Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα: Εποχή Σιδήρου – Αρχαϊκή Περίοδος – Κλασσική Περίοδος


Ξάνθη, από την Προϊστορία
στο Σήμερα:
Εποχή Σιδήρου, Αρχαϊκή Περίοδος,
Κλασσική Περίοδος


Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης (ΠΑΚΕΘΡΑ) και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (ΙΘΤΠ), στη συνέχεια των εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Ξάνθη, από την Προϊστορία στο Σήμερα» με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, οργανώνουν την 2η Επιστημονική Συνάντηση  την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, με τίτλο «Εποχή Σιδήρου – Αρχαϊκή Περίοδος – Κλασσική Περίοδος».

Ομιλητές:
·        Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων. Τίτλος: «Η παρουσία των Θρακών στην Πρώιμη Εποχή Σιδήρου».
·        Χάιδω Κουκούλη – Χρυσανθάκη, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων. Τίτλος: «Άβδηρα: Από τον 7ο στον 4ο π.Χ. αιώνα. Αναζητώντας τις πρώιμες φάσεις  της αποικίας».
·        Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης. Τίτλος: «Ανατολικά του Νέστου. Από την κλασική στην ελληνιστική περίοδο. Μεταβολές στη χρήση του χώρου και στην κοινωνία των πληθυσμών».


Συντονίστρια: Κυριακή Χατζηπροκοπίου, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.
Οι ανακοινώσεις θα έχουν διάρκεια 30 λεπτών, ενώ θα ακολουθήσει όπως και στην 1η Συνάντηση, διαλογική συζήτηση μεταξύ των εισηγητών και του κοινού. Σε όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα διανεμηθεί περίληψη των ανακοινώσεων και πρόγραμμα.

Χώρος: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π- Αίθουσα ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ), οδός Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.
Ώρα έναρξης: 19.30.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑΞανθη, Εποχη Σιδηρου, Αρχαικη Περιοδος, Κλασσικη Περιοδος, Τριανταφυλλος, Θρακες, Κουκουλη – Χρυσανθακη, Αβδηρα, Καλλιντζη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ