Βρέθηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κομμάτι κρανίου Denisovan! Ανακοινώσεις τέλη Μαρτίου - βίντεο

Βρέθηκε το πρώτο
επιβεβαιωμένο κομμάτι κρανίου
Denisovan!

Ανακοινώσεις τέλη Μαρτίου...


Ένα κομμάτι κρανίου ενός Denisovan έχει αναγνωριστεί για πρώτη φορά!
Ένα από τα πιο «σκοτεινά κλαδιά» του οικογενειακού δένδρου του ανθρώπου αρχίζει να ξετυλίγεται…
Ο παλαιοανθρωπολόγος Bence Viola από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο θα ανακοινώσει την σπουδαία ανακάλυψη στην προσεχή συνάντηση της American Association of Physical Anthropologists στο Κλίβελαντ του Οχάιο στα τέλη Μαρτίου του 2019…

Πολύ λίγα είναι γνωστά για τους Denisovans, μια αδελφή ομάδα των Νεάντερνταλ. Μόνο 4 μεμονωμένοι Denisovans είχαν ταυτοποιηθεί έως τώρα. Όλοι από ένα σπήλαιο στην Σιβηρία. Ο πρώτος Denisovan περιγράφηκε το 2010, από ένα κομμάτι μικρού δακτύλου. Άλλοι τρεις βρέθηκαν από ευρεθέντα δόντια. Αυτό το κομμάτι του κρανίου, βρέθηκε σε ανασκαφή πριν από περίπου τρία χρόνια, στο ίδιο σπήλαιο της Σιβηρίας, και αντιπροσωπεύει ένα πέμπτο άτομο!
Ανάλυση DNA απέδειξε ότι το κομμάτι είναι από έναν Denisovan.
Δυστυχώς, το νέο κομμάτι δεν είναι αρκετά μεγάλο. Οι ερευνητές εξακολουθούν να περιμένουν ένα τέτοιο εύρημα, το οποίο θα συμβάλει στην κατανόηση των Denisovans. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι Denisovans είχαν περάσει ευρέως σε ολόκληρην την Ασία. Αλλά επειδή τα περισσότερα απολιθώματα δεν διατηρούνται επαρκώς για να επιτρέψουν γενετική ανάλυση, είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι Denisovans αλλαχού.
Το 2017, μερικοί ερευνητές αναρωτήθηκαν αν δύο τμήματα κρανίων που βρέθηκαν στην Κίνα μπορεί να είναι Denisovan, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

ΠΗΓΗ: Sapiens, 19.3.2019.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΙΒΗΡΙΑ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: κρανιο, Ντενισοβαν, ανθρωπος, παλαιοανθρωπολογια, Νεαντερνταλ, σπηλαιο, Σιβηρια, δακτυλο, δοντι, DNA, Ασια, απολιθωμα, Κινα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ