Συνάντηση για τα πνευματικά δικαιώματα στην Θεσσαλονίκη


Συνάντηση
για τα πνευματικά δικαιώματα
στην Θεσσαλονίκη

Συνάντηση μελών της ΕΥΕΔ
την Παρασκευή 1 Mαρτίου 2019,
ώρα 5.00 μ.μ.
στην μουσική σκηνή BENTETA LIVE

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών δημιουργών και δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων, τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου και η Διοίκηση της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων-ΕΥΕΔ, οργανώνουμε συνάντηση με τα μέλη της ΕΥΕΔ που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 5.00 μ.μ., στην μουσική σκηνή ΒΕΝΤΕΤΑ LIVE (Εθνικής Αμύνης 3, 54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310234973).
Σκοπός της συνάντησης είναι η άμεση επικοινωνία και η ενημέρωση των μελών της ΕΥΕΔ στη Β. Ελλάδα για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στη διαχείριση των δικαιωμάτων τους αλλά και η συζήτηση μαζί τους καθώς και οι απαντήσεις σε ερωτήσεις ή πιθανές απορίες τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε ειδικά θέματα που έχουμε διαπιστώσει στους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης και αφορούν στην άρνηση επιχειρηματιών από συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών μουσικής και τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να ανταποκριθούν στη νόμιμη υποχρέωσή τους, να λάβουν άδεια και να καταβάλουν τα νόμιμα πνευματικά δικαιώματα. Επίσης, θα ενημερώσουμε τα μέλη μας για την πορεία της διαδικασίας ίδρυσης του νέου Οργανισμού Συλλογικής διαχείρισης, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΥΕΔ.



Μαζί μας στη συνάντηση θα είναι και οι εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΥΕΔ, που έχουν αναλάβει το έργο της επιτόπιας ενημέρωσης των επιχειρηματιών της Β. Ελλάδας για τη διαδικασία αδειοδότησης και είσπραξης δικαιωμάτων, οι οποίοι θα αναφερθούν σε ειδικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.
Με το βλέμμα στην νέα εποχή για τα πνευματικά δικαιώματα και τη συλλογική διαχείριση στην Ελλάδα, με διαφάνεια και συνέπεια στο έργο, που μας έχει αναθέσει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δημιουργών, σας καλούμε στην πρώτη μεγάλη συνάντηση δημιουργών που διοργανώνεται στη Β. Ελλάδα από την ΕΥΕΔ και είμαστε στη διάθεσή σας για ένα γόνιμο διάλογο σχετικά με τη διαχείριση των πνευματικών μας δικαιωμάτων ώστε να συνδιαμορφώσουμε προτάσεις και λύσεις που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του κοινού σκοπού μας.

Με εκτίμηση,

Μαρία Βλάχου Προσωρινή Διαχειρίστρια
Φοίβος Δεληβοριάς Πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου
Άλκηστις Τσίκλου, Warner Chappell Music Hellas, Αντιπρόεδρος
Μαίρη Φασουλάκη, Γραμματέας

Τα μέλη
Πάνος Φαλάρας
Χρήστος Νικολόπουλος
Παρασκευάς Καρασούλος
Κώστας Καλδάρας
Βιργινία Kόκιου- Universal Music Publishing
Βασιλική Γκίνη-Media Music Publishing


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: ΑΕΠΙ, πνευματικα δικαιωματα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ