Ο Λάμπον ας σο Καρς ή η Οδύσσεια ενός Ποντίου από τον Καύκασο


Ο Λάμπον ας σο Καρς
ή Η Οδύσσεια ενός Ποντίου
από τον Καύκασο

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από έναν Έλληνα του Πόντου αποτελεί μιαν ακόμη αυθεντική μαρτυρία για το βάθος της ελληνικής παρουσίας στην Μικρά Ασία, τον Καύκασο, την Νότια Ρωσία και τον Εύξεινο Πόντο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΠΟΝΤΟ, ΕΔΩ.

Ένα βιβλίο μνήμης που περιγράφει με τρόπο απλό, βιωματικό και ανεπιτήδευτο, μια σημαντική περίοδο που συμπίπτει με την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αυτού του Έλληνα Ακρίτα, ριζωμένου στην περιοχή του Πόντου και του Καυκάσου για περισσότερο από τρεις χιλιετίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΕΔΩ.

Η βιογραφία ιστορεί, εκτός από το προσωπικό δράμα του ιδίου, που θα είχε αξία μόνο για τους συγγενείς του, παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα, που βίωσε ο ίδιος ως έφεδρος Κοζάκος αξιωματικός. Θα ζήσει ως αυτόπτης μάρτυς τα συγκλονιστικά γεγονότα του Ρωσογερμανικού πολέμου, την Οκτωβριανή Επανάσταση και το δράμα του ποντιακού ελληνισμού, που τον οδήγησαν στην τελευταία προσφυγιά στην Ελλάδα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΕΔΩ.


Η Επιτροπή Πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης «Αθήνα για την Ελλάδα» σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου: «Ο Λάμπον ας σο Καρς ή η Οδύσσεια ενός Ποντίου από τον Καύκασο».
Το βιβλίο θα παρουσιάσει με διαφάνειες ο Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός, συγγραφέας.
Η παρουσία θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μμ. στον χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού Ρήγας Βελενστινλής "Άρδην", Ξενοφώντος 4/6ος όροφος, τηλ. 210 3826319.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης:

ΛΕΞΕΙΣΛαμπον, Λαμπος, Καρς, Οδυσσεια ενος Ποντιου, Καυκασος, Ποντος, μαρτυρια, Μικρα Ασια, Ρωσια, Ευξεινος Ποντος, γενοκτονια Ποντιακου Ελληνισμου, ακριτας, βιογραφια, εφεδρος Κοζακος αξιωματικος, Καζαχσταν, Καζακσταν, αυτοπτης μαρτυς, Ρωσογερμανικος πολεμος, Οκτωβριανη Επανασταση, ποντιακος ελληνισμος, προσφυγια, προσφυγας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ