Προηγμένα εικονικά ανθρώπινα άβαταρ είναι ικανά να εμπλακούν σε συνομιλίες... «Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική VI: Τεχνητή Νοημοσύνη» - Διεπιστημονικό Συνέδριο στις 13 Μαρτίου 2020


Προηγμένα εικονικά
ανθρώπινα άβαταρ
είναι ικανά να εμπλακούν
σε συνομιλίες...

«Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική VI:
Τεχνητή Νοημοσύνη»

Διεπιστημονικό Συνέδριο

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τύχει εφαρμογής σε όλους σχεδόν τους τομείς της ιατρικής επιστήμης, ενώ οι προοπτικές συμβολής της στην βιοϊατρική έρευνα, την ιατρική εκπαίδευση και την παροχή υγειονομικής περιθάλψεως προδιαγράφονται ατέρμονες.

Mέσω της ικανότητάς της να μαθαίνει επεξεργαζόμενη μεγαδεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, εξυπηρετεί διαγνωστικούς σκοπούς, τη λήψη κλινικών αποφάσεων, αλλά και την εξειδικευμένη ιατρική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των διαγνωστικών αλγορίθμων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμόζονται σε μαστογραφίες βοηθώντας στην ανίχνευση καρκίνου του μαστού, που χρησιμεύει ως «δεύτερη γνώμη» για τους ακτινολόγους.
Επί πλέον, τα προηγμένα εικονικά ανθρώπινα άβαταρ είναι ικανά να εμπλακούν σε ουσιαστικές συνομιλίες, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της ψυχιατρικής νόσου.

Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης επεκτείνονται επίσης με ρομποτικά προθέματα, συστήματα υποστηρίξεως φυσικών εργασιών και χειριστές κινητής τηλεφωνίας που βοηθούν στην παράδοση της τηλεϊατρικής.

Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δύναται να διαγνώσει τον καρκίνο του δέρματος ή τον κίνδυνο καρκινογενέσεως με μεγαλύτερη ακρίβεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από ό,τι ένας εξειδικευμένος και πιστοποιημένος ιατρός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τον ΚΑΡΚΙΝΟ, ΕΔΩ.

Στο πλαίσιο του διεπιστημονικού αυτού συνεδρίου θα αναλυθούν τα ανακύπτοντα ζητήματα από νομική, φιλοσοφική, πληροφορική, ιατρική και θεολογική σκοπιά.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέματα ΙΑΤΡΙΚΑ, ΕΔΩ.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, ώρα 10:00-18:00
Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αίθουσα Τελετών Αριστοτέλης

Διοργάνωση:
Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας (ΕΚΠΑ),
Ερευνητικό Κέντρο Έρευνας σε Θέματα Βιοηθικής και Δικαίου
(Πάντειο Πανεπιστήμιο),
Ερευνητική Ομάδα Πληροφορία: Ρύθμιση, Ιστορία και Πολιτισμός (IHRC)
(Ιόνιο Πανεπιστήμιο),
Κέντρο Βιοπολιτικής (Πάντειο Πανεπιστήμιο),
Ένωση για την Προστασία της Ιδιωτικότητας και των Προσωπικών Δεδομένων,
E-THEMIS

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι Συνεδρίου:

Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Φερενίκη Παναγοπούλου – Κουτνατζή, επίκουρη καθηγήτρια Παντείου, Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, επικ. καθηγητής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας.




ΛΕΞΕΙΣΠροηγμενη τεχνολογια, εικονικα ανθρωπινα αβαταρ, Ιατρικη Ευθυνη, Βιοηθικη, Τεχνητη Νοημοσυνη, Συνεδριο, ιατρικη, βιοιατρικη ερευνα, υγεια, διαγνωση, αλγοριθμος, μαστογραφια, καρκινος μαστου, μαστος, ακτινολογος, θεραπεια, ψυχιατρικη νοσος, ρομποτ, προθεμα, κινητη τηλεφωνια, τηλειατρικη, καρκινος δερματος, καρκινογενεση, ιατρος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ