Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις και οι αγώνες δρόμου αφιερωμένοι σε έναν αείμνηστο καθηγητή φυσικής αγωγής, τον Καλύμνιο Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, στην Λέρο! Το Δημοτικό Στάδιο Πλατάνου, ονομάστηκε «Δημοτικό Στάδιο Μιλτιάδης Παπαντωνάκης»


Με μεγάλη επιτυχία
οι εκδηλώσεις και οι αγώνες δρόμου
αφιερωμένοι σε έναν αείμνηστο καθηγητή
φυσικής αγωγής,
τον Καλύμνιο Μιλτιάδη Παπαντωνάκη,
στην Λέρο!

Το Δημοτικό Στάδιο Πλατάνου,
ονομάστηκε «Δημοτικό Στάδιο
Μιλτιάδης Παπαντωνάκης»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις καθώς και οι αγώνες δρόμου επί δημοσίας οδού, στη Λέρο, Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, που ήταν αφιερωμένοι στον αείμνηστο καθηγητή φυσικής αγωγής Μιλτιάδη Παπαντωνάκη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία του Δήμου Λέρου, του ΔΟΠΑΙΣΑΠ Λέρου, της Ένωσης Αθλητικού Σωματείου ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου. 
  

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου το πρωί, τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη του Μιλτιάδη Παπαντωνάκη, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στο κινηματοθέατρο Λακκίου, πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, με τη βράβευση των καλύτερων αθλητών και αθλητριών του 2019. 

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 10.30, έλαβαν χώρα οι αγώνες δρόμου επί δημοσιάς οδού ενώ μετά το πέρας των αγώνων, ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Πλατάνου, σε δημοτικό Στάδιο Μιλτιάδη Παπαντωνάκη. 

Στην εκδήλωση ονοματοδοσίας, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, παρουσία του Δημάρχου Πάτμου κ. Πέντε, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Παπαφώτη, του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ, κ. Σεβαστή. των Αντιδημάρχων Λέρου, του Προέδρου του λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλη, εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ και του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου, καθώς και των αθλητών αλλά και πλήθους κόσμου, ανέφερε τα εξής:

«ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΑΤΜΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΣ
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΔΟΠΑΙΣΑΠ
ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ Της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΡΙΤΩΝ
ΚΥΡΙΕ Δ/ΝΤΗ ΣΕΓΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ
ΚΥΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΕΡΗ
ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕ-ΚΥΡΙΕ-ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ, ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας αθλητική εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Παπαντωνακη Μιλτιάδη και σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση του Δήμου μας, της Ένωσης Αθλητικού Σωματείου ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου, προκειμένου να τιμήσουμε μία σημαντική στην ιστορία του αθλητισμού προσωπικότητα του τόπου μας.

 Άλλωστε, αποτελεί απαράβατο καθήκον μιας κοινωνίας να τιμά τους ανθρώπους που προσέφεραν με το έργο τους σε έναν τόπο και αφιέρωσαν τη ζωή τους σε μία αποστολή, που αποσκοπούσε στο κοινό όφελος. 

Καλούμαστε να τιμήσουμε το μεγάλο δάσκαλο και πατριώτη Μιλτιαδη Παπαντωνάκη, που με την πορεία του καταξιώθηκε στις συνειδήσεις και στις καρδιές μας, όχι μόνο ως εκπαιδευτικός, ως αθλητής και προπονητής εκατοντάδων παιδιών του τόπου μας, μα πάνω από όλα ως Άνθρωπος...

Ο Μιλτιάδης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1952 στη γείτονα Κάλυμνο. Ωστόσο, τον κέρδισε η Λέρος, αφού εδώ διορίστηκε για πρώτη φορά ως εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, και εδώ επέλεξε να ζήσει, να δημιουργήσει οικογένεια, να διδάξει την έννοια του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Άφησε, λοιπόν, τη γενέτειρά του και εγκαταστάθηκε στον τόπο μας. Φαίνεται πως αγάπησε περισσότερο τη Λέρο μας περνώντας όλη του τη ζωή, με την όμορφη οικογένεια που δημιούργησε με την εκλεκτή συμπατριώτισσά μας και εκπαιδευτικό Άννα Μπιλλη, με την οποία και απέκτησαν την μονάκριβη τους κόρη, Καλλιόπη.

Ίδρυσε το Γυμναστικό σύλλογο νέων Λέρου, και ανέδειξε εκατοντάδες ταλαντούχα παιδιά του τόπου μας, σε αυτό το γήπεδο, που μετά το πέρας των αγώνων, ως ελάχιστο φόρο τιμής, θα πάρει και το όνομά του. 


Ουσιαστικά, εδώ ανάλωσε τη ζωή του, εκτός από οχτώ περίπου χρόνια που μετοίκησε οικογενειακώς στη Ρόδο, όπου και εκεί υπηρέτησε την εκπαίδευση και τον αθλητισμό. Συνέχισε το έργο του, ως προπονητής, στο Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο η «Ζωή» και προετοίμασε αθλητές που έλαβαν μέρος σε μεγάλους αθλητικούς αγώνες, πέρα από τα σύνορα της Δωδεκανήσου, αλλά και της Ελλάδας...

Αν και άνθρωπος του αθλητισμού με λαμπρή πορεία ως αθλητής στα 110 μέτρα με εμπόδια, αγωνιστής και νικητής πολλών μαχών στη ζωή, μόνο έναν αντίπαλο δεν μπόρεσε να κερδίσει: το θάνατο. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Νοεμβρίου 2019 σε ηλικία 67 χρονών, νικημένος από την επάρατο νόσο.

Είναι αλήθεια πως ό,τι κι αν αναφέρει κανείς για την προσωπικότητά του και τη διαχρονική συμβολή του στον αθλητικό σύλλογο της Λέρου, ωχριά μπροστά στην προσφορά του. Μία προσφορά που αριθμεί 35 ολόκληρα χρόνια, τα οποία δεν είναι λίγα για να τον καταξιώσουν και να τον συνοδεύουν μεταθανάτια.
Ο Μίλτος, λοιπόν, έγραψε τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία του τοπικού αθλητισμού. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψήφισμά και με ομόφωνη απόφασή του, αποφάσισε να ονομασθεί ο συγκεκριμένος χώρος: Στάδιο Στίβου «Μιλτιάδη Παπαντωνάκη». Η επιλογή της ονοματοδοσίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι μία οφειλόμενη τιμή στον άνθρωπο που με το μεγαλείο της ψυχής του, ίδρυσε, στήριξε και γιγάντωσε τον αθλητισμό στο νησί μας, οδήγησε πολλούς νέους στα μονοπάτια του, ανέδειξε πολλούς ταλαντούχους αθλητές μας και έθεσε γερά τα θεμέλια της αθλητικής παιδείας στον τόπο μας.

Κυρίες και κύριοι,
με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλους όσους τιμάτε το δάσκαλο Μίλτο, την οικογένειά του που βρίσκεται εδώ, ευχόμενος δύναμη και κουράγιο να αντέχει την απουσία του, την Ένωση Αθλητικού Σωματείου Σεγας Δωδεκανήσου, τον Γενικό Γραμματέα κο Σεβαστή και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ κο Ζήκα, που ήρθαν από τη Ρόδο, τον κ. Παυλούς και μέλη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ την ομάδα που πλαισίωσε τους αθλητικούς αγώνες, συνεργαζόμενη με το Σεγας, τα μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου Λέρου, την κα Αθηνά Λιβέρη πρωταθλήτρια Ελλάδος, το Αστυνομικό Τμήμα, το Λιμεναρχείο Λέρου, τη Διοίκηση του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, όλους τους υπαλλήλους του δήμου που εργάστηκαν σκληρά, τους εθελοντές, τους αθλητές, τη νεολαία μας και όλο τον κόσμο που με την παρουσία του τιμάει τη σημερινή ημέρα.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμμετοχή σας στους αγώνες που διεξήχθησαν στο πλαίσιο της σημερινής αυτής σεμνής εκδήλωσης, που από σήμερα καθιερώνεται να διεξάγεται και στο μέλλον ως θεσμός, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στο Μίλτο Παπαντωνάκη, που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της προσφοράς του στη Λέρο μας, παρακαταθήκη για τους νέους μας, πρότυπο μίμησης και αιτία συνέχισης του μεγαλειώδους έργου του.

Ακολουθεί η τελετή ονοματοδοσίας του γηπέδου, αφού πρώτα αναγνωσθεί το ψήφισμα θανάτου του εκλιπόντος και η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Λέρου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!».

ΠΗΓΗ: Δήμος Λέρου, 17.2.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 17.2.2020.

ΛΕΞΕΙΣαγωνας δρομου, φυσικη αγωγη, Παπαντωνακης, Λερος, γυμναστικη, αθλητης, αθλητισμος, 110 μετρα με εμποδια, εμποδιστης, Καλυμνος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ