Τα Ιστορικά Καφέ της Ευρώπης είναι πλέον 47! Παρουσία του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) στον ετήσιο χορό Kaffesiederball, που διοργανώνεται από τους ιδιοκτήτες καφέ της Βιέννης στα χειμερινά ανάκτορα! Ένα κοσμικό γεγονός – γιορτή του καφέ, τους λάτρεις του καφέ και των καφέ!


Τα Ιστορικά Καφέ της Ευρώπης
είναι πλέον 47!

Παρουσία του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ
Ευρώπης (EHICA)
στον ετήσιο χορό Kaffesiederball,
που διοργανώνεται από τους ιδιοκτήτες καφέ
της Βιέννης
στα χειμερινά ανάκτορα

Ένα κοσμικό γεγονός – γιορτή του καφέ,
τους λάτρεις του καφέ
και των καφέ!

Η κεντρική αίθουσα των ανακτόρων της Βιέννης.

Συνάντηση με θέμα την περαιτέρω συνεργασία και μελλοντικές κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ του Προέδρου του Club Ιστορικών Καφέ Βιέννης κ. Wolfgang Binder, της Προέδρου των Ιδιοκτητών Βιεννέζικων Καφέ, κας Christina Hummel και του Ιδρυτή και Προέδρου του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης (EHICA) κ. Βασίλη Σταθάκη στην Βιέννη.
Η συνάντηση, που έγινε στο Ιστορικό Καφέ Frauenhuber, παρουσία και της αντιπροέδρου Ιδιοκτητών Βιεννέζικων Καφέ, κ. Αnna Karnitscher αφορούσε σε θέματα συνεργασίας των Βιεννέζικων Συνδέσμων με τον ΕΗICA καθώς και σε κοινές μελλοντικές δράσεις. Εξάλλου ο κ. Wolfgang Binder ιδιοκτήτης του Ιστορικού Καφέ Frauenhuber είναι ήδη από τα μέλη του EHICA, ενώ στο Σύνδεσμο εντάχθηκε στις 21.2.2019 και η κα Christina Hummel, ιδιοκτήτρια του Ιστορικού Café Hummel, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών του EHICA σε 47!

 Ο κ. Βασίλης Σταθάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του EHICA
στην κεντρική αίθουσα των ανακτόρων
όπου πραγματοποιείται ο ετήσιος χορό Kaffeesiederball.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η δυνατότητα συνεργασίας σχετικά με την καθιέρωση των Ιστορικών Καφέ ως αντικείμενο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω εγγραφής τους στους καταλόγους της UNESCO. Στο τραπέζι ήταν επίσης η οργάνωση της πρώτης διεθνούς συνάντησης ιδιοκτητών Ιστορικών Καφέ ώστε για πρώτη φορά να γίνει εφικτός διεθνής διάλογος που θα αφορά το μέλλον και τις δυνατότητες των Ιστορικών Καφέ ως εναλλακτικά τουριστικά σημεία επίσκεψης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιστορικά Καφέ, και όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Ιδιοκτήτες Ιστορικών Καφέ.
Οι κ. Binder, Hummel, Karnitscher και Σταθάκης, ανανέωσαν το ραντεβού τους ενώ προσβλέπουν σε ακόμα στενότερη συνεργασία.
Την Παρασκευή 22.2.2019 ο EHICA με τον Ιδρυτή και Πρόεδρό του κ. Βασίλη Σταθάκη παραβρέθηκαν στα χειμερινά ανάκτορα Hofburg ως επίσημοι καλεσμένοι των κκ. Binder, Hummel καιKarnitscher στον ετήσιο χορό Kaffeesiederball που οργανώνεται από τους Ιδιοκτήτες Καφέ στη Βιέννη.

Η κα Αnna Karnitscher, αντιπρόεδρος των Ιδιοκτητών Βιεννέζικων Καφέ
με τον κ. Βασίλη Σταθάκη, Ιδρυτή και Πρόεδρο του EHICA
στον ετήσιο χορό Kaffeesiederball
που διοργανώνεται στα χειμερινά ανάκτορα της Βιέννης.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στη Βιέννη, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες Βιεννέζοι – και όχι μόνο, με την συμμετοχή εφέτος να ξεπερνά τα 3.600 άτομα! Ένα κοσμικό γεγονός – γιορτή του καφέ, τους λάτρεις του καφέ και φυσικά τα ίδια τα Καφέ!    


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: καφε, Σταθακης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ