Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής: «Σύγχρονοι Μυκονιάτες Ζωγράφοι και ψηφοθέτες» - βίντεο

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής: «Σύγχρονοι Μυκονιάτες Ζωγράφοι
και ψηφοθέτες»

Το Chicago Athenaeum: museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζουν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Σύγχρονοι Μυκονιάτες Ζωγράφοι και Ψηφοθέτες» και σας προσκαλούν στα εγκαίνια την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στις 19.00 στο The European Centre, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ,ΕΔΩ.

Οι δεκαεννέα ζωγράφοι και δύο ψηφοθέτες από τη Μύκονο που θα παρουσιάσουν τα έργα τους αλφαβητικά είναι: Αρμακόλα Τζωρτζίνα, Βερώνης Πέτρος, Γαλάτης Γιάννης, Γουέλς Καρολίνα, Γρυπάρη Ευγενία, Δέρπαπας Μιχάλης, Δέρπαπα Μόνικα, Ελευθερίου Άννα, Ζουγανέλης Γιάννης, Καβουρίδης Βασίλης, Μανάλη Ελένη, Μάντζαρη Νικολάκη Ελένη, Μονογιού Ειρήνη, Bogdan Kopec, Μπρούσαλης Πάνος, Μωράκης Μάκης, James North, Πετρή Μαρίνα, Συριανού Ειρήνη, Χειμωνά Άντζελα, Χειμωνά Ιωάννα. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την πρόσφατη έκθεσή τους στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου με τίτλο « Σύγχρονοι Ζωγράφοι Μυκόνου» υπό την αιγίδα του συλλόγου«Ανεμόμυλοι- Πολιτιστικός Παραδοσιακός Χορευτικός Σύλλογος Μυκόνου». 
Οι εκθέτες παρουσιάζουν ένα ποικίλο ύφους και μέσων της έκφρασής τους όπως: Ο Βερώνης Πέτρος , ο Γαλάτης Γιάννης, η Άννα Ελευθερίου, η Ειρήνη Μονογιού, Ελένη Μάντζαρη- Νικολάκη με έντονο ιμπρεσιονισμό. Ο Δέρπαπας Μιχάλης, Γιάννης Ζουγανέλης και Bogdan Kopec με νεορεαλισμό. Ο Βασίλης Καβουρίδης, η Ευγενία Γρυπάρη και ο Μάκης Μωράκης με εξπρεσιονισμό. Η Ελένη Μανάλη και Άντζελα Χειμωνά με αφαιρετικό εξπρεσιονισμό, ο James North και Μαρίνα με Πετρή Ποπ Αρτ. Η Καρολίνα Γουέλς και η Ιωάννα Χειμωνά με ναΐφ εξπρεσιονισμό, ο δεκαπεντάχρονος Πάνος Μπρούσαλης με αγιογραφία και από τον χώρο του ψηφιδωτού, που η τέχνη του ξεκινά από τα αρχαία χρόνια στη Δήλο, οι ψηφοθέτες Μόνικα Δέρπαπα με σύγχρονα βιομηχανικά υλικά και η Ειρήνη Συριανού με τις κλασικές ψηφίδες φυσικών πετρωμάτων. Ο ρεαλισμός και υπερρεαλισμός συναντά το συμβολισμό και το λυρικό στοιχείο στο σύνολο των έργων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΥΚΟΝΟ, ΕΔΩ.



ΚΑΜΕΡΑ - ΗΧΟΣ - ΜΟΝΤΑΖ:
 Άννα Λοΐζου

ΜΟΥΣΙΚΗ:
bensound - Once again

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Άννα Λοΐζου

c+p
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
2019


ΛΕΞΕΙΣΟμαδικη εκθεση ζωγραφικης, ζωγραφικη, Μυκονιατης, Ζωγραφος, ψηφοθετης, Μυκονος, εικαστικα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ