Ημερίδα το φλέγον ζήτημα της Αρχαιοκαπηλίας


Ημερίδα το φλέγον ζήτημα
της Αρχαιοκαπηλίας

H EMOS PEHA, με κύριο στόχο την ανάδειξη, συντήρηση και αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Χερσονήσου του Αίμου, διοργανώνει την πρώτη της Ημερίδα με θέμα «Οι προκλήσεις της Αρχαιολογίας» στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Οικία Κλεάνθους» (Θόλου 5, Πλάκα) στις 10 Ιανουαρίου 2020 στις 16:00. 

Κοινό σημείο των ομιλιών είναι η ανάδειξη και η επισήμανση των σύγχρονων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η επιστήμη της αρχαιολογίας καθώς και οι εκφραστές της.

Πυρήνα των ομιλιών θα αποτελέσει το φλέγον ζήτημα της Αρχαιοκαπηλίας, το οποίο έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας και θα παρουσιαστεί, υπό το πρίσμα της νομικής, από τον κ. Γεώργιο Αλμπούρα, δικαστή σε βαθμό εφέτη, Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών (MEDEL) και Μέλος της Life Natura THEMIS, και, υπό το πρίσμα της αρχαιολογίας, από την κα. Αφροδίτη Μαυρογονάτου, αρχαιολόγο με πλούσια προϋπηρεσία στον τομέα.

Είσοδος Ελεύθερη

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να αποστείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ, ΕΔΩ.


ΠΗΓΗEMOS PEHA. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.1.2020.


ΛΕΞΕΙΣΗμεριδα, Αρχαιοκαπηλια, Αιμος, Αρχαιολογια, Μουσειο Ιστοριας Πανεπιστημιου Αθηνων, Οικια Κλεανθους, Αλμπουρας, Μαυρογονατου
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ