Δημήτρη Παναγιωτόπουλου «Πολιτικής εγκώμιον»


Δημήτρη Παναγιωτόπουλου
«Πολιτικής εγκώμιον»


Το βιβλίο του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου(*) «Πολιτικής εγκώμιον» - προφανής και συνειδητός διακειμενικός υπαινιγμός στο Ελένης εγκώμιον του Γοργία, δεν αποτελεί απολογία υπέρ της πολιτικής, η οποία έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών, τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω των δεδομένων που δημιούργησε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η οικονομική «κρίση» και η διαχείρισή της.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί προσπάθεια επαναπροσδιορισμού και ανάδειξης της Πολιτικής, δεικνύει την επάνοδο στην πολιτική ως ευγενή και υπεύθυνη δραστηριότητα των ελεύθερων, σκεπτόμενων πολιτών με κέντρο και άξονα τον ανθρωπισμό, ως ουσία της δημοκρατίας και τον φιλοσοφικό αναστοχασμό εννοιών και ιδεών που αποτελούν τον πυρήνα του πολιτεύματος της Δημοκρατίας με Κέντρο την Κοινότητα, το Κοινόν, αυτόν τε και έτερον.
Η Δημοκρατία αυτή ως πραγματική, αποτελεί οίκοθεν αντίσταση τόσο στον διεθνιστικό μηδενισμό όσο και στον νεοφιλελεύθερο εθνικό ή διεθνή ολιγαρχικό καπιταλισμό. Η Αναθέσμιση είναι ο σκληρός της πυρήνας με σκοπό την κοινωνικοοικονομική αναδόμηση και τη θεσμικά παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους, την Πολιτεία, της οποίας μόριον είναι ο Πολίτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΔΩ.

(*) Dimitrios P. Panagiotopoulos, prof., University of Athens, Attorney-at-Law
Vice-Rector(f), University of Central Greece, President of International Association of Sports Law (IASL), e-mail, τηλ.. 210-3810312-329, Βερανζέρου 4,10677 Αθήναι.


ΛΕΞΕΙΣ: Παναγιωτοπουλος, Πολιτικη, Ελενης εγκωμιον, Γοργιας, Ελενη, πολιτικος, πολιτικοι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ