο άνθρωπος, για να επιβιώσει χρειάζεται πρωτίστως να ικανοποιήσει τις τροφικές του ανάγκες. Εκεί τίθεται σε λειτουργία η αίσθησις της πείνας. Αφού εντοπίσει το τι χρειάζεται, τίθεται ο μηχανισμός της κινήσεως και σπεύδει να το πάρει. Το τρώει και τότε ξεκινά ο τρίτος μηχανισμός, οι τροφικοί νευρώνες που μεταβολίζουν την τροφή για να απορροφηθούν τα αναγκαία τους στοιχεία, αποβάλλοντας ό, τι δεν τους χρειάζονται. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί και μεταφορικώς και ασυνειδήτως για όλα τα πράγματα σε όλη του τη ζωή. Αίσθησις, κίνησις, θρέψις. Με άλλα λόγια, η ανάγκη για να διατηρηθεί η ζωή μας, μας έμαθε να σκεπτόμαστε, να δρούμε και να ικανοποιούμεθα.
Έτσι εξελίχθη ο άνθρωπος, διότι όταν ικανοποιήθηκαν οι σωματικές του ανάγκες, κοίταξε να βελτιώσει τις αισθητικές ως και τις πνευματικές του τοιαύτες. Κοίταξε να φτιάξει καλαίσθητα ρούχα, να κτίσει όμορφο σπίτι και από εκεί και ύστερα να ασχοληθεί με τον πνευματικό κόσμο. Εδώ, η ανάλογη πνευματική εξέλιξη του κάθε λαού συνέβαλλε στο να διαμορφωθεί και το ανάλογο πολιτισμικό του επίπεδο.

Πίσω στη Θεραπευτική
Ένα υπερξάρθρημα, δηλαδή μια μικρή παρεκτόπισις κάποιου σπονδύλου, μέσα σε τρία λεπτά μπορεί να επιφέρει έως και 60% μείωση στην επιμέρους νευρική αναμετάδοση (Colorado Uni research).
Αυτό σημαίνει ότι αναλόγως ποις από τους τρεις νευρώνες έχει πειραχθεί, ο ασθενής αναπτύσσει τα ανάλογα άμεσα ή μακρόπνοα συμπτώματα. Δηλαδή έχει πόνο ή μούδιασμα και αδυναμία, ή ατροφία ή και τα τρία.
Ας σημειωθεί ότι τα συμπτώματα δεν είναι η πάθησις, αυτά απλώς μας επισείουν την προσοχή ότι υπάρχει κάποια αιτία, η οποία έχει ανάγκη να διορθωθεί.
Ο ίδιος ο οργανισμός με αυτόν τον τρόπο διεγείρει τον εαυτό του για αυτοΐαση. Αναγκάζει τον εαυτό του μέσω αναζητήσεως ειδικής διατροφής ή ασιτίας, αλλά και μέσω πλήρους αποκαταστάσεως παροχής ζωτικής νευρικής ενέργειας να επανέλθει στα φυσιολογικά του.

ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑΕΙ Η ΡΑΧΙΟ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ;
Ο θεράπων διορθώνει τα υπεξαρθρήματα και με αυτόν τον τρόπο βοηθάει να αναλάβει το ρόλο της η ζωτική ενέργεια στα πάσχοντα κύτταρα, αντικαθιστώντας τα με νέα υγιή τοιαύτα.
Με αυτόν τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ανανεωμένα όργανα, βελτιωμένη λειτουργία του σώματος και υγειέστερη ζωή συνολικώς.

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ
ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗN ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ!

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ, Ραχιοθεραπεια, Χειροπρακτικη, Οστεοπαθολογια, υγεια, Χριστουδαλαρης, Ραχιοθεραπια, ραχη, ΥΠΕΞΑΡΘΡΗΜΑ, Θεραπευτικη, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ