ΑΝΑΣΑΖΙ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΡΗΤΟ-ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Έλληνες στην Αμερική πριν από 11.600 χρόνια - Η γραφή των Μάγια είναι απολύτως πανομοιότυπη με την Μινωική Γραμμική Α - του Φ. Τούμπανου


ΑΝΑΣΑΖΙ,
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΡΗΤΟ-ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ

Έλληνες στην Αμερική
πριν από 11.600 χρόνια…

Η γραφή των Μάγια είναι απολύτως πανομοιότυπη με την Μινωική Γραμμική Α

Του μουσικού Φώτιου Τούμπανου

Η λέξη «ANASAZI» σημαίνει «ΑΥΤΟΥΣ (τους) ΑΡΧΑΙΟΥΣ» στην γλώσσα των Ινδιάνων Χόπι
Σήμερα οι Χόπι είναι οι κάτοικοι των περιοχών των «Anasazi», που διαφέρουν σε εθνικό και πολιτιστικό επίπεδο από τους γείτονές τους.


Οι Anasazi έκτιζαν ακροπόλεις και φρούρια, κατασκεύαζαν δρόμους, αμφιθέατρα και αρδευτικά έργα, όμοια με αυτά των Μυκηναίων
Πραγματοποιούσαν ηλιακές παρατηρήσεις και κατασκεύαζαν πήλινα αγγεία και κεραμικά, παρόμοια με αυτά της ελληνικής γεωμετρικής περιόδου.

Τα σύμβολα και τα σχέδια των Anasazi, που είναι λαξευμένα σε πέτρες, τα κεραμικά τους σχέδια και ειδικά οι μύθοι τους, που διασώθηκαν από τους ιθαγενείς Hopi, προσφέρουν φως σε πράγματα που για τους «ειδικούς» παραμένουν «άλυτα μυστήρια». Πιο συγκεκριμένα, οι Ανασάζι έκτισαν δρόμους πολλών χιλιομέτρων, γαιοθερμικές κατοικίες, ναούς, πενταώροφα κτήρια 2.000 δωματίων, λαβυρίνθους, επινόησαν κατασκευές άρδευσης, κλπ.

Τέτοια κτισίματα θα συναντήσεις παντού σε όλην την Ελλάδα:
Την Πελοπόννησο (Παναγιά του Βράχου), την Ήπειρο (Μονή Κηπίνας),
την Λήμνο (Παναγιά Κακαβιώτισσα),
τις Κυκλάδες (Παναγιά Χοζοβιώτισσα Αμοργού),
τον Πόντο (Παναγιά Σουμελά)...
Το της φωτογραφίας είναι των Ινδιάνων Χόπι / Ανασάζι...

Άγγλοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι 200.000 ξύλινοι δοκοί, που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές κατασκευές, είχαν μεταφερθεί από τα βουνά San Mateo και Chuska.
Μέρη που απέχουν τουλάχιστον 100 χλμ. από την περιοχή που ζούσαν.
Πώς άραγε τα μετέφεραν χωρίς στοιχειώδη τεχνολογία;
(Να σημειωθεί πως η συμβατική ιστορία αναφέρει πως οι Ανασάζι δεν διέθεταν ούτε άλογα, ούτε κάρα).

Η ύπαρξή τους αποτελεί έως σήμερα ένα «αίνιγμα» για την συμβατική ιστορία.
Ένα είναι σίγουρο: Ότι διέφεραν κατά πολύ από τους υπολοίπους Ινδιάνους. Ζούσαν ανατολικά του Ρίο Γκράντε και η έκταση που καταλάμβαναν είναι μεγαλύτερη της Καλιφόρνιας! Η επίσημη ιστορία χρονολογεί την εμφάνισή τους το 100 π.Χ.
Ωστόσο κάποιοι αρχαιολόγοι αντιτάσσουν το 6000 π.Χ.

Οι αρχαίοι Έλληνες, όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά άρθρα μας, όχι μόνον εγνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής, αλλά είχαν δημιουργήσει σε αυτήν πλειάδα αποικιών, σύμφωνα και με μεγάλο αριθμό αρχαίων ελληνικών πηγών και όχι μόνο. Έτσι, στην Πέντρα Πιντάδα (Ζωγραφιστή Πέτρα) ευρέθησαν ελληνικά γράμματα και σχέδια με τόξα, σταυρούς, άμαξες, κυκλικούς χορούς, κλπ., των οποίων η τεχνοτροπία θυμίζει την αντίστοιχη των Ελλήνων το 3000 π.Χ.

Επίσης, άξιος αναφοράς και προβληματισμού είναι ο οικολογικός γεωθερμικός τρόπος συνολικής δόμησης, που απαντά και στα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη.

Αρχαίες βραχογραφίες με αρχαία κρητικά κ.ά. ελληνικά σύμβολα.
Βρέθηκαν στις περιοχές των Χόπι / Ανασάζι.

Περί το 1500 μ.Χ. οι Ανασάζι εξαφανίσθηκαν «μυστηριωδώς».
Τυχαία η χρονική σύμπτωση της εξαφάνισής τους με την έλευση των εποίκων από την Δυτική Ευρώπη, οι οποίοι κατέσφαξαν τους Ινδιάνους της περιοχής;
Σήμερα στην εν λόγω περιοχή κατοικούν οι Χόπι.
Μητριαρχική φυλή που ασχολείται κυρίως με την καλλιέργεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΧΟΠΙ, ΕΔΩ.

Οι συνήθειες και η τεχνοτροπία τους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εκεί ελληνική παρουσία. Τα ελληνικά ευρήματα στην περιοχή πολλά:
- Η πέτρα Γκρεϊβ Κρικ, με ελληνική επιγραφή,
- 22 «προϊστορικά» οικοδομήματα με χαραγμένα ελληνικά γράμματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρ. Στόουν,
- το ελληνικό αμφιθέατρο στο Ντόβερ και
- οι Ηράκλειες Στήλες! (σ.σ. Γι' αυτό και σύμβολο του δολλαρίου!).

Η ήπειρος της Αμερικής ανακαλύφθηκε το πρώτον από τον Ηρακλή,
όταν αυτός πέρασε τις Ηράκλειες Στήλες (νυν Γιβραλτάρ)
και βγήκε στον Ατλαντικό,
για αναζήτηση χρυσού > τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων...
Φθάνοντας στην νέα ήπειρο, για να θυμίζει το κατόρθωμά του,
έστησε κι εκεί Ηράκλειες Στήλες.
Γι' αυτό και οι Ηράκλειες Στήλες εικονίζονται και στο σύμβολο του δολλαρίου.

Φυσικά πολλά από τα προαναφερθέντα οικοδομήματα τα «σάρωσε» το κράτος των Η.Π.Α., προκειμένου να σβήσει τα χνάρια της ιστορίας…

Η επίσημη, μάλιστα, ιστορία δεν δίνει καμμία εξήγηση για την χρήση ελληνικών συμβόλων στην αμερικανική ήπειρο.
Αντιθέτως αποκρύπτουν ακόμα και την εκστρατεία του Ηρακλή περί το 3000 π.Χ. Ακόμα και την τοποθέτηση αρχαιολόγων που βασιζόμενοι σε ευρήματα, κάνουν λόγο για ελληνική παρουσία στην Αμερική από το 9600 π.Χ.!


Ο Πλούταρχος έχει αναφερθεί διεξοδικά στην Αμερική και στην ανακάλυψή της από τους αρχαίους Έλληνες, στο έργο του «Περί τοῦ ἐμφαινομένου προσώπου τῷ κύκλῳ τῆς σελήνης».


Επομένως ο μύθος περί ανακάλυψης της Αμερικής πριν λίγους αιώνες καταρρέει…
Όχι μόνον ήταν γνωστή στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια, αλλά έβριθε ελληνικής παρουσίας, σε τέτοιο βαθμό, ώστε η επιρροή της να συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Να τονίσουμε για ακόμη μία φορά πως τα στοιχεία που σας καταθέτουμε, ως ιστοσελίδα, κάποιες φορές έρχονται σε «σύγκρουση» με την συμβατική ιστορία που διδάσκεται σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δεκάδες ενδείξεις που παρουσιάζουν μία διαφορετική πτυχή του παγκοσμίου πολιτισμού. Η αλήθεια κατακτάται μέσω επαλήθευσης-διασταύρωσης των στοιχείων και συνακόλουθης, περαιτέρω έρευνας.


Η γραφή των Μάγια είναι απολύτως πανομοιότυπη με την Μινωική Γραμμική Α

Ο Γάλλος συγγραφέας Pierre Honorre σημειώνει ότι «η γραφή των Μάγια είναι απολύτως πανομοιότυπη με την Μινωική Γραμμική Α»
Ένα βάζο που προέρχεται από την Κρήτη και ανακαλύφθηκε στο Bimini δημιουργεί ένα απροσδόκητο λεγόμενο «αίνιγμα». 
Οι χαλκοί πέλεκεις διπλής όψεως από την Κρήτη βρέθηκαν στο Ουάσινγκτον και το Οχάιο των Η.Π.Α. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Γ. Λεκάκης "Ήπειρος, η γωνιά που πέτρωσε στο 5", 1998.
Τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τους ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ, ΕΔΩ.

Επιστρέφοντας στους Anasazi, συναντάμε τα γνωστά ελληνικά σύμβολα (σπειροειδής κυματιστός κύκλος, οφιδιανό μαίανδρο, μέδουσα, κλπ.), τα οποία βρίσκονται παντού στην Εσπερία (Esperia = η γη που βρίσκεται εκεί όπου δύει ο ήλιος).
Καταλήγοντας, πρέπει να προσθέσουμε ότι συναντάμε πολλές ομοιότητες στους μύθους των Χόπι με αυτούς των αρχαίων Ελλήνων.

Φιλοσοφία ή μύθος;
Δεν έχω διαβάσει ποτέ φιλόσοφο που γράφει για τέρατα...
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν λίγο-πολύ το μήκος της περιφέρειας της Γης – το είχαν υπολογίσει με σχετική επιτυχία. Ήξεραν ότι η Γη είναι στρογγυλή και είχαν υπολογίσει το μέγεθός της.
Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μύθου και φιλοσοφίας.
Οι Έλληνες προσπάθησαν να εξηγήσουν τον κόσμο μέσω της φιλοσοφίας…

Παρουσία Ελλήνων
στην αμερικανική ήπειρο
κατά την αρχαιότητα

Εδώ είναι πολλές ενδείξεις για την παρουσία των Ελλήνων στην αμερικανική ήπειρο στην αρχαιότητα:

Αρχαία κλασσικά θέματα, όπως το κεφάλι της Μέδουσας, ο Ηρακλής με το δέρμα του λιονταριού / λεοντή, και το ρόπαλο, κλπ. που είναι συχνά ευρήματα από αρχαιολογικά αξιοθέατα του Περού και άλλων περιοχών, έβαλαν πολλούς ερευνητές σε σκέψεις.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή μιας ομάδας από το Πολυτεχνείο της Αθήνας στο Περού, προκειμένου να μελετήσει την ομοιότητα των ευρημάτων με τα αντίστοιχα ελληνικά.

Αυτά τα λίγα για τους Ανασάζι...
Εδώ θα διαβάσετε ιστορίες που δεν θα σας μάθουν ποτέ.
Ξέρω πως δεν είναι εύκολο για να πιστέψετε αυτά που γράφουμε.
Όμως τα γεγονότα αποδεικνύουν την πραγματικότητα.

Ο συγγραφέας Φ. Τούμπανος, ανάμεσα σε Ινδιάνους Χόπι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ:
Ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις πληροφορίες.
Ευχαριστώ το περιοδικό Δαυλός, και το διαδίκτυο για τις ονομασίες.
Ευχαριστώ τον ΝΑΥΣΙΝΟΟ για το υπέροχο ντοκυμαντέρ για τους Ανασαζι, αξίζει να το ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 25.4.2020.

ΛΕΞΕΙΣΑΝΑΣΑΖΙ, ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΡΗΤΕΣ, ΜΥΚΗΝΑΙΟΙ, Αμερικη, 11.600 χρονια πριν, Τουμπανος, γλωσσα, Ινδιανοι Χοπι, ακροπολη, φρουριο, δρομος, αμφιθεατρο, αρδευτικα εργα, Μυκηναιος, ηλιακη παρατηρηση, πηλινα αγγεια, κεραμικα, γεωμετρικη περιοδος, συμβολα, πετρογλυφικα, κεραμικο, μυθοι, ιθαγενεις, μυστηριο, γαιοθερμικη κατοικια, ναος, πενταωροφο κτηριο, λαβυρινθος, αρδευση, ξυλινος δοκος, Σαν Ματεο, Τσουσκα, αλογο, καρο, αινιγμα, Ριο Γκραντε, Καλιφορνια, 100 πΧ, 6000 πΧ, Πεντρα Πινταδα, Ζωγραφιστη Πετρα, ελληνικα γραμματα, τοξο, σταυρος, αμαξα, κυκλικος χορος, 3000 πΧ, γεωθερμια, ανακτορο, Κνωσος, Κρητη, 1500 μΧ, μητριαρχια, πετρα Γκρειβ Κρικ, ελληνικη επιγραφη, προιστορια, οικοδομη, Στοουν, αμφιθεατρο, Ντοβερ, Ηρακλειες Στηλες, ΗΠΑ, Ηρακλης, 5000 χρονια πριν, 9600 πΧ, Πλουταρχος, Περι του εμφαινομενου προσωπου τω κυκλω της σεληνης, μυθος, γραφη, Μαγια, Μινωικη Γραμμικη Α, ΟΝορ, αγγειο, Μπιμινι, χαλκος πελεκυς διπλης οψης, Ουασινγκτον, Οχαιο, σπειρα, κυματιο, κυματιστος κυκλος, οφιδιανος μαιανδρος, μεδουσα, Εσπερια, φιλοσοφια, φιλοσοφος, τερας, περιφερεια Γης, Γη, λεοντη, ροπαλο, Περου, παλαιολιθικη εποχη, νεολιθικη εποχη
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ