Το πολύγλωσσο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας – Ομιλία του Θεοδ. Τάσιου - βίντεο

Το πολύγλωσσο
της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας

Ομιλία του Θεοδ. Τάσιου

Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε το 46ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, που φιλοξενήθηκε από την Πέμπτη, με μεγάλη επιτυχία, στην Κόρινθο.
Κατά την διάρκεια των εργασιών τις δύο πρώτες ημέρες περισσότεροι από 500 σύνεδροι παρακολούθησαν παρεμβάσεις και ομιλίες που αφορούσαν μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η παρουσία στο Συνέδριο του καθηγητή και φιλοσόφου Θεοδόση Τάσιου, ο οποίος επικεντρώθηκε στην γλωσσική ιδιαιτερότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας:
«Οι σχέσεις του Βυζαντίου με τις συνορεύουσες χώρες, τις μειονότητες και τις εθνότητες της Αυτοκρατορίας δημιουργούσε ιδιαίτερες μεταφραστικές ανάγκες. Στην Αυτοκρατορία μιλούσαν 22 γλώσσες: περσικά, συριακά, ιταλικά, τουρκικά, αρμενικά. Γι’ αυτό το Βυζάντιο είχε δημιουργήσει μεγάλης έκτασης μεταφραστική υπηρεσία...».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περί ΓΛΩΣΣΩΝ και ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ, ΕΔΩ.


Ο καθηγητής σημείωσε ακόμα πως για όλον τον υπόλοιπο κόσμο το Βυζάντιο ήταν μια ελληνική αυτοκρατορία και πως ο όρος Βυζάντιο είναι μεταγενέστερος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΕΔΩ.

ΑΚΟΥΣΤΕ και ΔΕΙΤΕ την ομιλία:



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΤΑΣΙΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: 46ο Συνεδριο της Πανελληνιας Ενωσης Φιλολογων, Πανελληνια Ενωση Φιλολογων, Κορινθος, Τασιος, γλωσσα, Βυζαντινη Αυτοκρατορια, Βυζαντιο, μειονοτητα, εθνοτητα, περσικα, συριακα, ιταλικα, τουρκικα, αρμενικα, μεταφραση, ελλαδα, ελληνικη αυτοκρατορια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ