Βλάστησε βαμβάκι στο Διάστημα!


Βλάστησε βαμβάκι στο Διάστημα!


Το Chang'e 4, η σεληνάκατος της Κίνας κέρδισε την παγκόσμια προσοχή, όταν ένας σπόρος βαμβακιού που μετέφερε στο σκάφος, έγινε ο πρώτος σπόρος που βλάστησε ποτέ, σε έναν «άλλο κόσμο».

Το βαμβάκι Arabidopsis, σπόροι πατάτας και γογγυλίων, καθώς και άλλα, ήταν μέσα σε μια μίνι-βιόσφαιρα 2,6 κιλών, όταν η Chang'e 4 προσσεληνώθηκε στο φεγγάρι, τον Ιανουάριο του 2019.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΠΤΗΣΕΙΣ και προς το ΔΙΑΣΤΗΜΑ,


Ο Xie Gengxin του Πανεπιστήμιου Chongqing, και επί κεφαλής του πειράματος, εδήλωσε πως πιστεύει ότι, η ικανότητα καλλιέργειας οικοσυστημάτων στο Διάστημα θα είναι καθοριστική. «Εάν οι αστροναύτες ή οι διαστημικοί τουρίστες μπορούν να αναπνεύσουν το οξυγόνο που παράγεται από τα φυτά και να δουν ζωντανά πράσινα πράγματα στο Διάστημα, είναι βέβαιον ότι θα αυξήσουν το πνεύμα τους», είπε.

Τώρα ο μηχανικός, που πλέον λέγεται «ο κηπουρός της Σελήνης», ή του «φεγγαρόκηπου», απεκάλυψε ακριβώς πώς έγινε… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: New Scientist, 17.1.2020. 

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 18.1.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΒΑΜΒΑΚΙ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣΒλαστηση, βαμβακι, Διαστημα, Τσανγκ, σεληνακατος, Κινα, σπορος βαμβακιου, σκαφος, βαμβακι αραμπιντοψις, πατατα, γογγυλι, βιοσφαιρα, προσεληνωση, φεγγαρι, Ιανουαριος, 2019, καλλιεργεια, οικοσυστημα, Διαστημα, αστροναυτης, διαστημικος τουριστας, οξυγονο, φυτο, πρασινο, κηπουρος της Σεληνης, φεγγαροκηπος, Σεληνη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ