Η σχέση μας με τον λαϊκό πολιτισμό – σεμινάρια στο Διδυμότειχο


Η σχέση μας
με τον λαϊκό πολιτισμό

σεμινάρια στο Διδυμότειχο

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με την ΕΠΟΦΕ και την στήριξη του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν στο Διδυμότειχο στις 8.9.2019 και 15.9.2019 έναν κύκλο σεμιναρίων για τα μέλη πολιτιστικών φορέων και συλλόγων με θέμα:

Η σχέση μας με τον Λαϊκό Πολιτισμό.


Τα σεμινάρια θα πραγματεύονται θέματα που αφορούν την άμεση σχέση μας με τις βασικές εκφάνσεις του πολιτισμού μας, την μουσική το τραγούδι, τον χορό, την διατροφή, το φυσικό περιβάλλον και τα θέματα που αφορούν την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με τον πολιτισμό του τόπου μας.
Σκοπός να ξαναδούμε, το περιβάλλον μας και την πολιτιστική του ερμηνεία, την άυλη και την υλική κληρονομιά του χώρου μας μέσα στον οποίο εγγράφεται η δράση και η μνήμη των ανθρώπων.
Μουσεία, πολιτιστικοί φορείς και κυρίως μέλη των συλλόγων που αποτελούν τους πιο ζωντανούς πυρήνες στις αγροτικές κοινότητες του Έβρου μπορούν μέσα από το πιο δυναμικό πεδίο δράσης τους, τον πολιτισμό, να συμβάλλουν στην επιβίωση και την ενίσχυση των κοινοτήτων, την ανάδειξη της πολιτισμικής μας φυσιογνωμίας μέσα από νέες προσεγγίσεις ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό.
Όλοι μαζί αρκεί να περάσουμε από το συναίσθημα στη συνειδητοποίηση που θα μας οδηγήσει στη δημιουργικότητα, στη πράξη μιας άλλης διαχείρισης με όρους ικανούς για την μεταβίβαση του πολιτισμού μας στις επόμενες γενεές.
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα, αρκεί να πιστέψουμε γιατί χωρίς πίστη δεν υπάρχει ελπίδα.
 Το πρόγραμμα:


Χώρος διεξαγωγής: Δημαρχείο Διδυμοτείχου.
Πληροφορίες στο 25510-36663.
Δωρεάν συμμετοχή.

ΛΕΞΕΙΣΛαικος Πολιτισμος, σεμιναρια, Διδυμοτειχο, Εθνολογικο Μουσειο Θρακης, σεμιναριο, Εβρος, μουσικη, τραγουδι, χορος, διατροφη, φυσικο περιβαλλον, πολιτιστικη κληρονομια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ