ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΟΥΔΗΣ και ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ
ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
(ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.)
του ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ


Όλοι μας, αυτόν τον καιρό, όπως ολόκληρος ο κόσμος, δοκιμαζόμαστε από την «πανδημία του κορωνοϊού».
Η εντολή των γιατρών είναι «Μείνετε στο σπίτι – Αποφύγετε τις μετακινήσεις».
Ωστόσο η παρατεταμένη διαμονή στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού όλη την ημέρα, προκαλεί πολλά προβλήματα, τα οποία αναζητούν κάποια λύση, ζητούν μιαν διέξοδο.
Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Ν. Ιωνίας επιδιώκοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του βεβαίως, να συστήσει μίαν διέξοδο, σκέφτηκε να προτείνει την «επίσκεψη» στον χώρο των εκδόσεών του, χρησιμοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας.
Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε έργα ιστορικού, λογοτεχνικού, κοινωνικού, λαογραφικού περιεχομένου τα οποία, κατά κύριο λόγο αλλά όχι και αποκλειστικό προσφέρουν πλήρη και αξιόπιστα στοιχεία για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και ειδικότερα της Νέας Ιωνίας, της Πολιτείας μας που ίδρυσαν οι ξεριζωμένοι Μικρασιάτες το 1923.
Είναι φροντισμένες αυτόνομες εκδόσεις βιβλίων αλλά και αξιόπιστες μελέτες που ανακοινώθηκαν στα 8 έως τώρα Συμπόσια που οργάνωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. από το 2004 έως σήμερα και δημοσιεύτηκαν στα πρακτικά τους. Τις υπογράφουν πολλές δεκάδες Πανεπιστημιακών μερικοί εκ των οποίων είναι πασίγνωστοι στο Πανελλήνιο για το έργο τους αλλά και ερευνητών ειδικών επιστημόνων, λογοτεχνών κλπ.
Συμπληρωματικά υπάρχουν οι εκδόσεις που βραβεύτηκαν στους 4 πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με θέματα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες που διοργάνωσε το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. αλλά ακόμη και ιστορικά βιβλία της Ν. Ιωνίας που επιμελήθηκαν Ιωνιώτες δημιουργοί. Ακόμη υπάρχουν και τα τεύχη των 25 περιοδικών εκδόσεων του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. αλλά και εκδόσεις-μελέτες προσφυγικού περιεχομένου.
Πιστεύουμε ότι παρέχομε μια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση, μια απόδραση από τους τέσσερις τοίχους.
Αναζητήστε όλα τα βιβλία και τις εν γένει εκδόσεις μας ΕΔΩ, στην κατηγορία Εκδόσεις…και κατεβάστε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει…
Σύντομα θα τα ξαναπούμε από κοντά.

Να είστε όλοι καλά……Μείνετε στο σπίτι…και καλή ανάγνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΕΜΙΠΟ, 3 Απριλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.4.2020.


ΛΕΞΕΙΣ: Κεντρο Σπουδης και Αναδειξης Μικρασιατικου Πολιτισμου, ΚΕΜΙΠΟ, Δημος Νεας Ιωνιας, Νεα Ιωνια, Μικρασιατικος Ελληνισμος, Μικρασιατες, 1923, Συμποσιο, πρακτικα, λογοτεχνια, Αλησμονητες Πατριδες, Ιωνες, Ιωνιωτες, περιοδικο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ