Μαθητές της Λέρου δημιούργησαν το «Leros’ Treasure Hunting» («Κυνήγι του Θησαυρού στην Λέρο») για να βοηθήσει τον περιηγητή του νησιού να γνωρίσει το όμορφο νησί!


Μαθητές της Λέρου δημιούργησαν το «Leros’ Treasure Hunting»
(«Κυνήγι του Θησαυρού στην Λέρο»)
για να βοηθήσει τον περιηγητή του νησιού
να γνωρίσει το όμορφο νησί!
Η ομάδα «Treasure Hunters» («Κυνηγοί του Θησαυρού») από την Λέρο Δωδεκανήσου, αποτελείται από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Λέρου, Δήμητρα Ζουμπούλη, Μαρία Μπαλαμπάνη, Άννα Σταματίου και Θεολόγο Χατζημιχάλη.


Οι παραπάνω μαθητές παρακολούθησαν τον 6ο κύκλο των μαθημάτων του προγράμματος Generation Next και συνοδευόμενοι από τον καθηγητή του ΓΕΛ Λέρου και υπεύθυνο του προγράμματος κ. Χαράλαμπο Μυλωνά, συναντήθηκαν με το κ. Δήμαρχο Λέρου, Μιχάλη Κόλια, και τους αντιδημάρχους κ. Δ. Καστή και κ. Κ. Γρεκό, στο Γραφείο του Δημάρχου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του συστήματος «Leros’
Treasure Hunting» («Κυνήγι του Θησαυρού στη Λέρο») που δημιούργησαν οι παραπάνω μαθητές και στοχεύει να παρακινήσει και να βοηθήσει τον περιηγητή του νησιού μας (ντόπιο ή επισκέπτη) να γνωρίσει από κοντά διάφορα σημεία ενδιαφέροντος (π.χ. μνημεία του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου) τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί της Λέρου και δεν είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Το παραπάνω σύστημα περιλαμβάνει:

Α) Εφαρμογή για φορητές συσκευές (κινητό ή tablet).
Η εφαρμογή θα προβάλει στην συσκευή του χρήστη πληροφορίες και φωτογραφίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος.
Ταυτόχρονα, ο χρήστης θα μπορεί να βρει στην εφαρμογή τον χάρτη πρόσβασης για το καθένα από τα σημεία αυτά και σχετική ιστοσελίδα με επιπρόσθετες πληροφορίες.

Β) τοπικούς σταθμούς επικοινωνίας με την εφαρμογή για την επιβεβαίωση της άφιξης του περιηγητή σε κάθε σημείο ενδιαφέροντος. Μετά από αυτήν επιβεβαίωση, θα γίνεται στην εφαρμογή η ενεργοποίηση προβολής πληροφοριών για το επόμενο σημείο επίσκεψης.

Γ) Ιστοσελίδα που περιέχει αναλυτικές πληροφοριών για κάθε σημείο ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κόλιας εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου, τονίζοντας ότι με εκπαιδευτική καθοδήγηση, επινοητικότητα και ομαδική εργασία μπορούν να ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στον καθηγητή κ. Χ. Μυλωνά, που τους προέτρεψε να συμμετάσχουν και τους καθοδηγούσε στο εγχείρημα αυτό.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ, 31.1.2010. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 31.1.2010.


ΛΕΞΕΙΣ: Λερος, κυνηγι θησαυρου, μνημεια Β Παγκοσμιου Πολεμου, Δωδεκανησα
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ