«Το Μόναχο είναι πολύχρωμο» υποστηρίζει η ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Μονάχου (!!!)


«Το Μόναχο είναι πολύχρωμο»
υποστηρίζει η ελληνορθόδοξη
Εκκλησία του Μονάχου (!!!)Η ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Μονάχου συμμετείχε σε μια διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα: «Το Μόναχο είναι πολύχρωμο» (!!!). Πίσω από αυτό το σύνθημα προτάσσεται η αντίθεση στον νεοναζισμό. Αλλά η σχέση του με το χρώμα, παραπέμπει σε ένα πολύχρωμο ανθρώπινο μωσαϊκό, που έχει – εδώ και καιρό – συμφωνηθεί να αλλάξει το χρώμα της Ευρώπης… Και ο νοών νοείτο… Και δυστυχώς και με τις ευλογίες (και) της Εκκλησίας… Το τυρί το είδαν, την φάκα δεν την είδαν;

ΑΚΟΥΣΤΕ σχετικά αυτήν την ραδιοφωνική εκπομπή ΕΔΩ.


Και μάλιστα εξέδωσε και το εξής δελτίο Τύπου:
«Η Εκκλησία μας παρούσα στη σημερινή μεγαλειώδη διαδήλωση για την Ευρώπη στο Μόναχο.
Σήμερα έλαβε στο Μόναχο, μία εβδομάδα πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, μια μεγαλειώδης διαδήλωση με κεντρικό θέμα "Μια Ευρώπη για όλους - Η φωνή σου ενάντια στον εθνικισμό".
Περίπου 50 οργανώσεις, ιδρύματα και σύλλογοι διοργάνωσαν τη διαδήλωση, η οποία είχε μεγάλο παλμό, λόγω και της συμμετοχής χιλιάδων νέων.
Η πορεία ξεκίνησε από την Odeosnplatz του Μονάχου με ομιλίες κατά του ρατσισμού, για βοήθεια των προσφύγων που βρίσκουν τραγικό θάνατο στις εμπόλεμες περιοχές και πνίγονται στη Μεσόγειο, για Δημοκρατία και ελευθερία γνώμης, για κοινωνική δικαιοσύνη, για την οικολογία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. και με χιλιάδες πανώ διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η Εκκλησία μας έλαβε μέρος στην πορεία με τον Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση, Αρχιερατικό Επιτετραμμένο για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία.
Ο π. Απόστολος Μαλαμούσης μετείχε στην οργάνωση "Το Μόναχο είναι πολύχρωμο" ("München ist bunt")  που δηλώνει ότι η πόλη του Μονάχου είναι ανοικτή για όλους, ασχέτως καταγωγής, γλώσσης, θρησκεύματος, και πολιτιστικής ταυτότητας. Το σύνθημα "Το Μόναχο είναι πολύχρωμο" είναι μια δυναμική απάντηση στο νεοναζισμό που από την εποχή του Χίτλερ έχει το καφέ χρώμα ως επιλογή του για την απάνθρωπη ιδεολογία του.
Τον π. Απόστολο χαιρέτισαν με εγκαρδιότητα η αρχηγός των Πρασίνων στη Βαυαρική Βουλή κ. Κatharina Schulze, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των πολυπληθών ομάδων.
Να σημειωθεί ότι παρόμοιες μεγαλειώδεις πορείες έλαβαν σήμερα μέρος και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας».
Υπογράφει ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης
και η αρχηγός των Πρασίνων στην Βαυαρική Βουλή
κ. Κatharina Schulze.

Φωτογραφίες: Μαλαμούσης. 

 ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑδιαδηλωση, Ευρωπη, Μοναχο, ευρωπαικες εκλογες, εθνικισμος, ρατσισμος, προσφυγες, Μεσογειος, Δημοκρατια, γνωμη, δικαιοσυνη, οικολογια, ανθρωπινα δικαιωματα, Εκκλησια, Μαλαμουσης, Βαυαρια, ναζισμος, νεοναζισμος, Χιτλερ, Πρασινοι, Σουλτσε, Γερμανια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ