Κοινή συνάντηση δημάρχων Μυτιλήνης, Χίου, Αν. Σάμου, Κω ζητεί ο δήμαρχος Λέρου - «Με εντελώς αιφνιδιαστικό και μεθοδευμένο τρόπο βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια να βρεθούν οι κοινωνίες των πέντε νησιών μας προ απαράδεκτων τετελεσμένων στο φλέγον θέμα του προσφυγικού»…


Κοινή συνάντηση δημάρχων
Μυτιλήνης, Χίου, Αν. Σάμου, Κω
ζητεί ο δήμαρχος Λέρου

«Με εντελώς αιφνιδιαστικό
και μεθοδευμένο τρόπο
βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια
να βρεθούν οι κοινωνίες των πέντε νησιών μας
προ απαράδεκτων τετελεσμένων
στο φλέγον θέμα του προσφυγικού»…


Με επιστολή του, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, ζητεί κοινή συνάντηση δημάρχων, για το λεγόμενο "μεταναστευτικό".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περί των ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ

«Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,

 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες με εντελώς αιφνιδιαστικό και μεθοδευμένο τρόπο βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια να βρεθούν οι κοινωνίες των πέντε νησιών μας προ απαράδεκτων τετελεσμένων στο φλέγον θέμα του προσφυγικού.
 Επειδή είναι προφανές ότι μεταξύ μας υπάρχει μία σύμπλευση και συναντίληψη του προβλήματος και επειδή οι τοπικές μας κοινωνίες πρόκειται να είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις κυοφορούμενες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, εκτιμώ ότι έχει ωριμάσει πλέον η στιγμή να συντονίσουμε τις δράσεις μας και να προχωρήσουμε σε κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο πρόκειται να συναποφασίσουμε και να καταθέσουμε ως τη δική μας πλέον πρόταση προς τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, πέραν αυτού, ασφαλώς, θα πρέπει να συζητήσουμε τους τρόπους αντίδρασης μας σε περίπτωση που οι προτάσεις μας δεν βρουν ευήκοα ώτα.
Για το λόγο αυτό, σας καλώ σε κοινή συνάντηση στην Αθήνα, ώστε να καταλήξουμε σε μία κοινή γραμμή, την οποία εν συνεχεία θα δημοσιοποιήσουμε μάλιστα μέσω μιας κοινής συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης μας.
 Είναι αυτονόητο θεωρώ ότι της συνάντησης αυτής θα πρέπει να έχουν προηγηθεί αντίστοιχες συνεδριάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, προκειμένου οι προτάσεις που θα συζητηθούν να έχουν τύχει της μεγαλύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Λέρου,
Κόλιας Μιχάλης

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ, αρ. πρωτ.: 7091, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, Λέρος, 25.11.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.11.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣδημαρχος, Μυτιληνη, Λεσβος, Χιος, Σαμος, Κως, Λερος, προσφυγικο, Κολιας, μεταναστευτικο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ