Η Ελλάς κατέχει την 3η χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού!


Η Ελλάς κατέχει
την 3η χαμηλότερη θέση
στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων
και τον υψηλότερο ρυθμό
γήρανσης του πληθυσμού!


Το δημογραφικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΔΩ.

«Το Έθνος μας οδεύει ολοταχώς προς τον αφανισμό. Η Ελλάδα κατέχει την 3η χαμηλότερη θέση στον ευρωπαϊκό δείκτη γεννήσεων και τον υψηλότερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού!
Όπως έκανε γνωστό η ΕΛΣΤΑΤ ο πληθυσμός της χώρας το 2018 κατέγραψε πτώση κατά 33.857 άτομα, αφού σημειώθηκαν 86.440 γεννήσεις και 120.297 θάνατοι.
Στοιχεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας για την χώρα μας (με τον χαμηλότερο δείκτη γεννήσεων στην ΕΕ - 9%), εκτιμούν ότι το 2060 ο πληθυσμός της χώρας δεν θα ξεπερνά τα 8.600.000 και ότι οι 4 στους 10 πολίτες της χώρας θα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών!!!
«Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, αρκετοί άνθρωποι φεύγουν από την χώρα και ο πληθυσμός γερνάει τόσο γρήγορα, κάτι που σημαίνει πως σε μερικές δεκαετίες η Ελλάδα μπορεί να μην μπορεί να παράξει αρκετό πλούτο για να φροντίσει τους ανθρώπους της και μπορεί να πάψει να είναι ένα βιώσιμο έθνος-κράτος»
(N.York Times, 2013).

Από τότε, δυστυχώς, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στο οποίο έχει συμβάλλει τα μάλα η χρόνια απουσία δημογραφικής πολιτικής ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα, η οικονομική κρίση».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ πολλών άλλων σε ανακοίνωσή της η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ».



ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ NEWS, 11.11.2019. 

ΛΕΞΕΙΣ: δημογραφικο, ΕΛΣΤΑΤ, Ελλαδα, Ελλας, πληθυσμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ