ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, «ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ»


ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ
ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,
«ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ»


ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ετέθη στις 31.10.2019, από τον δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη «Θεσσαλονίκη, πόλη ελληνική», κ. Γιάννη Κουριαννίδη, η εξής πρόταση:

«Δήμαρχε, θα ήθελα να καταθέσω μία πρόταση για την ονοματοδοσία της πλατείας, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, σε πλατεία Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο ομογενής μας από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, με την εν γένει στάση ζωής του, αλλά κυρίως με τον θάνατό του, στον οποίο εξωθήθηκε και τελικά εκτελέστηκε από τις αλβανικές Αρχές, ανέδειξε το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και πάλι μετά από χρόνια στην πραγματική του διάσταση, δηλαδή ως ζήτημα κατοχής ελληνικής γης και ανάγκης σεβασμού των εθνικών δικαίων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια αξιοπρεπή ζωή των αυτοχθόνων Ελλήνων κατοίκων της, στο πλαίσιο του αλβανικού κράτους. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τιμήσουμε τη μνήμη του και τον αγώνα του, με την ονοματοδοσία αυτή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον Κ. ΚΑΤΣΙΦΑ, ΕΔΩ.

Εύγε! Αναμένουμε την αντίδραση των αρχόντων της συμπρωτεύουσας.
Θα είμαστε εδώ, για να δημοσιοποιούμε όποια άλλη παρόμοια πρόταση, σε όποια πόλη ή χωριό της Ελλάδος…
Αλήθεια στην πατρίδα του, την Ήπειρο, έχει γίνει κάποια σχετική πρόταση;


ΛΕΞΕΙΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κουριαννιδης, Κατσιφας, Βουλιαρατες, Βορειος Ηπειρος, αλβανια, Βορειοηπειρωτικο Ζητημα, κατοχη, ανθρωπινα δικαιωματα, αυτοχθονες, Ηπειρος, Κουργιαννιδης, Βορεια Ηπειρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ