Κυπριακές αρχαιότητες στην Ελλάδα - Ιστορικό και Νομοθετικό πλαίσιο


Κυπριακές Αρχαιότητες
στην Ελλάδα
Ιστορικό και Νομοθετικό πλαίσιο

Ημερίδα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος ΑΓ Λεβέντη με θέμα "Κυπριακές Αρχαιότητες στην Ελλάδα. Ιστορικό και Νομοθετικό πλαίσιο".
Με το δεδομένο ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός κυπριακών αρχαιοτήτων στην χώρας μας, θα διερευνηθούν μία σειρά από θέματα, όπως: το νομοθετικό πλαίσιο που καθόριζε την διακίνηση κυπριακών αρχαιοτήτων κατά το παρελθόν (π.χ. οθωμανικό Δίκαιο, βρετανική διοίκηση), η διάθεσή τους στην Κύπρο, η παρουσία συλλογών κυπριακών αρχαιοτήτων εκτός Κύπρου και ο ρόλος της, ο τρόπος εισαγωγής τους και οι όροι προστασίας τους στην Ελλάδα, καθώς και η προβολή και αξιοποίησή τους. Επίσης, θα διερευνηθούν οι ιστορικές συνθήκες που επηρέασαν την διακίνηση των αρχαιοτήτων, για παράδειγμα, τον ρόλο που έπαιξε η εισβολή στην Κύπρο το 1974 και οι προσπάθειες διάσωσης των κυπριακών αρχαιοτήτων, τόσο από τις δομές της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και από ιδιώτες.

Η ημερίδα πρόκειται να  πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Σπίτι της Κύπρου στις 22.11.2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 με 17.00, με την συμμετοχή ερευνητών και εκπροσώπων μουσείων και φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο, από τον χώρο της κυπριακής αρχαιολογίας, του πολιτιστικού Δικαίου και της ιστορίας του Δικαίου.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΚΥΠΡΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: Κυπριακες αρχαιοτητες στην Ελλαδα, Κυπρος, Ιστορικο πλαισιο, Νομοθετικο πλαισιο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ