Λαθροπωλούνται κρανία γιγάντιας σαλαμάνδρας, που είχε μήκος 3,6 μ. Ζούσε όταν οι κροκόδειλοι ήταν 12 μ.!

Λαθροπωλούνται κρανία
γιγάντιας σαλαμάνδρας,
που είχε μήκος 3,6 μ.

Ζούσε όταν οι κροκόδειλοι ήταν 12 μ.!



Πριν από τους «Ινδιάνους» και τα βουβάλια, τα… βαμβακερά πεδία του Crosby County του Τέξας στις ΗΠΑ ήταν ένας απέραντος βάλτος, γεμάτος κροκόδειλους, ο οποίος απλωνόταν μέχρι την Αριζόνα!!!
Οι κροκόδειλοι Φυτόσαυροι / Phytosaurs, έφθαναν σε μήκος τα 12 μ.!
Αλλά υπήρχε ένας άλλος τρομακτικός κάτοικος αυτών των υδάτων, οι γιγάντιες σαλαμάνδρες, Μετωπόσαυροι / Metoposaurs, που έφθαναν σε μήκος τα 3,6 μ. Είχαν κεφάλια μήκους σχεδόν 1 μ.!
Ο Joe Taylor μελετά αυτά τα καταπληκτικά «σκυλιά του νερού» του Texas για 30 χρόνια! «Είναι το αγαπημένο μου απολιθωμένο ζώο! Οι πληροφορίες που συλλέγονται από την μελέτη των θραυσμένων οστών δείχνουν πόσο περίπλοκο ήταν ένα ζώο. Η εύρεση του 50% ενός κρανίου μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, αλλά θα το αποκαταστήσω», λέει.
Ίσως γι’ αυτό, το Mt. Blanco Fossil Museum (Μουσείο Απολιθωμάτων)… που εδρεύει στο Crosbyton του Τέξας, «προσέφερε»… προς πώληση… δύο από αυτά τα συναρπαστικά κρανία, μήκους περίπου 45 εκατ. με αποκατεστημένες τις κάτω σιαγόνες και ένα στόμα γεμάτο από αιχμηρά δόντια. Μια διατομή των δοντιών του ζώου παρουσιάζει μια σύνθετη δομή σμάλτου! Το ένα κρανίο ήταν κατά 50% πλήρες και το άλλο κατά 90%...
Έχω ξαναγράψει για την λαθραγοραπωλησία παλαιοντολογικών ευρημάτων (λ.χ. δεινοσαύρων, μαμούθ, κ.ά.).
Είναι βιοπειρατεία και αρχαιοκαπηλία…

ΠΗΓΗ: Γ. Λεκάκης, στην στήλη του "¨Κόντρα Φως", στην εφημ. "Kontra News", 4.5.2019.

Πώς γίνεται όλοι οι πρόγονοι των εμβίων όντων
να βρίσκουμε και να αποδεχόμαστε ότι ήσαν γιγάντιοι,
τουλάχιστον μεγαλύτεροι από τις σημερινές τους εκδοχές,
και μόνο οι πρόγονοι του ανθρώπου
να πιστεύουμε ότι δεν ήσαν πιο γιγαντόσωμοι;;;


ΛΕΞΕΙΣ-ΚΛΕΙΔΙΑ: Ινδιανοι, βουβαλι, Κροσμπι, Τεξας, ΗΠΑ, βαλτος, κροκοδειλος, Αριζονα, Φυτοσαυρος, σαυρα, γιγαντας, γιγας, σαλαμανδρα, Μετωποσαυρος, κεφαλι, σκυλι, νερο, απολιθωμα, ζωο, κρανιο, σιαγονα, στομα, δοντι, σμαλτο, λαθραγοραπωλησια, παλαιοντολογικο ευρημα, δεινοσαυρος, μαμουθ, βιοπειρατεια, αρχαιοκαπηλια, μαμμουθ, βιοπειρατια, δημοπρασια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ