Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη του κόσμου βρίσκεται στην Καππαδοκία και είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της


Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη
του κόσμου
βρίσκεται στην Καππαδοκία
και είναι έτοιμη
να ανοίξει τις πύλες της

Η υπόγεια πόλις της Νεαπόλεως Καππαδοκίας:
Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλις στον κόσμο!

Η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, η οποία ανακαλύφθηκε στη διάρκεια έργων αποκατάστασης στο Φρούριο της Νεαπόλεως / νυν… Nevsehir, θα είναι σύντομα ανοικτή για τους επισκέπτες, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Rasim Ari.
Διάσημη για τις παραμυθένιες "καμινάδες" της, τις σπηλαιώδεις εκκλησίες της και τους υπόγειους οικισμούς της, η Καππαδοκία είναι έτοιμη να ανοίξει έναν ακόμη πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Πιστεύεται πως θα είναι το αντίπαλον δέος της Μαλακοπής / Derinkuyu, της μεγαλύτερης υπόγειας πόλης που έχει βρεθεί στην Καππαδοκία, η οποία μπορούσε να φιλοξενήσει ως και 20.000 ανθρώπους!!!
Η υπόγεια πόλη ευρέθη κάτω από ένα κάστρο βυζαντινής εποχής σε μια κορυφή λόφου της Νεαπόλεως, και χρονολογείται τουλάχιστον στις αρχές της βυζαντινής περιόδου. Σύμφωνα με μετρήσεις επιστημόνων του Πανεπιστημίου Νεαπόλεως, ο χώρος εκτείνεται σε περίπου 460.000 τετραγωνικά μέτρα. Ο δήμαρχος Ari είπε πως η υπόγεια πόλη θα ανοίξει για τους επισκέπτες μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες ανασκαφής και αποκατάστασης.
Το 2013, οι άνθρωποι που δούλευαν για την συντήρηση του κάστρου ανακάλυψαν εισόδους σε ένα δίκτυο από δωμάτια και σήραγγες. Οι αρχαιολόγοι στην συνέχεια ακολούθησαν τις σήραγγες και ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν μια πολυεπίπεδη εγκατάσταση από χώρους διαβίωσης, κουζίνες, οινοποιεία, παρεκκλήσια και σκάλες. Όλος αυτός ο χώρος αποδείχθηκε πως ήταν η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη που έχει ανακαλυφθεί μέχρι τώρα!
Οι εντόπιοι Έλληνες κάτοικοι ασπάστηκαν τον χριστιανισμό στις αρχές της ρωμαϊκής περιόδου, και κατάλαβαν πως χρειάζονταν καταφύγια, προκειμένου να επιβιώσουν. Έτσι, δημιούργησαν αυτές τις υπόγειες πόλεις για να προστατευτούν από τους διώκτες τους.
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει γύρω στις 35 υπόγειες πόλεις στην Τουρκία. Οι πιο μεγάλες από αυτές ευρίσκονται στο Kaymakli και στην Μαλακοπή της Καππαδοκίας.

Μετάφραση: Α. Γ. Λεκάκης

ΠΗΓΕΣ: Daily Sabah, 15.5.2019.


ΛΕΞΕΙΣ: υπογεια πολη, Φρουριο, Νεαπολη, Νεβσεχιρ, καμιναδα, σπηλαιοεκκλησια, υπογειο, Καππαδοκια, Μαλακοπη, Ντερινκογιου, καστρο, βυζαντιο, Νεαπολις, Αρι, σηραγγα, κουζινα, οινοποιειο, παρεκκλησι, σκαλα, χριστιανισμος, διωξεις, Καιμακλι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ