ΨΟΦΗΣΤΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ - του Ιω.-Π. Μακρίδη


ΨΟΦΗΣΤΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΟΝΟ
ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ

*ΤΟΥ ΕΥΚΡΑΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

* ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΚΑΙ ΖΩΦΟΡΟΥΣ

* ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 3000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΑΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ,
ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΤΟΥΝ ΚΑΖΙΝΑ,
ΑΠΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Όλη η Οικουμένη στον 21ο αιώνα ζει χωρίς να σέβεται τα θεμέλιά της, αγνοώντας τα, παντελώς. Πανηγυρίζει επί αιώνες με καμινάδες και πλαστικά καλαμάκια μέσω των βιομηχανικών και άλλων εγκαταστάσεών της –που διέπονται όμως από έναν λόγο ατομοκεντρικού νεωτερισμού και όχι από αξίες βιωσιμότητας– κατατρώγοντας την ενέργεια των σωθικών της Οικουμένης και αδιαφορώντας ότι ο ουρανίσκος της, άλλου λόγου έχει ύπαρξη και όχι αυτής της ανάσας της αλλαγής των κλιματολογικών συνθηκών, που θα καταστρέψουν όλο το Οικοδόμημα με τα θεμέλιά του και την ύπαρξή μας, Κορμιού και Ψυχής. Δηλαδή, του προσωπικού μας ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ, αφού όχι μόνο η αναλογία σύστασης της Υδρογείου Σφαίρας και του ανθρωπίνου κορμιού σε υγρά και στερεά στοιχεία είναι ίδια –4 προς 1– αλλά και κατά τον καθηγητή Αστροφυσικής Διονύση Σιμόπουλο παρουσιάζεται η τοποθέτηση ότι «όλοι είμαστε αστρόσκονη», κόκκος άμμου, χώμα και με το νερό που όλοι ψάχνουμε διακαώς την ύπαρξή του στο Σύμπαν, γινήκαμε λάσπη. Η παρεξηγημένη. Οι παρεξηγημένοι και οι υπό διαρκή κατακριτέα σκέψη, που οδηγεί την παρουσία μας σε άλλες υποστάσεις με αποστάσεις αγεφύρωτες.
Όλο αυτό το σκεπτικό κονταροκτυπιέται μέσα μου αμείλικτα, ειδικά σε περιόδους εκλογικές ακούγοντας τις θέσεις που εκφράζουν όλοι αυτοί που υποτίθεται νιώθουν τον εαυτό τους ικανό να γεφυρώσει το χάσμα στην κοινωνία των συνανθρώπων τους με τον Ήλιο της Δικαιοσύνης, τον νοητό. Και φυσικά ο πιο αυτονόητος τρόπος είναι μέσω του Προφορικού Λόγου. Και ο Λόγος σε όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου είναι κάποιες συν-λαβές που για να εκφραστούν με τον οποιονδήποτε από τον εκάστοτε ομιλούντα τρόπο, ασχημονούν στην όποια ιερότητα δομής στη συγκεκριμένη λέξη υπάρχει. Αφού σε όλα τα σύμβολα της γλώσσας τους, όπως και των χιλιάδων άλλων γλωσσών, δεν συναντώνται οι συλλαβές του Ήλιου με την Δικαιοσύνη.
ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΤΟΥΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΕΝ ΣΤΗΝ ALPHABET (ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ) ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝ-ΛΑΒΕΣ ΩΣ ΑΓΚΩΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το σύμβολο «Λ», το 12ο της Ελληνικής Αλφαβήτου που το σχήμα του φανερώνει μία κορυφή που είναι το Φως για τους γύρω της, που τους περιμένει, και έχουμε την υποχρέωση χρησιμοποιώντας το, να αγωνιστούμε για αυτό. Η ονομασία του επομένως αυτοδικαίως είναι 100% ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΛΑΜΒΔΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΑΔΑ. Και είναι ντροπή και αίσχος να κυκλοφορούν επιγραφές και περιγραφές από τεράστιες φίρμες που να το παρουσιάζουν ως Λάμντα, και όχι μόνο αυτό, αλλά να θέλουν να αναλάβουν να χτίσουν έργα στο Ελληνικό που να είναι ισάξια, αν όχι ανώτερα του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ που από εδώ και στο εξής να χαρακτηρίζουν τον Ελληνικό Πολιτισμό ως σύμβολά του. Επομένως, οι διάφορες συζητήσεις που γίνονται χωρίς να καταλαβαίνουμε τίποτε, δεν είναι για να εκλέξουμε πρωθυπουργό για 4 χρόνια αλλά το πώς θα υποδουλωθούμε χωρίς να το καταλάβουμε σε αυτό που δεν ήμασταν ποτέ, ούτε επί Τουρκοκρατίας. Ώστε να φθάσουμε στο σημείο λόγω ατροφίας από Παιδεία –εντός της Ελλάδος– να έχουμε πρωθυπουργούς που να τσακώνονται το ποιος δεν θα διορθώσει τα στραβά του άλλου. Άρα όταν τα λόγια μας σε κρίσιμες – χρήσιμες συζητήσεις δεν είναι τα σωστά, βγάζουμε Δικτάτορες πρωθυπουργούς σωρηδόν με τους Σωρούς. Αυτούς, που θα ασχημονούν απ’ εδώ και πέρα στην Πατρίδα μας με σφραγίδες του Κράτους, έτσι θα αντικατασταθεί και ο Παρθενώνας της Ακρόπολης προσβάλλοντας ταυτόχρονα Ικτίνο και Καλλικράτη και προβάλλοντας πρωθυπουργούς του Φίρδην Μίγδην, Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Σημίτη, Σαμαρά, Τσίπρα.
ΕΤΣΙ, Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΑΣ – ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ (ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΩΣ) ΛΑΜΒΔΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΙ – ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ, ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. ΠΡΟΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΡΘΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΞΕΝΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. Το γκρέμισμα της Ελλάδας από όλους τους άλλους γενικά, άρχισε επειδή τους εμπιστευτήκαμε και τους δώσαμε, όχι μόνο δωρεάν τις γνώσεις μας (ενώ αυτοί παραπλανητικά μας οδήγησαν σε ανεξερεύνητους σκοτεινούς διαδρόμους, υπόγεια ΔΝΤ και ΣΙΑ διεστραμμένων «αναπτυξιακών προθέσεων» στους ορόφους των οποίων έχουν το θράσος επί 150 χρόνια να εκθέτουν τους κλεμμένους θησαυρούς από την Πατρίδα μας), αλλά ταυτόχρονα συνεχίζοντας να ασχημονούν, εισπράττουν τα δισ. € από την έκθεση των κλοπιμαίων τους, παριστάνοντας με θράσος τους Σωτήρες μας.
Τα ανωτέρω προκύπτουν από εμβριθή μελέτη εξέλιξης της Ιστορίας μας ως προς την σημασία του κύρους του Λόγου, π.χ.

Αριστοτέλης: «Πείθεσθε τω Θεώ και τω Λόγω ταυτόν εστί».


Ιωάννης Θεολόγος - Ευαγγελιστής: «Εν αρχή ην ο λόγος και ο λόγος ην προς τον Θεόν και Θεός ην ο λόγος ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν πάντα δι αυτού εγένετο και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ο γέγονεν».

Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: «Η δομή της Ελληνικής Αλφαβήτου εμπεριέχει την δομή της συνεχούς αλλαγής του Σύμπαντος και οι συλλαβές της Ελληνικής Γλώσσας είναι το λογισμικό του Πολιτισμού της».

ΝΑΣΑ (Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία): «Το σημείο της Υδρογείου Σφαίρας που δέχεται ετησίως τον περισσότερο Ήλιο, είναι η Νήσος Δήλος στην Ελλάδα». Και στον Ήλιο όταν πάει κάποιος να επενδύσει… σε κάποιο οικόπεδό του, σημαίνει ότι είναι ο πιο μεγάλος βλάκας και απατεώνας. Ο Ήλιος εκπέμπει – εξάγει Φως, αυτός είναι ο προορισμός της Ελλάδος. Ό,τι παράγει η Ελλάδα γίνεται λίπασμα στην Γη ή είναι τροφή του μυαλού στο Σύμπαν (γι’ αυτό και οι Θεοί ομιλούν την Ελληνική Γλώσσα, γι’ αυτό και οι Επιστήμες παρουσιάστηκαν εδώ). Η εποχή μας με τα τόσα προβλήματα, απαιτεί από τους Έλληνες να αναλάβουν την Διαπλανητική Αγωγή του Πολίτη των 880 εκ. εκάστοτε, μαθητών για να επανέλθουμε στο πνευματικό επίπεδο της κλασικής Αρχαίας Εποχής που ένωνε όλο τον Κόσμο και συνεννοείτο με την Ελληνική Γλώσσα. Αυτή και μόνο η εξαγωγή θα απέφερε εσαεί στην Ελλάδα κέρδος αξίας 2-3 τρισ. € ετησίως, τα οποία θα κάλυπταν τα ελλείμματα της Οικουμένης σε πνευματική Παιδεία ως «κοινωνικός κουμπαράς».

Ζακλίν ντε Ρομιγύ (Γαλλίδα Ελληνίστρια): Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΟΤΙ, ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΣ.

Η πρόσφατη φωτιά στο ΜΑΤΙ (ως μικρή Ευρώπη, ενώ η άλλη έχει τα μεγάλα μάτια): Με τα ανωτέρω μηνύματα και στηριζόμενοι στην ρύση του Αριστοτέλη, που λέει ότι: «αναμιμνήσκεσθε δε ουδέν άλλο δύναται πλην άνθρωπος», μας καθοδηγούν στη θεωρία της Πεμπτουσίας που είναι ο Αιθέρας όταν ενωθούν οι 4 δυνάμεις της Υδρογείου Σφαίρας, που είναι Φωτιά και Αέρας, Θάλασσα και Στεριά. Αυτό συνέβη και στην συγκεκριμένη θέση όπου κάηκαν – μαρτύρησαν οι 26 συμπατριώτες μας και που κατέληξαν να γίνουν 102, μέσα στους οποίους εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι παππούς, παιδί και εγγονός, δηλαδή οι τρεις ομόκεντροι κύκλοι του ανθρωπίνου γένους, που βάσει των Νόμων της Φυσικής, έστειλαν το μήνυμα στο Σύμπαν για να συνειδητοποιήσουμε άλλες παρόμοιες εποχές με τέτοιες καταστροφές κλιματολογικές και ιστορικές που η σωτηρία τους ήρθε μόνο από τους Έλληνες εναντίον Περσών, Οθωμανών, Φασισμού, Ναζισμού. Το δε συνταρακτικό στην περίπτωση της φωτιάς στο ΜΑΤΙ, είναι ότι η σύγκρουση θάλασσας και στεριάς στο ελληνικό εύκρατο κλίμα, βρέθηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία, όπου η θάλασσα και η στεριά είχαν σημαντική υψομετρική διαφορά, η οποία και προκάλεσε τις δυσκολίες διαφυγής, και το αποτέλεσμα εξελίχθηκε έτσι, ώστε, όσοι καμένοι άνθρωποι στο κορμί τους έφθασαν σε αυτή την τοποθεσία, να είναι επί 8 ώρες μέσα στην αβαθή θάλασσα χωρίς καμία δύναμη να τους σώζει. Όλα τα ανωτέρω δεν προέκυψαν τυχαίως αλλά υπάρχουν για να υπηρετούν να τονίζουν και υπενθυμίζουν την τριαδικότητα δομής του Γενετικού Κώδικα που διέπει το Σύμπαν και τον σεβασμό που του οφείλουμε για να αποκτήσουμε το νόημα της μετατροπής της Ζωής μας σε βίο, χωρίς την καταστροφή του περιβάλλοντος, υπηρετώντας ως Πλάστη του Κόσμου τον Μαμμωνά.
Τέτοια στοιχεία εμφάνισης της δύναμης της Τριαδικότητας είναι ο Ιερός Τρίποδας μέσω του οποίου γινόντουσαν οι προσφορές στην ιερότητα του Σύμπαντος. Η σταθερότητα αποκτάται μέσω τριών σημείων όταν δεν κείτονται επί μίας ευθείας.

Οι τρεις συγγενείς έννοιες με αφορμή – γεννήτορα την ίδια ρίζα, προσδιορίζουν την διαιώνιση του Γένους του είδους που τις χρησιμοποιεί. Π.χ.
1. Η εστία: ως φωτιά που ενώνει στις σπηλιές τους ανθρώπους και προετοιμάζει έτσι την οικογένεια.
2. Η εστία: ως κατοικία που παρέχει την θαλπωρή στην οικογένεια.
3. Η εστία: με την καθημερινή συμμετοχή της στην τροφή προσφέρει την εστίαση.

1. Ο Λόγος: ως γραπτός ή προφορικός.
2. Ο Λόγος: ως αιτία για το οποιοδήποτε γεγονός.
3. Ο Λόγος: ως πηλίκο, συμπέρασμα του γεγονότος.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΛΥΤΑΡΙ (ΕΛΥΤΗΣ: Ο ΛΥΤΙΣ ΤΟΥ Ε).
Μέσα στην Οικουμενική Ιστορία υπάρχει πλειάδα τέτοιων γεγονότων που ανάλογα με την Παιδεία που προσφέρεται αναγεννούν πνευματικές ανθήσεις λέξεων που όταν χρησιμοποιούνται σωστά βοηθούν στην πνευματική κορύφωση, όπως είναι και η ψηφοφορία του Λαού στις κάλπες, και όχι στην γελιοποίηση που είναι ο ξεπεσμός των εννοιών που πρέπει να διακατέχουν την Δημοκρατία.

Ιστορικά γεγονότα που στο διάβα της Οικουμένης ανήκουν σε αυτή την κατηγορία:
1. Ο Σεούλ, έγινε Απόστολος Παύλος από μία απροσδιόριστη φωνή τριαδικότητας που τα γεγονότα την δικαίωσαν.
2. Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Β. Κορέα έγινε έτσι, στα καλά του καθουμένου, επανένωσή της με την Ν. Κορέα και άφησε άναυδους όλους. Δεν υπάρχει άνθρωπος στην Γη που θα το πίστευε. Όμως, την Ολυμπιακή φλόγα, όποιος την κρατάει στα χέρια του συμμετέχοντας στην Λαμπαδηδρομία τρέχουν δάκρυα χαράς και συγκίνησης από τα μάτια του, πράγμα που συμβαίνει μόνο όταν γεννιέται το παιδί μας και που είναι η συμμετοχή μας στον τρίτο ομόκεντρο κύκλο για την διάδοση ενός μηνύματος στο Σύμπαν (βάσει των Νόμων της Φυσικής, παππούς, παιδί, εγγονός), που διέπουν και το Ολυμπιακό Πνεύμα μέσω της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεών της, Ιερότητας – Αγώνα – Παιδείας στην Αρχαία Ολυμπία.
3. Η πρόσφατη περίπτωση της βράβευσης του Γιάννη Αντετοκούμπο που συγκίνησε ενώνοντας την Οικουμένη, παρουσιάζοντας γεγονότα της ζωής του, που ταυτίζονται με τους στόχους του Ολυμπιακού Πνεύματος (με αγώνες, δάκρυα χαράς και συγκίνησης, ταπεινότητα του χαρακτήρα του, πίστη σε Θεό και στην παράδοση της κοινωνικής κληρονομιάς), δηλαδή οι έννοιες που εκφράζονται με τα κτίσματα που εμπεριέχονται στον χώρο της Ιερής Άλτεως στην Αρχαία Ολυμπία.
4. Το Κρυφό Σχολειό επί Τουρκοκρατίας (που δυστυχώς δεν είναι αυτού του επιπέδου σήμερα), όπως αποδεικνύει ο πίνακας του Νικολάου Γύζη, και τα έργα των απανταχού Ελλήνων της Διασποράς, δομούνται και καθοδηγούνται από αυτούς τους τρεις ομόκεντρους λειτουργικούς Κύκλους των Νόμων της Φυσικής και όχι της διαστροφής.

8.7.2019
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ