Στο Τάουφκιρχεν της Βαυαρίας όπου ζουν, 303 Έλληνες, ο τοπικός Ποντιακός Σύλλογος έκανε την ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωσή του! Έχουν και ελληνική Ποδοσφαιρική ομάδα την Ασπίδα, από το 1972!


Στο Τάουφκιρχεν της Βαυαρίας
όπου ζουν, 303 Έλληνες,
ο τοπικός Ποντιακός Σύλλογος
έκανε την ετήσια
μουσικοχορευτική εκδήλωσή του!
Έχουν και ελληνική Ποδοσφαιρική ομάδα
την Ασπίδα, από το 1972!

Στην πόλη Τάουφκιρχεν της Βαυαρίας ζουν, με βάση τη στατιστική του τοπικού Δήμου, 303 Έλληνες, οι περισσότεροι ποντιακής καταγωγής και προέλευσης.
Ο Ποντιακός Σύλλογος Τάουφκιρχεν ιδρύθηκε μπροστά από 29 χρόνια και εμπλουτίζει με τις πολιτιστικές του δραστηριότητες την τοπική βαυαρική κοινωνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΒΑΥΑΡΙΑ, ΕΔΩ.

Στις 2 Νοεμβρίου 2019 έλαβε χώρα η ετήσια ποντιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, με Έλληνες και Βαυαρούς, στην επίσημη Αίθουσα της Πόλης (Bürgersaal).
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του χορευτικού του Συλλόγου με νέες και νέους που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού με την άψογη εμφάνισή τους, με τις ποντιακές στολές και με τη χορευτική τους δεξιοτεχνία. Θερμά συγχαρητήρια σ΄όλους και ιδιαίτερα στον χοροδιδάσκαλο κ. Αναστάσιο Σαββίδη, που είναι συνάμα και ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Τάουφκιρχεν.
Στη δυναμική αυτή ποντιακή γιορτή μετείχαν και Έλληνες ποντιακής καταγωγής και από άλλες πόλεις της Βαυαρίας, το Νταχάου, το Άουγκσμπουργκ, το Μόναχο, το Γκέρετσριντ, από Στουτγκάρδη και από Ελλάδα.
 Επίσης μετείχε και ο Ελληνικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ασπίς Τάουφκιρχεν (TVS ASPIS, Kreisklasse Erding) που ιδρύθηκε το 1972 και έχει ως μέλη Έλληνες, Βαυαρούς και παίκτες άλλων εθνικοτήτων, όπως λ.χ. από Πολωνία, Αλβανία, Ιταλία κ.λ.π. Αποτελεί ένα άριστο παράδειγμα ενσωμάτωσης και αρμονικής δημιουργικής συμβίωσης λαών και πολιτισμών.
Ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Αναστάσιος Σαββίδης και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Σοφία Παρασκευά, καλοσώρισαν ένθερμα τους ιερείς, Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σιώμο και Πρωτοπρεσβύτερο Απόστολο Μαλαμούση και όλους τους προσκεκλημένους στα ελληνικά και στα γερμανικά.


Στον χαιρετισμό της η ελληνίδα Δημοτική Σύμβουλος Τάουκιρχεν κ. Σώζα Μπαλδεράνου, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρώτου Δημάρχου κ. Franz Hofstetter, τόνισε την αξία της ελληνοβαυαρικής φιλίας και ευχήθηκε να συνεχίσει ο Ποντιακός Σύλλογος με την ίδια επιτυχία το πολιτιστικό του έργο.
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο οποίος δήλωσε την χαρά του, τόσο για την συμμετοχή του στην γιορτή, όσο και για το γεγονός ότι η Ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου αναλαμβάνει από τώρα και στο εξής να τελεί στην πόλη Τάουφκιρχεν μια φορά τον μήνα τη Θεία Λειτουργία, συνεχίζοντας την εκεί ευλογημένη πολυετή διακονία των ιερέων Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση, Πρεσβυτέρου-Οικονόμου Πλουτάρχου Κωσταντινίδη και κατά την τελευταία δεκαετία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Μηνά.
Στην γιορτή παρέστησαν επίσης το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (Ο.Σ.Ε.Π.Ε.) κ. Χρήστος Χαζαρίδης, η Ελληνίδα Αστυνομικός της Βαυαρικής Αστυνομίας από την πόλη Γκέρετσριτ Βαυαρίας, Νεκταρία Αδαμίδου, κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΔΩ.

Η ελληνική Εκκλησία εκφράζει «την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της για το ότι οι δύο αυτές Ελληνίδες της Βαυαρίας, η Δημοτική Σύμβουλος Σώζα Μπαλδεράνου και η Αστυνομικός Νεκταρία Αδαμίδου μπόρεσαν με τον δικό τους προσωπικό αγώνα να ενταχθούν επιτυχώς στις βαυαρικές κρατικές δομές και υπηρεσίες και να προσφέρουν με το έργο τους ελληνικό και ορθόδοξο βίωμα στη βαυαρική κοινωνία.
Επίσης ευχαριστεί θερμά όλους τους Έλληνες της πόλης Τάουφκιρχεν και των περιχώρων για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην καλλιέργεια και διατήρηση των ελληνικών και θρησκευτικών αξιών του Γένους μας στην Βαυαρία. Τα μέλη των κατά καιρούς Εκκλησιαστικών Επιτροπών, κ. Σοφία Παρασκευά, κ. Ελευθερία Ορφανίδου και κ. Παλαιολόγο Μπαλδεράνο αξίζουν πολλών επαίνων και ευχαριστιών, για την πολυετή θυσιαστική προσφορά και συνεργία τους για την τέλεση της Ορθόδοξης Θείας Λειτουργίας στον ευαγγελικό ναό της πόλης.
Επίσης ένα θερμό ευχαριστώ στη τοπική βαυαρική κοινωνία, Εκκλησίες, Δημοτικό Συμβούλιο, Νομαρχία, ιδρύματα και απλούς πολίτες, που με μεγάλο σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση αγκαλιάζουν τις δραστηριότητες των συμπατριωτών μας και τις εντάσσουν στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης Τάουφκιρχεν».

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.11.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΠΟΝΤΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΤαουφκιρχεν, Βαυαρια, Ελληνες, Ποντιοι, Ποντος, Γερμανια, Νταχαου, Αουγκσμπουργκ, Μοναχο, Γκερετσριντ, Στουτγκαρδη Ποδοσφαιρο, Ασπις Ταουφκιρχεν, Βαβαρια
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ