Η Μακεδονία στον σάκκο με τις έχιδνες - του Β. Κάρτσιου


Η Μακεδονία
στον σάκκο με τις έχιδνες

Του Βασίλη Σ. Κάρτσιου

Πρόκειται για 20 ιστορικά δοκίμια για την Μακεδονία, που αφορούν περιόδους από την Επανάσταση του 1821 έως και την «Συμφωνία του πάτου των Πρεσπών». Το σύνολο των δοκιμίων κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει μία συνοπτική Ιστορία των 200 χρόνων, για την οποία το αλλοπρόσαλλο εγχώριο πολιτικό «σύστημα» έχει επιχειρήσει πολλές φορές να νομοθετήσει άτυπα μία «καταδίκη μνήμης» κατά τα ρωμαϊκά πρότυπα. Άλλωστε, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το «ιδιωτικό συμφωνητικό» του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ζάεφ και τον Δημητρώφ, που το ονόμασαν «Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαπραγματεύσεις για το τι θα γράφουν τα σχολικά μας βιβλία (!), η «απόσυρση» των προτομών των Μακεδονομάχων, η με λανθάνουσα μορφή πρόταση για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ «για να μην μπερδεύονται οι τουρίστες», κλπ.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΔΩ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΕΔΩ.

Η παρουσίαση - συζήτηση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «Αριστοτέλειον», στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, και ώρα 20:00, στο πλαίσιο των διαλέξεων «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», που δίνονται κάθε Πέμπτη την ίδια ώρα, από τον Οκτώβριο έως και τον Μάιο!

Για περισσότερα: Βιβλιοπωλείο Αριστοτέλειο, Ερμού 61, ΤΚ 54623 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-282782, e-mail.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣΜακεδονια, Καρτσιος, Μακεδονικο, Επανασταση του 1821, Συμφωνια των Πρεσπων, ιδιωτικο συμφωνητικο, ΣΥΡΙΖΑ, Ζαεφ, Δημητρωφ, Συμφωνια Πρεσπων, σχολικα βιβλια, προτομες Μακεδονομαχων, αεροδρομιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ