Δυο φωτεινά μετέωρα έπεσαν στην Βραζιλία, σε ένα 24ωρο! Το ένα εκ του δελφικού Πύθωνα!


Δυο φωτεινά μετέωρα
έπεσαν στην Βραζιλία,
σε ένα 24ωρο!

Το ένα εκ του δελφικού Πύθωνα!



Δύο πολύ φωτεινά γεγονότα φωτεινών μετεώρων καταγράφηκαν στην Βραζιλία μέσα σε 24 ώρες - το πρώτο στις 06:43 UTC στις 23 Απριλίου 2020 και το δεύτερο στις 05:24 UTC στις 24 Απριλίου.


Το πρώτο κατεγραμμένο μετέωρο – μάλλον βολίδα - εμφανίσθηκε πάνω από το Minas Gerais. Σύμφωνα με τον καθηγητή Carlos Fernando Jung από το Διαστημικό Παρατηρητήριο Heller and Jung, το μετέωρο εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης στα 106 χλμ. και εξερράγη 67 χλμ. επάνω από το Hortencias, Rio Grande do Sul, με μέγεθος -6,8.

Δύο κάμερες που βρίσκονταν στην Taquara στο Rio Grande do Sul κατάφεραν να καταγράψουν την εκδήλωση, η οποία έδειξε ότι η βολίδα κινήθηκε με ταχύτητα 45 km/s.

Προκάλεσε έντονη λάμψη καθώς εξερράγη. Ο Jung διευκρίνισε ότι παρ’ όλο που το μετέωρο συνέβη κατά την διάρκεια του βροχής των μετεώρων Λυριδών / Lyrid, ο εν λόγω μετεωρίτης δεν ανήκε σε αυτούς.
Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι η βολίδα προήλθε από τον Οφιούχο / Ophiuchids, τον Πύθωνα των Δελφών, ο οποίος θα κορυφωθεί στις 11 Μαΐου.

Το βραζιλιάνικο δίκτυο παρακολούθησης μετεωριτών (BRAMON) τεκμηρίωσε επίσης την πολύ φωτεινή βολίδα / bolide με τις τέσσερις κάμερες που βρίσκονται σε Taquara, Monte Castelo και Florianopolis στην Santa Catarina.

Ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί η τροχιά του μετεωρίτη και η τροχιά του, η οποία σχετίζεται με τον ακτινοβόλο Οφιούχο, επιβεβαίωσε το BRAMON.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

Η δεύτερη εκδήλωση καταγράφηκε από τρεις σταθμούς του BRAMON, που βρίσκονται σε Nhandeara, Σάο Πάολο και 7 ακόμη κάμερες στο Clima ao Vivo - τέσσερις από τις οποίες βρίσκονται στο Minas Gerais και τρεις στο Σάο Πάολο.
Η προκαταρκτική ανάλυση δείχνει ότι ο μετεωρίτης εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 19 km/s με γωνία 42,7ο. Ο μετεωρίτης άρχισε να φωτίζει 78 χλμ. πάνω από την πόλη της Φερνανδόπολης / Fernandopolis.

Συνεχίστηκε σε βορειοανατολική κατεύθυνση όπου έφθασε σε μέγεθος -11,7 καθώς εξερράγη, 27 χιλιόμετρα επάνω από τον δήμο Riolandia, στα σύνορα μεταξύ του Σάο Πάολο και του Minas Gerais.

ΠΗΓΗ: TW, 28 Απριλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 28.4.2020.


ΛΕΞΕΙΣφωτεινο μετεωρο, Βραζιλια, βολιδα, Μινας Γκεραις, Ορτενσιας, Ριο Γκραντε ντο Σουλ, Τακαρα, βροχη λυριδων, βροχη μετεωριτων, Λυριδες, μετεωριτης, Οφιουχος, Πυθων, Πυθωνας, Δελφοι, Μοντε Καστελο, Φλωριανοπολις, Σαντα Καταρινα, Νανταιρα, Νανταρα, Σαο Παολο, Κλιμα αο Βιβο, Φερνανδοπολη, Ριολοανδια, Μαιος
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ