ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η ΛΑΜΠΕΡΗ ΠΥΛΗ,
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

MACEDONIA
THE SHINING GATE,
TO OLYMPUS


Παγκόσμια πρώτη προβολή του 5ου ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης σειράς για τον Όλυμπο. Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στις 7.30 μ.μ. στο θέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ πλ. Αριστοτέλους Θεσσαλονίκη.
Σε παραγωγή του αμερικανικού τηλεοπτικού οργανισμού Ellopia Films USA και σκηνοθεσία της πολυβραβευμένης δημοσιογράφου σκηνοθέτιδας Αθηνάς Κρικέλη.
Η πρεμιέρα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, το FILM OFFICE της Κεντρικής Περιφέρειας Mακεδονίας, ενώ η αίθουσα παραχωρείται από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η είσοδος είναι δωρεάν
Μέσα από την ζωή των αρχαίων Ελλήνων, από κείμενα και επιγραφές, ανεβαίνουμε στον Όλυμπο για να δούμε πως συνυπήρξε με τους κατοίκους της Μακεδονίας, Σε αυτό το ντοκιμαντέρ ταξιδεύουμε από την Πέλλα στην Βεργίνα, την Θέρμη την Θεσσαλονίκη, το Αρχαίο Δίον και την Αρχαία Ολυμπία πάντοτε σε συνάρτηση με το υπέροχο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το πιο φημισμένο στον κόσμο τον Όλυμπο. Σε μια προσπάθεια μας να δούμε πως επηρέασε τους Μακεδόνες και τους ισχυρούς βασιλιάδες της μακεδονικής εποχής; Πως επηρεάστηκαν οι ίδιοι από το βουνό και τους θεούς του;
«Μια ‘βουτιά’ κάνουμε στο παρελθόν και ταξιδεύουμε πάλι στις κορυφές του Ολύμπου προσπαθώντας να μαντέψουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων του αρχαίων και σύγχρονων. Αυτή την φορά το ταξίδι γίνεται μέσα από την Μακεδονία, την λαμπερή πύλη του Ολύμπου.
Καθ’ όλη την διάρκεια της ελληνικής ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, o Όλυμπος αντιπροσωπεύει ένα εξελισσόμενο φάσμα ιδεών, λατρείας, σκέψεων, φιλοσοφίας και οραμάτων, μιας αρμονικής συνύπαρξης της πραγματικότητας με τον μύθο».
Αθηνά Κρικέλη

Σκηνοθεσία/σενάριο Αθηνά Κρικέλη,
Διεύθυνση φωτογραφίας Δημήτρης Ζησόπουλος,
Μουσική Αλέξανδρος Χάχαλης, Πέτρος Χατζόπουλος, Λουκία Βαλάση, Δημήτρης Ζησόπουλος,
γραφικά εικονολήψεις Δημήτρης Ζησόπουλος, Γιώργος Ζιώγας, Νίκος Μαυρόπουλος, Θεόδωρος Τζάρτος,
γραφικά Αννα Παπακωνσταντίνου, 3D animation George Alexiou
Aφήγηση Robert Crolczyk, Αθηνά Κρικέλη,
Διορθωτές συντάκτες κειμένου Αnnie Rassios Bill Camack,
παραγωγή Νίκος Ευαγγελόπουλος, Maria Petrou Pallis, Anastasia Kasimatis,
υποτιτλισμός Πασχαλία Δελκοτζάκη,
παρουσίαση πρεμέρας Κλεόβουλος Θεοτόκης,
επικοινωνιακός σύμβουλος Ελλοπία Films USA,
οργάνωση πρεμιέρας Κυριάκος Κερανόπουλος.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Μακεδονια, Ολυμπος, Κρικελη, Πελλα, Βεργινα, Θερμη, Θεσσαλονικη, Διον, Ολυμπια 
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ