Τα ΕΛΤΑ να εκδώσουν γραμματόσημο με τον Ίωνα Δραγούμη, επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από τον θάνατό του, το 2020


Τα ΕΛΤΑ
να εκδώσουν γραμματόσημο
με τον Ίωνα Δραγούμη,
επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων
από τον θάνατό του,
το 2020

Το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Ίωνα Δραγούμη. Δολοφονήθηκε στις 31 Ιουλίου 1920 από περίπολο επίστρατων, στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από το Χίλτον, στο σημείο όπου υπάρχει σήμερα η μνημειακή στήλη, θύμα των μεγάλων πολιτικών παθών της ταραγμένης αυτής εποχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΙΩΝΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΕΔΩ.

Η πιο πάνω μακέτα, δημιουργία ενός εξαίρετου καλλιτέχνη
συνοδεύει την πρόταση αυτή. 

Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ συνενώνει την φωνή του με το STAMPS PHILATELIC του κ. Δημήτρη Περδίκη, για την τεράστια προσφορά του Δραγούμη στους εθνικούς αγώνες της πατρίδας μας, και πιστεύουμε και εμείς, πως ο Ίων Δραγούμης, ο διπλωμάτης,  ο πολιτικός, ο συγγραφέας, ο ευπατρίδης, ο οραματιστής, θα πρέπει, με την συμπλήρωση των 100 ετών από τον θάνατό του, να τιμηθεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με την έκδοση γραμματοσήμου ή γραμματοσήμων.

Πέραν όποιων άλλων εκδηλώσεων που θα στέλνουν το μήνυμα πως ο διχασμός δημιούργησε τραγωδίες στον Ελληνισμό, ενώ η ενότητα έφερε πάντα νίκες και επιτυχίες.

ΠΗΓΗ: STAMPS PHILATELIC, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 4.12.2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ, ΕΔΩ.



ΛΕΞΕΙΣΕΛΤΑ, γραμματοσημο, Ιων Δραγουμης, Ιωνας Δραγουμης, Δολοφονια, Ιουλιος 1920, περιπολος, επιστρατοι, Λεωφορος Βασιλισσης Σοφιας, Χιλτον, μνημειακη στηλη, Περδικης, διπλωματης, πολιτικος, συγγραφεας, ευπατριδης, οραματιστης, Ελληνικα Ταχυδρομεια, διχασμος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ