Βρέθηκε «ζωντανό» (ρευστό) αίμα 42.000 χρόνων και προέρχεται απο πουλάρι! Οι Ρώσοι θα κλωνοποιήσουν το εξαφανισμένο είδος!


Βρέθηκε «ζωντανό»
(ρευστό) αίμα
42.000 χρόνων
και προέρχεται απο πουλάρι!

Οι Ρώσοι θα κλωνοποιήσουν
το εξαφανισμένο είδος!


Ένα πουλάρι που ήταν  θαμμένο σε βάθος 30 μέτρων στο υπέδαφος της Σιβηρίας για 42.000 χρόνια ήλθε στο φως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΙΒΗΡΙΑ, ΕΔΩ.



Μάλιστα Ρώσοι επιστήμονες δηλώνουν έτοιμοι να κλωνοποιήσουν ένα εξαφανισμένο είδος αλόγου, χάριν αυτού του ευρήματος.

Το πουλάρι, που χρονολογείται από την εποχή του Πλειστόκαινου και θεωρείται ότι ανήκει στο είδος αλόγων Lenskaya, ανακαλύφθηκε το 2018 από τους εντόπιους στην περιοχή Verkhoyansk.

Η αυτοψία έδειξε ότι το πουλάρι ήταν ηλικίας μικρότερης των δύο εβδομάδων, όταν πέθανε. Ο θάνατος προήλθε  πιθανότατα επειδή  παγιδεύτηκε στην λάσπη. Η γαστρεντερική του οδός ήταν βουλωμένη με λάσπη, την οποία κατάπιε κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.
Από το άτυχο ζώο, εξήχθη και ζωντανό (ρευστό) αίμα. Πρόκειται για το αρχαιότερο ρευστό αίμα που έχει ανακαλυφθεί έως τώρα… (Πριν την ανακάλυψη αυτή, το αρχαιότερο υγρό αίμα, που είχε ανακαλυφθεί, ήταν 32.000 χρόνων, και ήταν από μαμούθ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΜΑΜΟΥΘ, ΕΔΩ.

Το μικρο πουλάρι μεταφέρθηκε στο Μουσείο Mammoth στο Yakutsk της Ρωσίας για να ερευνηθεί. Σύμφωνα με τον διευθυντή  του μουσείου Σέμιον Γκριγκόριεφ, το μουσείο έχει την μεγαλύτερη συλλογή από ζώα που έζησαν επί παγετώνων στον κόσμο…

ΠΗΓΗ: Science Focus, 26.4.2019. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 27.4.2019.


ΛΕΞΕΙΣαιμα, 42.000 χρονια, πουλαρι, Ρωσοι, κλωνοποιηση, εξαφανισμενο ειδος, Σιβηρια, 42.000 χρονων, εξαφανισμενα ειδη αλογου, αλογο, ιππος, Πλειστοκαινο, Λενσκαγια, 2018, Βερκογιανσκ, λασπη, 32.000 χρονων, μαμουθ, Μουσειο Μαμμουθ, Γιακουτσκ, παγετωνας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ