Ύλη - της Τζ. Δελλασούδα


Ύλη - εικαστική έκθεση

εικαστικού επιμελήτριας

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 εγκαινιάζεται στο «ΙΣΟΓΕΙΟ» ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο «ΥΛΗ». Οι καλλιτέχνες παραθέτουν το δικό τους σχόλιο ως προς την υλικότητα του εικαστικού αντικειμένου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Αγγελική Αντωνέα, Leslie Black, Ismini Black, Δρυοκολάπτης (Ευριπίδης Παπαδοπετράκης - Πανταζής Τσέλιος), Γιώργος Κουνάδης, Διονύσης Κούτσης, Σοφία Λιβανού, Γιάννης Μακρής, Carolyn Mitsikosta.
Επιμέλεια: Τζίνα Δελλασούδα-εικαστικός.


Ύλη: Συστατικό των σωμάτων. Έχει όγκο, μάζα, βάρος και γίνεται αντιληπτή από τις αισθήσεις μας. Άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της ζωής. Ύλη είμαστε εμείς και ό,τι δημιουργούμε / παράγουμε με τα χέρια μας ή άλλα μέρη του υλικού μας σώματος. Ύλη εξασφαλίζει την επιβίωσή μας. Από ύλη αποτελούνται τα αντικείμενα του πόθου μας, τελικά.
Ύλη διαχειρίζεται ο πλαστικός καλλιτέχνης για την πλήρωση του σκοπού του, του δικού του προσωπικού πόθου για έκφραση και επικοινωνία. Καλλιτέχνης και υλικό. Πρόκειται για μια σχέση κατάκτησης, ίσως ερωτικής, μιας και έχει να κάνει με την εξ επαφής αμφίδρομη αντίσταση.
Ο καλλιτέχνης:
Διαχειρίζεται την αντίσταση της ύλης στο άγγιγμά του.
Επιλέγει τρόπο κατάλληλο να επιβάλλει τη θέλησή του στο εκάστοτε υλικό.
Διαλέγεται με την αντίσταση που αυτό προβάλει στις μεταβολές που του προκαλεί.
Οι αμοιβαίες «υποχωρήσεις» ή αλλιώς οι αντιστάσεις που αναπτύσσονται μεταξύ του καλλιτέχνη και του υλικού ολοκληρώνονται. Και η ύλη, μετουσιωμένη από τις μεταβολές, ηρεμεί. Ιδανικά, ηρεμεί και ο καλλιτέχνης. Και το εικαστικό υλικό αντικείμενο ξεκινά το ταξίδι του με την ψευδή αλλά ακατανίκητη πίστη ότι θα νικήσει τη φύση του. Την ύλη και τις ιδιότητές της.

Στον ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΟΓΕΙΟ
Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου 2019
Διάρκεια: έως 27 Απριλίου 2019
Διεύθυνση: Αγ. Δημητρίου 14, Κηφισιά.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Υλη, εικαστικα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ