ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ συλλογή γυάλινων αντικειμένων – με μερικά και από την αρχαία Ελλάδα! Αλλά και αρχαία νομίσματα, παλιά ελληνικά πιάτα σπονδής με ερωτικά θέματα, κλπ. Τι θα κάνει το υπουργείο Πολιτισμού;


ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ συλλογή
γυάλινων αντικειμένων
– με μερικά και από την αρχαία Ελλάδα!

Αλλά και αρχαία νομίσματα,
παλιά ελληνικά πιάτα σπονδής
με ερωτικά θέματα, κλπ.

Τι θα κάνει το υπουργείο Πολιτισμού;


Μια ΣΥΛΛΟΓΗ γυαλικών, που κυμαίνεται από αγγεία των Αρχαίων Ελλήνων μέχρι έργα Art Deco, του διάσημου σχεδιαστή René Lalique, πρόκειται ακούσει το σφυρί των δημοπρατών, σε λίγο…

Μεταξύ των αντικειμένων που θα ξεπουληθούν στην δημοπρασία στις 18 Απριλίου 2020 είναι δύο υάλινα κομμάτια του 1ου - 4ου αιώνα π.Χ.



- Το ένα είναι μια σπάνια ελληνική οινοχόη / oinochoe διακοσμημένη με μαύρο σκελετό σε ζιγκ-ζαγκ λευκού και καφέ, ύψους μόλις 6,5 εκατοστών, και εκτιμώμενη τιμή 1.200 – 1.800 λίρες! 

- Ένας αρχαίος ελληνικό ελληνιστικών χρόνων αμφορίσκος, για αρώματα ή κοσμητικά ελαια, ύψους 10 εκατ., διακοσμημένος με λευκό ίχνος παραλλήλων γραμμών και κίτρινα - άσπρα - μαύρα "ψαροκόκκαλα" με τιμή 1.500 - 2.500 λίρες. Και τα δύο προέρχονται από την μεγάλη συλλογή του Chris Crabtree και αποκτήθηκαν στην «βρετανική αγορά τέχνης» την δεκαετία 1970 - 1980.



- Φυσικά, όπως κάθε δημοπρασία που θέλει να διασφαλίσει… φήμη για το όνομά της, δεν λείπει και μια ΜΙΚΡΗ ΣΥΛΛΟΓΗ 13 ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, από την Αθήνα (ασημένιο τετράδραχμο), την Άραδο (στατήρας), την Παφλαγονία Πόντου (δραχμή με την νύμφη Σινώπη, τον θαλασσαετό και το δελφίνι, 330-300 π.Χ.), κ.ά.

Τα παραπάνω κομμάτια είναι άνευ νομίμων παραστατικών, άνευ ταυτότητος, και εμπίπτουν στους διεθνείς νόμους περί αρχαιοκαπηλίας...

Άρα γε, τι θα κάνει το υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΕΣ, ΕΔΩ.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει πολλά άλλα κομμάτια από τον 18ο έως τον 20ό αιώνα: Έργο του Emile Galle (1846-1904), πιο ασυνήθιστων αντικειμένων, όπως ένα σπάνιο βικτωριανό ξίφος από γυαλί. Πολλά κομμάτια με υπογραφή από τον Lalique (1860-1945), συμπεριλαμβανομένων μπουκαλιών αρωμάτων, αγγείων, «μασκώτ» αυτοκινήτων (όπως λ.χ. μια μάσκα αυτοκινήτου Longchamp, με σπάνια παραλλαγή διπλής χαίτης, η οποία έχει τιμή προσφοράς 2.000 - 3.000 λίρες).

Και ένα σύνολο κεραμικών πιάτων σπονδής, του 19ου αιώνα, με αρχαία ελληνικά ερωτικά θέματα...



Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός διεξάγεται από την Elstob & Elstob είναι ένας από τους λίγους που ΔΕΝ θα ακυρωθούν, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών.
Ο εκθεσιακός χώρος Elstob and Elstob / Ripon στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι κλειστός για το κοινό, αλλά οι προσφορές μπορούν να γίνουν στο Διαδίκτυο.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ, ΕΔΩ.

Ο συν-διευθυντής Δαυίδ Έλστομπ / David Elstob δήλωσε: «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις πωλήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα μέλη του προσωπικού μας θα παρατηρήσουν την αυστηρή κοινωνική απόσταση κατά την ημέρα και τα αντικείμενα μπορούν είτε να συλλεχθούν με ασφάλεια, είτε να μεταφερθούν στους προορισμούς τους, μετά την πώληση, ή να αποθηκευτούν στις εγκαταστάσεις μας μέχρις ότου οι άνθρωποι μπορούν να τα συλλέξουν. Ευτυχώς, έχουμε προχωρήσει προς τις διαδικτυακές πωλήσεις, εδώ και αρκετό καιρό και έχουμε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία αιχμής, οπότε είμαστε σε εξαιρετική θέση για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Όλα τα αντικείμενα θα εμφανίζονται σε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο με εικόνες υψηλής ποιότητας και λεπτομερείς περιγραφές. Έχουμε επίσης βίντεο δημοφιλών αντικειμένων και οι ειδικοί μας είναι άμεσα διαθέσιμοι για διαδικτυακές ή τηλεφωνικές διαβουλεύσεις κατόπιν αιτήματος. Το γυαλί Lalique είναι από καιρό παγκοσμίως διάσημο εμπορικό σήμα που είναι διεθνώς θαυμαστό και, φυσικά, εξακολουθεί να παράγεται σήμερα. Η ζήτηση για vintage Lalique είναι διαδεδομένη εδώ και μερικές δεκαετίες και τα έργα του είναι σταθερά δημοφιλή στους συλλέκτες σε όλον τον κόσμο. Αυτά τα πρώτα κομμάτια, από την δεκαετία του 1920 είναι ιδιαίτερα συλλεκτικά»

ΠΗΓΗ: The Northern Echo, 13.4.2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 13.4.2020.


ΛΕΞΕΙΣγυαλινα, νομισμα, πιατα σπονδης, ερως, γυαλικα, αγγεια, Λαλικ, δημοπρασια, υαλινα, οινοχοη, αμφορισκος, ελαιο, Κραμπτι, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, Αθηνα, ασημενιο τετραδραχμο, Αραδος, στατηρας, Παφλαγονια, Ποντος, δραχμη, νυμφη Σινωπη, θαλασσαετος, δελφινι, 330 πΧ, 300 πΧ, βικτωριανο ξιφος, γυαλι, υαλι, μπουκαλι αρωματος, αρωμα, αγγειο, μασκωτ αυτοκινητων, χαιτη, Ελστομπ
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ