ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ - Στο ΝΑΥΠΛΙΟ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019


ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ στο Ναύπλιο με ξεχωριστές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό όμιλο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ του Ναυπλίου και το Δήμο Ναυπλιέων.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.30 στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο θα ξεκινήσει η εκδήλωση μας με διάλεξη του νομικού κ. Ανδρέα Κούκου, με θέμα:

«Η αναστολή του Συντάγματος της Τροιζήνας (Ιανουάριος 1828)
και οι αποφάσεις της Δ' Εθνοσυνέλευσης του Άργους (Αύγουστος 1829)».


Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με τον τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα. Συμμετέχουν στο τραγούδι η Κωνσταντίνα Κούκου και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Ναυπλίου «Συμφωνία». Στο πιάνο συνοδεύουν η Έλενα Καντάρη και ο Γιώργος Σαλτάρης.
Απαγγελία στίχων από την Σπυριδούλα Ιωαννίδη-Ρήγα και αφήγηση κειμένων από ηθοποιούς του Ομίλου «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ».

Μία σπουδαία ημέρα για την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, που ξεκινά με στοχευμένες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, για τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση!

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.9.2019.


ΛΕΞΕΙΣΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, Δημος Ναυπλιεων, Βουλευτικο Ναυπλιου, Κουκος, Συνταγμα της Τροιζηνας, Τροιζηνα, Ιανουαριος, 1828 Δ Εθνοσυνελευση του Αργους, Αργος, Αυγουστος, 1829, Λεκκας, Κουκου, Συμφωνια, Κανταρη, Σαλταρης, Ελληνικη Επανασταση 1821


Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ