«Πεύκα και Μνημεία, Τοπόσημα της Αιώνιας Πόλης», έκθεση του Αντώνη Πατεράκη στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


«Πεύκα και Μνημεία,
Τοπόσημα της Αιώνιας Πόλης»
έκθεση του Αντώνη Πατεράκη
στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του θεσμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με κοινό θέμα για όλη την Ευρώπη «Τέχνες και Ψυχαγωγία», διοργανώνει περιοδική έκθεση του εικαστικού Αντώνη Πατεράκη με τίτλο: «Πεύκα και Μνημεία, Τοπόσημα της Αιώνιας Πόλης», τα εγκαίνια της οποίας επραγματοποιήθησαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019.
Η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2019.
Δεκατρείς υδατογραφίες του Αντώνη Πατεράκη, τοποθετημένες σε δύο αμφικλινείς ξύλινες προθήκες, η μία σχεδιασμένη από τον Τσίλλερ, αποτυπώνουν αειθαλή ψήγματα ενός μνημειακού πολιτισμού που έχει χωνέψει διαφορετικές κουλτούρες και τεχνοτροπίες, διαφορετικές εποχές, αλλά κάτω από τους ίδιους λυγερόκορμους ίσκιους. Άλλοτε πρωταγωνιστές και άλλοτε κομπάρσοι τα ομπρελόσχημα πεύκα της αιώνιας πόλης προβάλλουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της ή προβάλλονται δίπλα σ αυτούς.

Η περιοδική έκθεση υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το τρίπτυχο: Μουσείο, Τέχνη, Ψυχαγωγία. Το Μουσείο προσφέρει το χώρο, η Τέχνη προσφέρεται από το τάλαντο του δημιουργού και η Ψυχαγωγία από την αγαλλίαση της θέασης.  Όλα μαζί οδηγούν στη μέθεξη και την επικοινωνία ανάμεσα στον αισθητό κόσμο της φύσης και των μνημείων και στον κόσμο των ιδεών και των συναισθημάτων.


ΛΕΞΕΙΣΠευκα, μνημεια, τοποσημα, Αιωνια Πολη, εκθεση, Πατερακης, ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, πευκο, μνημειο, Τοποσημο, υδατογραφια, προθηκη, Τσιλλερ, ομπρελοσχημα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ