Φορεσιές από την Κύπρο σε νέο γραμματόσημο - του Δημ. Περδίκη


Φορεσιές από την Κύπρο
σε νέο γραμματόσημο

Του Δημήτρη Περδίκη

Στις 9 Ιουλίου 2019 κυκλοφόρησε από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία η τακτική, καθιερωμένη σε ετήσια βάση έκδοση της Ευρωμεσογειακής Ταχυδρομικής Ένωσης (Euromed). Το κοινό θέμα της φετινής χρονιάς είναι οι παραδοσιακές ενδυμασίες, ή φορεσιές αν προτιμάτε.


Η έκδοση αποτελείται από ένα γραμματόσημο ονομαστικής αξίας € 1.88, στο οποίο εικονίζονται δυο παραδοσιακές φορεσιές της Κύπρου, μία ανδρική και μία γυναικεία.
Το γραμματόσημο σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Θεόδωρος Κουκουλλής.

Τυπώθηκε σε μικρά φύλλα των 8 γραμματοσήμων στην Λετονία σε ποσότητα 190.000 γραμματοσήμων. Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ετοίμασαν για τους φιλοτελιστές και 5.000 φακέλους 1ης ημέρας κυκλοφορίας που διατίθενται προς € 2.46 έκαστος.

ΠΗΓΗ: STAMPS PHILATELIC.


Σχόλιο Γ. Λεκάκη:
Θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Κύπρο να εικονίσει μια παραδοσιακή φορεσιά κάποιου τόπου από το βόρειο τμήμα του νησιού, το δυστυχώς (ακόμη) κατεχόμενο, παρανόμως και παρατύπως, με την ανοχή όλων (των πολιτισμένων και μη)! Έτσι θα μπορούσε να διατρανώσει το εξοργιστικά παράνομο της κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους εν έτει 2019, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείχνει ανίσχυρη και ανίκανη να διαχειριστεί τέτοια θέματα και από Ένωση να φαίνεται πως βαρά…διάλυση... Εν πρώτοις, βεβαίως, θα έπρεπε να θέλει η Κύπρος και η Ελλάς να λυθεί το θέμα…

Τα γραμματόσημα είναι ένα κορυφαίο μέσον (και) προπαγάνδας, διαφημίσεως, μάρκετινγκ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΦΟΡΕΣΙΕΣ:



ΛΕΞΕΙΣ:  Περδικης, Κυπριακα Ταχυδρομεια, Ευρωμεσογειακη Ταχυδρομικη Ενωση, παραδοσιακη ενδυμασια Κυπρου, παραδοσιακη φορεσια Κυπρου, γραμματοσημο, παραδοσιακες φορεσιες, ανδρικη φορεσια Κυπρου, γυναικεια φορεσια Κυπρου, Κουκουλλης, Λετονια, φιλοτελισμος, κατεχομενα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ