Τα 15α Καβάφεια, 1 - 3 Οκτωβρίου 2019, σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια


Τα 15α Καβάφεια,
1 - 3 Οκτωβρίου 2019,
σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια


Τα 15α Καβάφεια θα πραγματοποιηθούν φέτος από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2019, σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια. Ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1991, με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του έργου των Αιγυπτίων λογοτεχνών στην ελληνική ποίηση και λογοτεχνία, με τον αείμνηστο Κωστή Μοσκώφ να βάζει τότε το «θεμέλιο λίθο» της διοργάνωσης.
Μία εξαιρετικά σημαντικής διοργάνωσης που αναλαμβάνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού από κοινού με το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και της περίφημης Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης.
Φέτος, όπως σε κάθε διοργάνωση, κατά την πρώτη ημέρα των Καβαφείων, την 1η Οκτωβρίου, θα απονεμηθούν τα λογοτεχνικά βραβεία Καβάφη σε μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Όπερα του Καΐρου, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία του Κώστα Θωμαΐδη και της Ρίτας Αντωνοπούλου, σε μελοποιημένη ελληνική ποίηση, με περισσότερα έργα να αντλούνται από το έργο Καβάφη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια εκδήλωση θα συμμετάσχει και το αιγυπτιακό μουσικό συγκρότημα Χάλιντ Σαμς, το οποίο επίσης θα αποδώσει τραγούδια εμπνευσμένα από μεταφρασμένα έργα Ελλήνων ποιητών.
Την επομένη, 2 Οκτωβρίου, αναμένεται να ξεκινήσουν στην Αλεξάνδρεια, στο Μέγαρο της Βιβλιοθήκης, οι εργασίες του Συμποσίου των Καβαφείων που θα διαρκέσουν δύο ημέρες με εισηγήσεις ειδικών της ποίησης και της λογοτεχνίας.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Μαρίας Στέφωσης με τίτλο: «Κρυφή Μνήμη – Το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας».
Οι εργασίες των 15ων Καβαφείων θα ολοκληρωθούν στην Αλεξάνδρεια με συναυλία που θα δώσει ο Κώστας Γανωτής, ερμηνεύοντας μελοποιημένη ελληνική ποίηση.


ΛΕΞΕΙΣ: Καβαφεια, Καιρο, Αλεξανδρεια, Αιγυπτιος, λογοτεχνης, ελληνικη ποιηση, λογοτεχνια, Μοσκωφ, Αιγυπτος, Αλεξανδρινη Βιβλιοθηκη, λογοτεχνια, βραβεια Καβαφη, Οπερα Καιρου, Θωμαιδης, Αντωνοπουλου, Χαλιντ Σαμς, Βιβλιοθηκη, Στεφωση, Αβερωφειο Γυμνασιο Αλεξανδρειας, Αβερωφ, Γανωτης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ