Άρης Πουλιανός προς υπ. Πολιτισμού: Έχει περάσει ένας χρόνος, και απάντηση δεν έχω λάβει, σχετικά με το εγγράφό σας, για την μεταφορά του κρανίου των Πετραλώνων από το ΑΠΘ, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης…


Άρης Πουλιανός
προς υπ. Πολιτισμού:
Έχει περάσει ένας χρόνος,
και απάντηση δεν έχω λάβει,
σχετικά με το εγγράφό σας,
για την μεταφορά του κρανίου
των Πετραλώνων
από το ΑΠΘ,
στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης…



Επανέρχεται ο δρ. Άρης Πουλιanός, προς ΓΔΑΠΚ και υπουργό Πολιτισμού ζητώντας μιάν απάντηση που του χρωστούν και οφείλουν να του την δώσουν.

Συγκεκριμένα σε επιστολή του, με θέμα «Αναμονή απάντησης σχετικά με το από 13 Ιουνίου 2019 / 226020 έγγραφό σας», λέει:

«Αξιότιμοι κ. & κ.,
  Έχει παρέλθει σχεδόν ένα έτος από την κοινοποίηση του εν θέματι εγγράφου σας, όσον αφορά δηλ. τη μεταφορά προς καλύτερη φύλαξη του απολιθωμένου κρανίου που είχε βρεθεί στο σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής το 1960 από το ΑΠΘ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Επειδή με το 226020 / 13-6-2019 αποτεινόσαστε προς την ΕΠΣ κάνοντας ακόμα και επίκληση για τεκμηριωμένες απόψεις, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν είτε:

Ι) Αυτή η Υπηρεσία ουδέποτε σας απάντησε, είτε

ΙΙ) Ενδεχομένως εκ παραδρομής η όποια απάντηση δεν μας διαβιβάστηκε.

Σε κάθε περίπτωση σας παρακαλούμε να πληροφορηθούμε σχετικά, προκειμένου επίσης να ενημερωθεί επί του θέματος και η Εισαγγελία του Άρειου Πάγου που ως γνωστό έχει δείξει 20.8.2019 σχετικό ενδιαφέρον. Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων και του κλεισίματος των Πανεπιστημίων, μπορεί να είναι έστω και τώρα ο ενδεδειγμένος χρόνος για τη μεταφορά του ευρήματος, προφανώς κατόπιν κατάλληλης φωτογράφησης, βιντεοσκόπησης κλπ, από το ΑΠΘ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης».

Ο πρόεδρος της ΑΕΕ
 δρ. Άρης Ν. Πουλιανός».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ περί του ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, 13 Απριλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.4.2020.

 ΛΕΞΕΙΣΠουλιανος, υπουργειο Πολιτισμου, εγγραφο, απολιθωμενο κρανιο, Αρχανθρωπος Πετραλωνων Χαλκιδικης, ΑΠΘ, Αρχαιολογικο Μουσειο Θεσσαλονικης, Πετραλωνα Χαλκιδικης, Χαλκιδικη, Petralona, Chalkidiki
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ