Ποια αρχαιολόγος-μέλος του ΚΑΣ είπε ότι «ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ… ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»!!! - για να στηρίξει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Μάνη;;;


Ποια αρχαιολόγος-μέλος του ΚΑΣ
είπε ότι
«ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ… ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ
ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»!!!
για να στηρίξει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Μάνη;;;


ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»!!!

Αυτό είπε η αρχαιολόγος Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, για να στηρίξει την θέση της υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Μάνη κατά την συζήτηση, που έγινε στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) στις 25.10.2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το:


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΚΑΣ, ΕΔΩ.

Εμείς να πούμε ότι δεν θα χρειαζόταν να εκτεθεί με τόσο προκλητικό τρόπο και να αμαυρώσει το υποτιθέμενο επιστημονικό της κύρος, για να πει αυτά που λένε οι εταιρείες. Ας το έλεγε με δικά της λόγια.
Συγκεκριμένα η εν λόγω «αρχαιολόγος» που αποφάσισε υπέρ της καταστροφής της Μάνης, ανέφερε:

«Νομίζω ότι εμείς απλά θα προσθέσουμε άλλο ένα τέτοιο ένα μνημείο, γιατί κι αυτό ένα μνημείο είναι, μια ανεμογεννήτρια, γιατί βλέπουμε πια τόσο εχθρικά μια ανεμογεννήτρια, δεν το καταλαβαίνω. Είναι ένα μνημείο της εποχής μας. Λοιπόν κάποια στιγμή θα έχει κι αυτό μια ιστορικότητα μέσα σε αυτόν τον ιστορικό τόπο που έχει διαμορφωθεί στη Μάνη».


Αφού, λοιπόν, οι ανεμογεννήτριες συνιστούν πολιτισμικό μνημείο για το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο της χώρας μας, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά από αυτό. Ευχόμαστε μόνο να μην προχωρήσει ακόμα περισσότερο και γνωμοδοτήσει μελλοντικά για κατεδάφιση των μανιάτικων οικισμών, επειδή δεν συνάδουν αισθητικά με το πλαστικό, το αλουμίνιο, τα μπάζα, τα καλώδια και τους εκβραχισμούς.

Τον νέο πολιτισμό των εθνικών και πολυεθνικών εργολάβων…

ΠΗΓΗ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΗΣ. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 26.10.2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: αρχαιολογος, ΚΑΣ, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, Μανη, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ, Αδαμ Βελενη, Αρχαιολογικο Μουσειο Θεσσαλονικης, Κεντρικο Αρχαιολογικο Συμβουλιο, 2016, αρχαιολογια, Λακωνια, ιστορικοτητα, πολιτισμικο μνημειο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ