Η αρχαία ελληνική παράδοση του 8ου αιώνα π.Χ. (τουλάχιστον) της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θα εφαρμοστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020!


Η αρχαία ελληνική παράδοση
του 8ου αιώνα π.Χ. (τουλάχιστον)
της Ολυμπιακής Εκεχειρίας,
θα εφαρμοστεί
και στους Ολυμπιακούς Αγώνες
του Τόκυο το 2020!


Περίπου 2.900 χρόνια μετά, ο σύγχρονος κόσμος δεν είχε κάτι νέο να προτείνει και υπογράφει επισήμως να κάνει, κάτι που (πάλι) οι αρχαίοι Έλληνες είχαν συλλάβει: Την εκεχειρία!


Η εκεχειρία (διεθνώς… ekecheiria - άλλη μια αμεταφραστη ελληνική λεξη) είναι η αρχαία ελληνική παράδοση για τα Ολύμπια (μετέπειτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες), που αναφέρεται στην παύση των εχθροπραξιών πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τους Αγώνες.
Αυτή η παράδοσις, που χρονολογείται (τουλάχιστον) από τον 8ο αιώνα π.Χ. μετά από έναν χρησμό του μαντείου των Δελφών, θα εφαρμοστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, σύμφωνα με ένα ψήφισμα της ΟΗΕ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ,

Τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ υπογράμμισαν ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούν για την «συλλογική εφαρμογή των αξιών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε όλον τον κόσμο» και συμφώνησαν να συνεργαστούν με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή στις προσπάθειές τους να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό ως εργαλείο προώθησης της ειρήνης, του διαλόγου και της συμφιλίωσης σε περιοχές συγκρούσεων, κατά την διάρκεια και πέραν της διεξαγωγής των Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Εκεχειρία αναβίωσε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών που επιδιώκουν να τερματίσουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΟΛΥΜΠΙΑ, ΕΔΩ.


Αν δεν ξαναγυρίσει η ανθρωπότης στα ιδεώδη της αρχαίας Ελλάδος, χαΐρι δεν θα δει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης "Ekecheiria, the ancient Greek tradition for the Olympic Truce to be applied in Tokyo 2020"ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣπαραδοση, 8ος αιωνας π.Χ., Ολυμπιακη Εκεχειρια, Ολυμπιακοι Αγωνες, Τοκιο, Τοκυο, 2020, εκεχειρια, Ολυμπια, παυση εχθροπραξιων, αγωνας, χρησμος, μαντειο Δελφων, Δελφοι, ΟΗΕ, αθλητισμος, ειρηνη, διαλογος, συμφιλιωση, Διεθνης Ολυμπιακη Επιτροπη, Ηνωμενα Εθνη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ