Ατόφιος χαυλιόδοντας, μήκους 2,5 μ., από μαμούθ βρέθηκε στην Βαυαρία - Ο μεγαλύτερος ατόφιος χαυλιόδοντας μαμούθ ευρέθη στα Γρεβενά και είναι περίπου 4,5 μ.


Ατόφιος χαυλιόδοντας,
μήκους 2,5 μ.,
από μαμούθ
βρέθηκε στην Βαυαρία

Ο μεγαλύτερος ατόφιος
χαυλιόδοντας μαμούθ
ευρέθη στα Γρεβενά
και είναι περίπου 4,5 μ.


Οι αρχές της Βαυαρίας ανακοίνωσαν ότι αρχαιολόγοι κατά την διάρκεια μιας ανασκαφής βρήκαν έναν ασυνήθιστα μεγάλο χαυλιόδοντα από μαμούθ, της εποχής των πάγων. Ο χαυλιόδοντας, μήκους περίπου 2,45 μέτρων, βρέθηκε νοτιοανατολικά της πόλης του Ρέγκενσμπουργκ / Regensburg, στο Riekofen, καθώς οι αρχαιολόγοι αναζητούσαν υπολείμματα μιας πόλης του 15ου αιώνα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τα ΜΑΜΟΥΘ, ΕΔΩ.

«Ένα εξαιρετικά πλήρες εύρημα», εδήλωσε ο κ. Gertrud Rössner, επί κεφαλής της συλλογής γεωλογικών και παλαιοντολογικών θηλαστικών του κράτους.

...........................................................
ΣΧΟΛΙΟ Γ. ΛΕΚΑΚΗ:

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως ο μεγαλύτερος ατόφιος χαυλιόδοντας μαμούθ ευρέθη στην Μηλιά Αγ. Γεωργίου Γρεβενών και είναι περίπου 4,5 μ.!

ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο του Γ. Λεκάκη ΕΔΩ.
...........................................................


Τα μαμούθ ζούσαν στην Βαυαρία, έως πριν από 20.000 χρόνια. Δεν είναι συνηθισμένο να ανακαλύπτονται μαμούθ στην Βαυαρία, αλλά η εύρεση ενός τόσο μακρού και πλήρους χαυλιόδοντα είναι εξαιρετικά σπάνια, ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΕΣ, ΕΔΩ.

Ένα άλλο κομμάτι οστού που βρέθηκε κοντά, δεν ήταν σαφές εάν προέρχεται από το ίδιο ζώο.
Ο Βαυαρός αρχαιολόγος Christoph Steinmann θεώρησε ότι και τα δύο οστά είχαν βυθιστεί στο νερό πριν από πολύ καιρό. Αυτό εξηγεί γιατί τα εξωτερικά στρώματα του δοντιού παρέμειναν άθικτα, αν και η εσωτερική ουσία είχε ραγίσει με την πάροδο του χρόνου. Εάν το εξωτερικό ήταν εκτεθειμένο στον αέρα, θα είχε καταρρεύσει αμέσως, πρόσθεσε ο κ. Steinmann.
Η ανασκαφή, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί, έδειξε επίσης μια βρύση, φούρνο και θραύσματα κεραμικής που χρονολογούνται στον Μεσαίωνα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ, ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ: δελτίο Τύπου του Περιφερειακού Γραφείου Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς της Βαυαρίας / Bavarian State Office for the Preservation of Monuments - Deutsche Welle, 28 Μαρτίου 2020. ArcTron Co. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 29.3.2020.

ΛΕΞΕΙΣ:  Ατοφιος χαυλιοδοντας, μαμουθ, Βαυαρια, Βαβαρια, αρχαιολογος, ανασκαφη, μαμουθ, Ρεγκενσμπουργκ, Ρικοφεν, αρχαιολογια, 15ος αιωνας, Ροσνερ, παλαιοντολογια, Μηλια Αγιου Γεωργιου Γρεβενων, Μηλια Γρεβενων, Γρεβενα, μαμμουθ, 20.000 χρονια, Σταινμανν, Σταινμαν, οστο, Μεσαιωνας
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ