Επιγραφές ρωμαϊκών χρόνων της Βρετανίας


Επιγραφές ρωμαϊκών χρόνων
της Βρετανίας


O ιστότοπος Roman Inscriptions of Britain / RIB online φιλοξενεί πολλαπλά corpora / σώματα επιγραφών ρωμαϊκών χρόνων, από την Βρετανία.


Περιλαμβάνονται:

- Τόμος Ι, R.G. Η έκδοση του Collingwood και του R. P. Wright: Περιέχει 2.401 μνημειώδεις επιγραφές από την Βρετανία που βρέθηκαν πριν από το 1955. Περιλαμβάνει επίσης όλα τα Addenda και τα διορθωτικά που δημοσιεύθηκαν στην ανατύπωση του RIB (έκδοση από τον R.S.O Tomlin) του 1995 και την ετήσια έρευνα των επιγραφών που δημοσιεύθηκαν στην Βρετανία από τότε.

- Τόμος ΙΙΙ, επιμέλεια του R.S.O. Tomlin, R. Ρ. Wright, και Μ. W.C. Hassall: Περιέχει 550 μνημειώδεις επιγραφές από την Βρετανία που βρέθηκαν μεταξύ 1995 και 2006, ενσωματώνοντας επίσης τις Addenda και Διορθωτικά.

- Τόμοι II και III: Vindolanda Writing Tablets: Tabulae Vindolandenses, εκδόθηκε από τον A. K. Bowman και τον J. D. Thomas.

- Τόμοι IV: Vindolanda Writing Tablets: Tabulae Vindolandenses, εκδόθηκε από τον A. K. Bowman, J. D. Thomas, και R. S. O. Tomlin.
Τα δισκία του Bloomberg, προέρχονται από τις πρώτες φωνές του Λονδίνου των ρωμαϊκών χρόνων: Δισκία με Γραφή, από τις ανασκαφές του Bloomberg, 2010-2014, επιμέλεια του R. S. O. Tomlin.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 5.10.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον RiB ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣ: Επιγραφες ρωμαικων χρονων, Βρετανια, ρωμαικες Επιγραφες, επιγραφη, Λονδινο, Βιντολαντα, Αγγλια, Inscription
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ