Εγκαθίστανται μουσουλμάνοι έποικοι μέσα στα χωριά Βουλιαράτες και Πέπελη του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης! Όχι στον εποικισμό των χωριών της Δρόπολης - Όχι στην εθνοκάθαρση της Βορείου Ηπείρου


Εγκαθίστανται μουσουλμάνοι
έποικοι μέσα στα χωριά
Βουλιαράτες και Πέπελη
του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης!

Όχι στον εποικισμό των χωριών της Δρόπολης
Όχι στην εθνοκάθαρση της Βορείου Ηπείρου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα για μετεγκατάσταση 30.000 μουσουλμάνων μεταναστών από την Τουρκία στην αλβανική επικράτεια και συγκεκριμένα δίπλα σε συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα (Κακαβιά, Ρίπεση, Μαυρομάτι, Τρεις Γέφυρες, Καπεστίτσα).

Τα δημοσιεύματα αυτά επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τελευταίες πληροφορίες όμως, από την Βόρειο Ήπειρο, κάνουν λόγο όχι απλά για δημιουργία «δομών φιλοξενίας» σε παραμεθόριες περιοχές, αλλά για εγκατάσταση μουσουλμάνων εποίκων εντός των χωριών Βουλιαράτες και Πέπελη του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ, ΕΔΩ.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλβανική κυβέρνηση σχεδιάζει την επίταξη οικιών που δεν κατοικούνται, για την στέγαση των εποίκων.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί στο μικρό χωριό Άρσι Λέγκο, κοντά στο  Αργυρόκαστρο 50 μετανάστες, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες άλλων περιοχών που φέρονται ότι θα φιλοξενήσουν μετανάστες.


Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον τελευταίο αλβανικό νόμο 2018 για τις ιδιοκτησίες που ψηφίστηκε από την αλβανική Βουλή. Ο οποίος φαίνεται πως θα είναι και το εργαλείο για την αρπαγή των περιουσιών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης καθώς και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Είναι φανερό ότι επιχειρείται πληθυσμιακή αλλοίωση των περιοχών στις οποίες διαβιεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Αν ο σκοπός της μετεγκατάστασης ήταν η διαφυγή τους προς την κεντρική Ευρώπη τότε οι δομές της φιλοξενίας θα τοποθετούνταν στα παράλια της βορείου και κεντρικής Αλβανίας από όπου τα ταχύπλοα των διακινητών θα μπορούσαν γρήγορα να τους μεταφέρουν στις απέναντι ιταλικές ακτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΔΩ.

 Η εγκατάσταση των μεταναστών, ακόμα, τόσο κοντά στην ελληνική μεθόριο δείχνει την πιθανότητα και την δυνατότητα της διείσδυσης των ατόμων αυτών στην ελληνική επικράτεια από μία μεθόριο δασώδη και δύσκολο να φυλαχθεί, για τους όποιους τουρκικούς σχεδιασμούς.

ΠΗΓΗ: Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, 15 Μαρτίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.3.2020.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΗΠΕΙΡΟ, ΕΔΩ.

ΛΕΞΕΙΣ: μουσουλμανοι εποικοι, Βουλιαρατες, Πεπελη, μειονοτικος Δημος Δροπολης, εποικισμος, Δροπολη, εθνοκαθαρση, Βορειος Ηπειρος, Τουρκοι, Ερντογαν, Αλβανοι, Ραμα, μουσουλμανοι μεταναστες, Τουρκια, Αλβανια, συνοριακη διαβαση, Ελλαδα, Κακαβια, Ριπεση, Μαυροματι, Τρεις Γεφυρες, Καπεστιτσα, Γεωργιαδης, Βορεια Ηπειρος, δομη φιλοξενιας, παραμεθοριος, μουσουλμανισμος, Βουλιαρατες, Πεπελη, Δεροπολη, επιταξη, Αρσι Λεγκο, Αργυροκαστρο, μεταναστευτικο, αλβανικος νομος 2018, ιδιοκτησια, αλβανικη Βουλη, περιουσια, Ελληνικη Εθνικη Μειονοτητα, πληθυσμιακη αλλοιωση, Βορειοηπειρωτικος Ελληνισμος, ιταλια, μεταναστης, μεθοριος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ