Οι αρχαίοι Έλληνες προέρχονται από τις… Εβρίδες της Σκοτίας! Τι άλλο θα διαβάσουμε;


Οι αρχαίοι Έλληνες
προέρχονται από τις… Εβρίδες
της Σκοτίας!
Τι άλλο θα διαβάσουμε;


Κατά καιρούς, διάφοροι, από διάφορες χώρες (οι περισσότερες άνευ ιστορικού παρελθόντος) έχουν φανταστεί – και το κυριώτερο έχουν πιστέψει – πως είναι οι ιδρυτές και ένοικοι της Κνωσού, των Μυκηνών, κλπ. και στρογγυλοκάθονται κιόλας στον θρόνο των Ατρειδών


Βέβαια η φαντασία δεν απαγορεύεται (ακόμη).

Ο φανταστικός χάρτης της εν λόγω ιστοσελίδος!

Έτσι και οι συντάκτες της σελίδος "Edinburgh, Scotland The Real Holy City of Jerusalem", έχουν πολύ φαντασία και γράφουν:

«Το Αρχαίο και Κλασσικό Εβριδικό Έθνος της Αρχαίας Ελλάδας / Classical Hebridean Nation of Ancient Greece, στην Νοτιοδυτική Σκοτία, είναι το αρχαίο και κλασσικό Ελληνικό Βασίλειο των Εβρίδων, του Πλάτωνα και Ομήρου.
Οι Έλληνες της σημερινής εποχής δεν είναι ιστορικά Έλληνες.
Δεν είναι οι πραγματικοί και αληθινοί ιστορικοί και γεωγραφικοί αρχαίοι / κλασσικοί Έλληνες της Αρχαίας και Κλασσικής εποχής. Δεν μοιράζονται την ταυτότητα των Αρχαίων Ελλήνων, όπως κάνουν οι Ιρλανδοί και οι Σκοτσέζοι σήμερα στην Ιρλανδία και τη Σκοτία»…

Εγώ το έχω πει, να ζεις σε ένα πολύ σκοτεινό, ομιχλώδες και βροχερό μέρος, πίνοντας πολύ "τρελλό νερό", βλάπτει σοβαρά την υγεία…


Και συνεχίζουν:
«Τόσο ο Πλάτων, όσο και ο Όμηρος, ήταν Αρχαίοι και Κλασσικοί Εβρίδες Σκότοι Έλληνες και το ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ / ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της Αρχαίας και Κλασσικής Ελλάδας βρισκόταν / υπήρχε στις ΕΒΡΙΔΕΣ της Νοτιοδυτικής Σκοτίας»…

Βέβαια, εάν τους ζητήσεις αρχαιολογικές μαρτυρίες για όλα αυτά, θα δυσκολευτούν πολύ να πουν την επόμενη λέξη…

Και συνεχίζουν:
«Οι Αληθινοί και Πραγματικοί Κλασσικοί ΕΛΛΗΝΕΣ των Αρχαίων Χρόνων ήταν οι Αρχαίοι και Κλασσικοί Εβρίδες Σκότοι Έλληνες του Έθνους και του Βασιλείου της ΕΒΡΙΔΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ του ίδιου του Ελληνικού Πολιτισμού είναι ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ, για την οποία είναι ΟΛΑ ΨΕΜΑ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΚΟΤΟΙ ΕΒΡΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ της Αρχαίας εποχής και θα έμοιαζαν πολύ με τους ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ και τους ΣΚΟΤΟΥΣ της σημερινής εποχής».

Η αλήθεια είναι, πως η αρχαία ελληνική εγκατάσταση, με ναυτικούς και ναυστάθμους, στα βρετανικά νησιά, στον θαλασσόδρομο των αρχαίων Ελλήνων ναυτικών, προς την Βόρεια Θάλασσα, για ήλεκτρον / κεχριμπάρι, και στον Βόρειο Ατλαντικό για χαλκό στον νυν Καναδά, όλο και κάποια θολή και συγκεχυμένη ανάμνηση τους έχει αφήσει… Το πέρασμα των Αργοναυτών, του Οδυσσέα, του Πυθέα, απ’ εκεί, όλο και θα τους έχει επηρεάσει…

Και συνεχίζουν:
«Από τις Εβρίδες προήλθε η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ της ΒΙΒΛΟΥ. Εκεί βρίσκεται η πραγματική και αληθινή θέση της αρχαίας Ελληνικής Βίβλου. Από την Νοτιοδυτική Περιοχή των Εβρίδων, από όπου κατάγεται “ΑΡΧΙΚΩΣ” η Ελληνική Μετάφραση των Εβδομήκοντα»…

Και συνεχίζουν με άλλα πιο ευκολαπόδεικτα ανιστόρητα:
«Η Ελλάδα του σήμερα δεν υπήρχε μέχρι την δεκαετία του 1880, όταν η Γερμανία προσπάθησε να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει ένα ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΚΡΑΤΟΣ / FAKE GREEK PROXY STATE στην σημερινή Μεσόγειο Θάλασσα, για να πιέσει τους Τούρκους την εποχή που η Πόλη του Μονάχου, η Γερμανία σχεδίασε το ΨΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΚΡΑΤΟΣ / FAKE MODERN DAY PROXY STATE».

Περί Εβρίδων

Οφείλω όμως να πω ορισμένα πράγματα για τις Εβρίδες…


Η πολυνησία των Εβρίδων είναι ένα σύνολο άνω των 500 νησιών.

Ο Πομπόνιος Μέλας (Pomponius Mela)[1] αναφέρεται σε μια ομάδα 7 νησιών, την οποία ονομάζει Αιμώδεις νήσους (< Αίμος;) / Haemodae. (Θεωρείται η πρώτη γραπτή αναφορά στις Εξωτερικές Εβρίδες).
Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος[2], ο Σολίνος (Gaius Julius Solinus)[3], ο Κλ. Πτολεμαίος[4], κ.ά. τις αναφέρει με το όνομα Έβουδαι / Αίβουδαι Αἱβοῦδαι / Αιβούδες / Hebudes / Hæbudes, κλπ. Μάλιστα, επικρατεί η ετυμολογία πως το σημερινό όνομα των Εβρίδων είναι παραφθορά του πτολεμαϊκού Εβούδων… (Συνηθεστάτη η ελληνική ετυμολογία χωρών με το συμπαθέστατο και χρησιμότατο βου > Εύβοια, Βοιωτία, αλλά και συστάδων νήσων, που φαίνονταν ως βόες / βόδια που κολυμπούσαν στην θάλασσα)...

Η πρώτη κατοίκησή τους έως τώρα, ανάγεται πριν 8.500 χρόνια, στην θέση… «Ρουμ» / Rum (8590 ± 95 χρόνια πριν από σήμερα). Είναι μια από τις αρχαιότερες αποδείξεις ανθρώπινης κατοίκησης στην Σκοτία! (Οι κλιματικές συνθήκες υποστηρίζουν κάτι τέτοιο).

Κάλανις, το "Στόουνχεντζ των Εβρίδων".
Και αφού στο πραγματικό Στόουνχεντζ έχει βρεθεί αρχαία ελληνική,
και δη κρητική γραφή 4.200 χρόνων,
γιατί όχι και στις Εβρίδες
...

Η καλύτερα διατηρημένη δομή είναι το μεγαλιθικό μνημείο στο Κάλανις / Callanish, στην μεγαλύτερη νήσο, την Λιούις  (5.000 χρόνων).
Ο Διόδωρος Σικελιώτης[5] γράφει ότι «υπήρχε ένα νησί, η Υπερβόρεια, στο οποίο υπήρχε ένας κυκλικός ναός από τον οποίο η Σελήνη κάθε 19 έτη (σ.σ. Κύκλος Μέτωνος*) φαινόταν να απέχει πολύ λίγο από την Γη». (Αναφέρεται στο μνημείο του Κάλανις; Είναι οι Εβρίδες η Υπερβόρεια;).


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΟΡΚΑΔΕΣ ΝΗΣΟΥΣ της ΣΚΟΤΙΑΣ,

Στην νήσο Νότιο Γιούιστ / South Uist, υπάρχει οικισμός της Εποχής του Ορείχαλκου Κλαντ Χάλαν / Cladh Hallan - ο μοναδικός στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου έχουν ευρεθεί «προϊστορικές» μούμιες, οι αρχαιότερες στην Ευρώπη!

Ο Δημήτριος της Ταρσού[6], που εταξίδευσε στα νησιά σε μια εξερευνητική αποστολή στην δυτική ακτή της Σκοτίας παρατήρησε ότι ήταν «ένα θλιβερό ταξίδι, ανάμεσα σε ακατοίκητα νησιά». Αναφέρει όμως ότι επισκέφθηκε ένα, το οποίο αποτελούσε «ησυχαστήριο αγίων ανθρώπων».

Ο ηγούμενος Αδομνάνος (624-704), αναφέρει την Κολοσσό, την Ηθική, ενώ άλλοι την Σκίτη, την Μαλαίο/Μαλαία, την Εύβη, την Ελλάνη/Ελλεάνη, κ.ά. θέσεις ή νησιά με ελληνικά ονόματα… που όλους μας, κάπου μας παραπέμουν...

Και το μυστήριο των Εβρίδων – και της σχέσης τους με τους αρχαίους Έλληνες - συνεχίζεται… και κάνει κάποιους να αυθαιρετούν και να ονειρεύονται... την ώρα που άλλοι βλέπουν εφιάλτες...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΚΟΤΙΑ, ΕΔΩ.

ΠΗΓΕΣ:
- Deroy Louis και Mulon Marianne «Dictionnaire de noms de lieux», Le Robert, 1992.
- Haycock David Boyd "Much Greater, Than Commonly Imagined", 26.2.2009, The Newton Project, 8.11.2009.
- Λεκάκης Γ. "Σύγχρονης Ελλάδος περιήγησις".
- Li Martin «Adventure Guide to Scotland», εκδ. Hunter, σελ. 509, 2005.
- McKie Robin «British dig uncovers mummies», στον Observer, 16.3.2003.
- Moffat Alistair «Before Scotland: The Story of Scotland Before History», Thames & Hudson, 2005.
- Scottish Gazetteer από το University of Edinburgh's Department of Geography, 8.11.2009.

ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 2.4.2020.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


[1] Ισπανορωμαίος γεωγράφος του 1ου αιώνα μ.Χ. Έγραψε γύρω στο 43 μ.Χ.
[2] Ρωμαίος συγγραφέας. Κύριο και σπουδαίο έργο του η «Φυσική Ιστορία», την οποία γράφει γύρω στο 77 μ.Χ.
[3] Επίσης Ρωμαίος συγγραφέας.
[4] Έλληνας αστρονόμος, 2ος αι. μ.Χ. Ο οποίος αναφέρει επαφή των νησιών με τον "ρωμαϊκό κόσμο".
[5] Έλλην ιστορικός. Έγραψε περί το 55 π.Χ.
[6] Αρχαίος ταξιδευτής, γύρω στο 83 μ.Χ. – βλ. Πλούταρχος.

Πρόκειται για τον Σεληνιακό κύκλο, ή κύκλο της Σελήνης ή Κύκλος του Μέτωνος ή Μετωνικός Κύκλος, προς τιμήν του Μέτωνος που τον ανακάλυψε.


ΛΕΞΕΙΣαρχαιοι Ελληνες ναυτικοι, Εβριδες Σκοτιας, Βορεια Θαλασσα, Βαλτικη Θαλασσα, βρετανικα νησια, Εδιμβουργο, Σκωτια, Ιερουσαλημ, Εβριδικο Εθνος, Αρχαια Ελλαδα, Σκοτια, Πλατωνας, Ομηρος, γεωγραφια, Ιρλανδοι, Ιρλανδια, Σκοτσεζοι, Λιβυη, Πλατων, Σκοτοι, ναυσταθμος, Βορειος Θαλασσα, ηλεκτρον, ηλεκτρο, κεχριμπαρι, Ατλαντικος Ωκεανος, χαλκος, Καναδας, Αργοναυτες, Οδυσσεας, Πυθεας ο Μασσαλιωτης, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΝΤΑ, ΒΙΒΛΟΣ, 1880, Γερμανια, Μεσογειος Θαλασσα, Τουρκοι, Μοναχο, Γερμανοι, Πομπονιος Μελας, 7 νησια, Επτανησα, Αιμωδεις νησους, Πλινιος ο Πρεσβυτερος, Σολινος, Κλαυδιος Πτολεμαιος, Αιβουδαι, Αιβουδες, Αιμος, 8.500 χρονια, Ρουμ, 8590 χρονια, 8690 χρονια, μεγαλιθικο μνημειο Καλανις, Καλλανις, Λιουις, 5.000 χρονια, Διοδωρος Σικελιωτης, Υπερβορεια, κυκλικος ναος, Σεληνη, 19 ετη, 19 χρονια, Γη, Υπερβορειοι, Στοουνχεντζ, γραφη 4.200 χρονια, Γιουιστ, Εποχη Ορειχαλκου Κλαντ Χαλαν, Ηνωμενο Βασιλειο, προιστορικη μουμια, Δημητριος της Ταρσου, Ταρσος, νησια, ακατοικητα νησια, ησυχαστηριο, αγιοι ανθρωποι, ηγουμενος Αδομνανος, Κολοσσος, Ηθικη, Σκιτη, Μαλαιο, Μαλαια, Ευβη, Ελλανη, Ελλεανη, Ισπανος γεωγραφος, 1ος αιωνας μΧ, 43 μΧ, Ρωμαιος συγγραφεας, Φυσικη Ιστορια, 77 μΧ, Ελληνας αστρονομος, 2ος αιωνας μΧ, Ελληνας ιστορικος, 55 πΧ, ταξιδευτης, 83 μΧ, Πλουταρχος, Εβουδες, Εβουδαι
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ