Παραδοσιακοί Χοροί Σαμοθράκης με βιολί και λαούτο


Παραδοσιακοί Χοροί Σαμοθράκης
με βιολί και λαούτο

Η παρουσίαση του νέου cd του Δημήτρη Τηγανούρια με τίτλο «Παραδοσιακοί Χοροί Σαμοθράκης Με Βιολί και Λαούτο» θα γίνει μαζί με την κοπή πίττας Συλλόγου Σαμοθρακιτών Πανσαμοθρακική Εστία Αθηνών «Η Νίκη Της Σαμοθράκης» στο POLIS ART CAFE, την Κυριακή 26.1.2020, στις 12 το μεσημέρι.


Θα ακολουθήσει σαμοθρακίτικος μπάλλος(*) από τους συντελεστές του cd: Στο βιολί ο Δημήτρης Τηγανούριας και στο λαούτο o δεξιοτέχης Γιάννης Σεβαστόπουλος, ενώ στο cd συμμετέχει και η συνθέτις και βιρτουόζος του ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια.
Μια ολοκαίνουρια παραγωγή της Zoe Music Ltd.


Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών «Χοροπαίγνιο» του χοροδιδάσκαλου Γιώργου Παντζιαρίδη,

To νέο cd θα προλογίσουν:
- Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης,
- Η Μαρία Παπαδάκη - συγγραφέας/στιχουργός, και
- Ο Κοσμάς Κατραμάδος - μουσικός παραγωγός.

Θα παραβρεθούν επίσης πολλοί παραδοσιακοί χοροδιδάσκαλοι από όλη την Ελλάδα για να μεταλαμπαδεύσουν τους χορούς του νησιού σε όλη την επικράτεια.

Στο cd εμπεριέχονται:
1. Σταυρωτός
2. Πλατανίσιος [Συρτός]
3. Γιαρ-Γιαρ
4. Είσαι γυαλένιος μαστραπάς [Καρσιλαμάς]
5. Μανταλένα
6. Κιαχαγιάς [Καλαματιανός]
7. Ζεϊμπέκικος
8. Μπάλλος
9. Χασαποσέρβικος
10. Λημνιός


(*) Ο κυκλικός χορός μπάλλος γράφεται με δυο «λ», όπως και η (κυκλική) μπάλλα, εκ του αρχαίου ελληνικού ρήματος βάλλω (= κινούμαι περιστρεφόμενος κυκλικά) > βαλς, κλπ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 12.1.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΕΔΩ.


ΛΕΞΕΙΣΠαραδοσιακοι Χοροι Σαμοθρακης, βιολι, λαουτο, Τηγανουριας, Παραδοσιακος Χορος Σαμοθρακης, Σαμοθρακη, σαμοθρακιτικος μπαλλος, σαμοθρακιτικος μπαλος, Σεβαστοπουλος, ακορντεον, Τηγανουρια, Παντζιαριδης, Τριανταφυλλακης, Παπαδακη, Κατραμαδος, σταυρωτος, Πλατανισιος, συρτος, Γιαρ Γιαρ, Εισαι γυαλενιος μαστραπας, Καρσιλαμας, Μανταλενα, Κιαχαγιας, κεχαγιας, Καλαματιανος, ζειμπεκικος, μπαλος, χασαποσερβικος, λημνιος, λημνος, Χοροι Σαμοθρακης, Χοροι της Σαμοθρακης, βαλς
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ