Ντονμπάς Ουκρανίας: 13.000 άνθρωποι νεκροί και 1.500.000 εσωτερικοί πρόσφυγες! Η «Παγωμένη Σύρραξη» και ο Δύσκολος Δρόμος της Ειρήνης στην Ουκρανία! - του Ιω. Αθ. Μπαλτζώη


Ντονμπάς Ουκρανίας:
13.000 άνθρωποι νεκροί
και 1.500.000
εσωτερικοί πρόσφυγες!

Η «Παγωμένη Σύρραξη»
και ο Δύσκολος Δρόμος της Ειρήνης
στην Ουκρανία!

Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη


Αν προσπαθούσαμε να προσδιορίσουμε σήμερα, το επίκεντρο του νέου Ρωσο-Αμερικανικού ψυχρού πολέμου, χωρίς αμφιβολία θα καταλήγαμε στην Ουκρανία και η θέση του, απ' ευθείας στα σύνορα της Ρωσίας, το καθιστά πολύ πιο επικίνδυνο από ό, τι το Βερολίνο του Ψυχρού Πολέμου. 

Μέχρι σήμερα περίπου 13.000 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει στο Ντονμπάς, την ανατολική περιοχή της Ουκρανίας και 1.500.000 είναι εσωτερικοί πρόσφυγες, εκεί, όπου η κατάσταση παραμένει ακόμη πολεμική, ασταθής, επικίνδυνη και παγιωμένη και για τις δύο πλευρές, Ουκρανία και τους Ρώσους αυτονομιστές και που υποστηρίζονται από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα αντίστοιχα.
Στις Διεθνείς σχέσεις η κατάσταση αυτή ονομάζεται «παγωμένη σύρραξη» (Frozen Conflict) και αναφέρεται σε μια κατάσταση, όπου μια πολεμική σύρραξη έχει φθάσει σε ένα τέλος, χωρίς να υπάρξει ειρήνη, ή ένα πολιτικό πλαίσιο, κοινά αποδεκτό από τα δύο αντιμαχόμενα μέρη. Επιπρόσθετα ο πόλεμος αυτός παραμένει για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους και από τις δύο πλευρές των συνόρων, μια αβάσταχτη προσωπική και οικογενειακή τραγωδία, εξαιτίας των εκατομμυρίων παντρεμένων οικογενειών Ουκρανίας και Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια, ΕΔΩ.


 ΛΕΞΕΙΣΡωσοΑμερικανικος ψυχρος πολεμος, Ουκρανια, Ρωσια, Βερολινο, Ψυχρος Πολεμος, Ντονμπας, Ρωσοι αυτονομιστες, Ουασιγκτον, Μοσχα, παγωμενη συρραξη, πολεμος, Μπαλτζωης


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ