Πόντιοι στην Κίνα, με έμφαση στην Γενοκτονία των Ποντίων και τον αγώνα διεκδίκησης της αναγνώρισης


Πόντιοι στην Κίνα,
με έμφαση
στην Γενοκτονία των Ποντίων
και τον αγώνα διεκδίκησης
της αναγνώρισης 


Η Ένωση Ποντίων «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση του διεθνούς κινεζικού πανεπιστημίου SIAS International Univesity και του συνεργαζόμενου Alba Graduate Business School του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος, ταξιδεύει τον Μάιο στην μακρινή Κίνα για να συμμετάσχει στο πολιτιστικό φεστιβάλ που διοργανώνεται για τα 20 χρόνια λειτουργίας του πανεπιστημίου, με 17 μελή ομάδα χορευτών και μουσικών (λύρα- τραγούδι: Φώτης Κοζυράκης, νταούλι-τραγούδι: Δέσποινα Κανάκη-Χρυσοχοΐδου), με επί κεφαλής και υπεύθυνη της αποστολής την πρόεδρο Ράνια Χρυσοχοΐδου.
Η Ένωση θα παρουσιάσει στις 21 Μαΐου δική της εκδήλωση ενώπιον 25.000 φοιτητών της πανεπιστημιούπολης, αφιερωμένη στην ιστορία του Πόντου, με έμφαση στη Γενοκτονία και τον αγώνα διεκδίκησης της αναγνώρισης, μέσα από ομιλία της προέδρου στα αγγλικά, προβολή σχετικής ταινίας με σχολιασμό στα αγγλικά και παρουσίαση καλλιτεχνικού προγράμματος. Στο β ΄μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιάσει όλη την Ελλάδα μέσα από προβολή ταινίας του Ε.Ο.Τ. με σχολιασμό στα κινέζικα, ομιλία της προέδρου και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Θα διανέμει 2.500 φυλλάδια για την ιστορία της Ελλάδας και του Πόντου και θα προσφέρει αναμνηστικά δώρα στους οικοδεσπότες. Στις 25 Μαΐου θα συμμετάσχει στην τελετή λήξης του φεστιβάλ στο στάδιο της πόλης με παρέλαση των αποστολών από όλον τον κόσμο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις θα καλυφθούν από τηλεοπτικά κανάλια της Κίνας.

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝΝ. ΣΜΥΡΝΗΣ - ΔΑΦΝΗΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ», Αμισού 11, ΤΚ 17124, Ν. Σμύρνη, τηλ.-τηλ/πο: 210.9313288,  email.

ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ενωση Ποντιων Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, Κινα, Αμερικανικο Κολλεγιο, φεστιβαλ, λυρα, Κοζυρακης, Κανακη, Χρυσοχοιδου, Ποντος, Γενοκτονια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ