ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ;;;!!! (Έτσι απάντησε ο Μ. Αλέξανδρος το 326 π.Χ. προς τον γλύπτη Δεινοκράτη, όταν του πρότεινε να χαράξει την προσωπικότητά του σε μεγέθυνση στο όρος Άθως για ανάπτυξη…).- του Ιω.-Π. Μακρίδη


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
κ. ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ,
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΙΔΕΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ;;;!!!

(Έτσι απάντησε ο Μέγας Αλέξανδρος
το 326 π.Χ. προς τον γλύπτη Δεινοκράτη,
όταν του πρότεινε να χαράξει
την προσωπικότητά του σε μεγέθυνση
στο όρος Άθως για ανάπτυξη…).

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ


…Ούτως πως, με αφορμή την εξασφάλιση της εξυπηρέτησης του επιχειρείν που επειγόντως επιζητεί η ΝΔ με στόχο την απεμπλοκή των επενδύσεων από την πολεοδομική νομοθεσία μέσω της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης…

ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

Που προκύπτουν από τις δεδομένες καταστάσεις, οι οποίες πρέπει να μας καθοδηγήσουν στο μέλλον του Έθνους μας και που είναι γραμμένες στο παρελθόν του καθενός μας, όταν βέβαια αυτό υπάρχει, και από ζωή έχει μετατραπεί σε βίο ως υπόδειγμα δομής θεμελίων βιωσιμότητας.

1ον    ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Ελληνικής Παιδείας), οι οποίες μάλιστα είναι εφαρμόσιμες εδώ και 3.000 χρόνια μέσω της Παιδείας του Αρχαίου Ολυμπιακού Πνεύματος που καμιά σχέση δεν έχει με εμπόριο, και γι’ αυτό ακριβώς, ακόμη και μέχρι σήμερα είναι αναγνωρίσιμες από άκρη σε άκρη της Οικουμένης, και με τελευταία γνωμάτευση μάλιστα το 2010 της Ζακλίν ντε Ρομιγί (Γαλλίδας Ελληνίστριας) «…ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΜΑΣ…».
2ον    ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣΗΜΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΔΕΛΦΟΙ, ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ, ΚΝΩΣΟΣ, ΜΥΚΗΝΕΣ, ΔΙΟΝ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΕΛΕΥΣΙΣ, ΔΗΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΡΟΣ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. ϕ=1,618… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ.
3ον    Οι αξίες του βιομηχανικού πολιτισμού –ατομοκεντρικού νεωτερισμού– που έχουν κυριεύσει την Οικουμένη ειδικά τους τελευταίους 2,5 αιώνες, που με την υπερκατανάλωση (εύρεση δουλειάς, ημερομισθίου την σήμερον ημέρα 5,00 ευρώ) με τις καμινάδες τους και την αυτοκινητοκίνηση έχουν δημιουργήσει το φαινόμενο του Θερμοκηπίου ανατρέποντας όλες τις σταθερές. Εξ ου και οι τυφώνες, καταιγίδες, τρικυμίες, άνεμο-υδροστρόβιλοι, καταποντισμοί, τσουνάμι.

Βασικά όλες αυτές οι καταστροφές προέρχονται από την «κονταρομαχία» των τεσσάρων δυνάμεων που κυριαρχούν στην Υδρόγειο Σφαίρα και που από την αρχαιότητα ο Ελληνικός Πολιτισμός τις είχε προσδιορίσει: φωτιά – αέρας, υγρό στοιχείο θάλασσα – στεριά. Κατά… σύμπτωση οι τέσσερις αυτές δυνάμεις βρέθηκαν στις 23 Ιουλίου 2018 και κατέληξαν στο ΜΑΤΙ της Αττικής στο συγκεκριμένο οικόπεδο (με τους μετέπειτα 102 μάρτυρες της ανάπτυξης – υπανάπτυξης) και που κατά… σύμπτωση και πάλι, σε αυτό το οικόπεδο άφησαν αυτόν τον γήινο κόσμο –παππούς, παιδί και εγγονός– αγκαλιασμένοι ως τρεις ομόκεντροι κύκλοι του ανθρωπίνου γένους για να μας μεταδώσουν – εμπεδώσουν, βάσει των Νόμων της Φυσικής ότι το νόημα που η μέχρι τούδε Ευρώπη (οι μεγάλες ευρείες οπές που υπήρξαν ανέκαθεν οι κεραίες επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων) διαμόρφωνε μέσα στους αιώνες είναι, ο ατομοκεντρικός νεωτερισμός του κ. Άδωνη. Να περιαυτολογεί, αναμασώντας μισές λέξεις με μίσος που δεν έχουν νόημα σωτήριο σημαίνοντος και σημαινομένου, καταστρέφοντας Ο,ΤΙ καλό έχει μέσα του και γι’ αυτό έχει βαλθεί να ξεσπάσει πάνω μας ως… Υπουργός επί το έργον (όπως και ο Τσίπρας στα 15 χρόνια του με το δεκαπενταμελές), με το οποίο προσπαθεί όχι τα ανομολόγητα αλλά τα πολλαπλώς ειδικά τα τελευταία 40 χρόνια από όλες τις κομματικές παρατάξεις, αισχρώς ειπωμένα, και τα οποία αποτελούν ύβρη για τον μέχρι τώρα Πολιτισμό μας.
Και ιδού οι αποδείξεις που μας οδηγούν στο μέλλει γενέσθαι –ώστε να φροντίσουμε να βγούμε από τα βοθρολήμματα ψυχής, σώματος και περιβάλλοντος, όπως το έχουμε καταντήσει– με οδηγό το σημαίνον και το σημαινόμενο του οποίου πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε γνήσια τέκνα.

ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ, ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ:

Ι.       LAMDA DEVELOPMENT

ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ.

1ΟΝ   ΚΤΗΡΙΑ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΩΝ ΤΟΠΟΣΗΜΑ, ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ 200-250 Μ. ΥΨΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ.
2ΟΝ   ΣΕΙΡΑ ΥΨΗΛΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΖΩΝΕΣ Ή ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ (LAND MARK DESTINATION).
3ΟΝ   ΚΤΗΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ (σ.σ. Αδιευκρίνιστα, δεν αποκλείουν και κτίρια ανώτερα του Παρθενώνος!!!... Για κατώτερα δεν κάνουν λόγο ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ).
4ΟΝ   ΚΤΗΡΙΑ 195 Μ. ΥΨΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ «ΤΟΠΟΣΗΜΟΥ» ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΩΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ.
5ΟΝ   ΔΙΕΘΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 1.200 ΔΩΜΑΤΙΩΝ (σ.σ. τους ενδιαφέρει η αφόδευση να γίνεται σε ύψος 250 μ. πολύ μεγαλύτερο από αυτό της ιδίας της Ακρόπολης που είναι σε ύψος 156 μ. ή και του Παρθενώνα στα 169,72 μ. Η ΣΦΡΑΓΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΧΟΥ).

Διαμορφώνοντας έτσι διαστρεβλωμένες έννοιες που να υποδουλώσουν με δόλο τον λαό σε ανεύθυνους χειρισμούς και αποφάσεις αυτοκαταστροφικές για τον βίο τους, όπως στις Εκλογές.

ΙΙ.      HARD ROCK INTERNATIONAL
Με επί κεφαλής των διαπραγματεύσεων της συμφωνίας τον κ. Τζιμ Άλλεν, ο οποίος ομολογεί ότι η Αθήνα είναι ένας από τους νέους διεθνής προορισμούς του. Χωρίς όμως να αναφέρεται με ποια δεδομένα δικαιολογείται η ανέγερση των οποιωνδήποτε κτηρίων με σχήματα π.χ. κιθάρας στην Ελλάδα. Το μόνο που επανειλημμένως τον ενδιαφέρει να τονίσει είναι ότι έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 3 δισεκ. ευρώ. Είναι ατέλειωτος ο λόγος του για τα χρήματα που έχει, απαριθμώντας όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου που έχει εργαστεί, που όλες μαζί όμως, δεν έχουν να επιδείξουν κανένα συμπαντικό στοιχείο πολιτισμού στα έργα τους σημαίνοντος και σημαινομένου που να εμπεριέχει το νόημα της ρύσης της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ: «Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ» ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΖΑΚΛΙΝ ΝΤΕ ΡΟΜΙΓΙ.

Από τα ανωτέρω παραδείγματα προκύπτουν ότι οι προτάσεις των ενδιαφερομένων για τα αναπτυξιακά προγράμματα στο χώρο του Ελληνικού, το μόνο που πληρούν είναι η ελληνική ρύσις «ΤΥΦΛΟΣ ΤΑ Τ' ΩΤΑ ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ ΤΑ ΤΑΟΜΜΑΤΑ ΕΙ», και όποιος ΕΛΛΗΝ ασχοληθεί με τέτοιες μελέτες – ομελέτες, υποβεβλημένες ως τοπόσημα Ελληνικού Έθνους, πρέπει να του αφαιρεθεί η Ελληνική Ιθαγένεια, καθότι αποδεικνύεται ανιστόρητος και προσβλητικός στους αγώνες του Έθνους μας αλλά και θρασύς εις το αξίωμα που φέρει όταν υπηρετεί τον Λαό με έργα που ευνουχίζουν το γένος.
Και όποιος εντρυφήσει στη θυσία των 102 Ελλήνων στη θέση ΜΑΤΙ κατά την χρονική περίοδο ΤΟΥ ΤΙ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ το συμπέρασμα θα είναι ό,τι όπως ανέκαθεν στα μέχρι τώρα της Ιστορίας συνέβη με Πέρσες, Οθωμανούς, Φασίστες, Ναζιστές όπου την λύση την έδιναν οι Έλληνες με προσωπικές θυσίες και γνώσεις τους. Έτσι λοιπόν και τώρα, πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία και βέβαια δεν είναι με το να γίνει το φιλέτο του λεκανοπεδίου της ΑΤΤΙΚΗΣ –ΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ο περίγελως της αυτοπροβολής στο χάος των 6 όρθιων δεινοσαύρων ουρανοξυστών και ο άνθρωπος ανυπόστατος δίπλα τους να αρκείται με το πλιτς πλατς, αγνοώντας τα μέχρι τούδε επιτεύγματα του Πολιτισμού μας.

Με αφορμή λοιπόν ότι, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, που τα τελευταία χρόνια, αν και έχει περάσει τα μύρια όσα, έχει παραμείνει ακέραιο, σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή της ανάστασης των θέσεων που εξέφρασαν στην Ε.Ε. το 2012 οι 22 Νομπελίστες για να αξιοποιηθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ για την Ελλάδα με προγράμματα Παιδείας και που η θέση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ θα τα προβάλλει επαξίως διεθνώς, προσφέροντας στους Έλληνες και τα Ελληνόπουλα και τους ξένους, το τι εστί Ελληνική Παιδεία και όχι ουρανοκατέβατους δεινοσαύρους ως ουρανοξύστες, λησμονώντας την κατάντια που έχει η Αθήνα από το 1950 και εντεύθεν με το δικαίωμα της αντιπαροχής, ξεπερνώντας το με την εις την νιοστή αδυναμία των παχύσαρκων το πνεύματι κυβερνώντων του.


Επί τέλους, τα παιδιά μας και οι γονείς τους πρέπει να ζουν σε χώρο που τους αξίζει για Παιδεία και Βιωσιμότητα χρησιμοποιώντας τα επιτεύγματα της εποχής τους, όχι μέσα σε ένα μολυσμένο περιβάλλον, αλλά μέσω των φυσικών τους δυνάμεων με ποδήλατο και περπάτημα και μέσα στο πράσινο, μέσα στην πόλη, ούτως ώστε οι πολίτες να σέβονται το κράτος και να πληρώνουν τους φόρους τους και να μην συμμετέχουν στην υπερκατανάλωση άχρηστων υλικών και την δημιουργία σκουπιδιών με τις αναίτιες φωτιές.
Εάν η Παιδεία γίνεται μέσα στη Φύση, τότε η Νεολαία μας και οι πολίτες γενικώς, θα αποξενωθούν από τον ήχο των μηχανών και έτσι δεν θα είμαστε οι πρώτοι στην Ευρώπη από δυστυχήματα στους δρόμους. Τοιουτοτρόπως, ο τουρισμός που θα έρχεται στην Ελλάδα από τον Βορρά με το δικό του Ι.Χ. θα αποδώσει χωρίς τους μεσάζοντες ετησίως έσοδα ανώτερα των 50 δισεκ. ευρώ. Ο Έλλην θα αγαπήσει την γη και την θάλασσα που τον γέννησαν και είναι το σπίτι του και η οικογένειά του και αυτό που διαλαλεί η νεολαία της Οικουμένης στα σχολεία της ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» θα το χαιρόμαστε για όλη μας την ζωή, ότι ανταποκρίνεται στην αλήθεια και τα χρηματικά προβλήματα πια, θα τα έχουν μόνο όσοι τόσα χρόνια μας εκμεταλλευόντουσαν αφού θα έχουμε θεμελιώσει ως εμπέδωση της ύπαρξης μας μαζί με την Φύση και την Οικογένεια με τις οικογενειακές επιχειρήσεις που αποτελούν το 85% του ΑΕΠ και σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόμαστε τους επενδυτές.

18.9.2019

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 19.9.2019.

(*) τηλ. 211.4022.615 / 6936.528.528.

ΛΕΞΕΙΣ: Γεωριαδης, Ελληνικο, Ματι, Αλεξανδρος, Αθως, Δεινοκρατης, παιδεια, νομπελ, Αλλεν, Αρβελερ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ