«Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του έπους του 1940» - Το διαχρονικό, «ασύλληπτο» μήνυμα του έπους του 1940 - του Π. Ιωαννίδη


«Μεθύστε με το αθάνατο κρασί
του έπους του 1940»

Το διαχρονικό, «ασύλληπτο» μήνυμα
του έπους του 1940



― Αγωνιστήκαμε / αντισταθήκαμε ηρωικά και δεν παραδοθήκαμε αμαχητί!
― Ηττηθήκαμε αλλά δεν ταπεινωθήκαμε!
― Γονατίσαμε αλλά δεν προσκυνήσαμε!
― Υποκύψαμε αλλά υψαυχενίσαμε, κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι!
Η Ηρωική γενιά του 1940 και οι χαμένες γενιές μετά από 79 χρόνια (3 γενιές) που ακολούθησαν, με εξαίρεση αυτής του Πολυτεχνείου το 1973.

Η Ιστορική ΓΝΩΣΗ προάγει την ΕΠΙ-ΓΝΩΣΗ.
Η Ιστορική ΑΓΝΟΙΑ επιφέρει την ΑΠΟ-ΓΝΩΣΗ.

Ο δεινός ρήτορας και πολιτικός Δημοσθένης, 384-322, καταπελτικός και όχι ιδιαίτερα θωπευτικός προς τους Αθηναίους συμπολίτες του, άφησε για τις επερχόμενες γενιές μια ιερή παρακαταθήκη ιδιαίτερα διδακτική, γι’ αυτές βέβαια που εμφορούνται απ’ τα εθνικά ιδεώδη της φυλής μας και που δεν έχουν μειωθεί τα πατριωτικά τους αντανακλαστικά λόγω ιδεοληψιών, μικροκομματικών συμφερόντων, σκοπιμοτήτων και προσωπικών επιδιώξεων.

Ο ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ αποτελεί νεκρό γράμμα
ΜΟΝΟ η ΜΙΜΗΣΗ αποτελεί ζωντανό παράδειγμα.

«Νομίζετε τοίνυν ταῦτ’ ἀναθεῖναι τούς προγόνους ὑμῶν οὐχ ἵνα θαυμάζητ’ αὐτά θεωροῦντες, ἀλλ’ ἵνα και μιμῆσθε τάς τῶν αναθέντων ἀρετάς».
(Δημοσθένης, 384-322, “Υπέρ της Ροδίων Ελευθερίας”, 35,6)

(= Να έχετε λοιπόν υπ' όψιν σας ότι οι πρόγονοί σας έστησαν τα τρόπαια όχι για να τα θαυμάζετε και να τα χαζεύετε αλλά για να μιμείσθε τις πράξεις της παλληκαριάς αυτών που τα ανήγειραν).

Σήμερα για να βγούμε από τη δεκαετή κρίση (2009-2019), δεν αρκεί η πολιτική της επαιτείας, δεν αρκούν τα νέα δανεικά, που θα επιφέρουν περισσότερα δεινά και θα αποτελέσουν πρόσθετα δεσμά. Χρειάζεται να “μπολιάσουμε” τις ψυχές των νέων παιδιών με ένα Καλπάκι, έναν Ιστίμπεη, ένα Ρούπελ, μια Κάνδανο. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε απ’ την κακομοιριά, που μας τρώει σαν αρχαία σκουριά... Ας μην ελπίζουμε πολλά από τους συμμάχους - εταίρους μας. Η Σοφία Βέμπο προφητικά το είχε δηλώσει και δυστυχώς δεν διαψεύστηκε. «Εμείς που τόσο αίμα χύσαμε θα έλθει μια στιγμή που θα μας κάτσουν στο σκαμνί, γιατί νικήσαμε...»! Θα αναγεννηθούμε ως Ελληνικό Έθνος αν ξαναβροντοφωνάξουμε ΟΧΙ. Η Ιστορία υφαίνεται με τα ηρωικά και υπερήφανα ΟΧΙ και αποξηλώνεται με τα επαίσχυντα και δουλόφρονα ΝΑΙ.

ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΡΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.
ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ / ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ’ 40!
Ζήτωσαν η Αδούλωτη Ελληνική Ψυχή και το Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα!

ΠΗΓΗ: εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το 1940, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κείμενα του ΠΕΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την γερμανική Κατοχή βλ. βιβλία του Γ. Λεκάκη:

 - «Ντοκουμέντα Γενοκτονίας», 2016.
 - «Οι σφαγές, οι λεηλασίες και οι ιεροσυλίες των ναζί κατά της ορθόδοξης Ελλάδας», 2016.
«Οι ελληνικές απαιτήσεις ισχύουν. Ντοκουμέντο: Η απόρρητη έκθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για τις οφειλές προς την Ελλάδα», εκδ. «Επίκαιρα-Α. Α. Λιβάνης», 27.3.2014.

ΛΕΞΕΙΣ: επος 1940, ΟΧΙ, Ιωαννιδης, Καλπακι, Ιστιμπεη, Ρουπελ, Κανδανος, Βεμπο, Δημοσθενης
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ