Φωτεινό μετέωρο πάνω από τις γαλλικές Αντίλλες!


Φωτεινό μετέωρο
πάνω από τις γαλλικές Αντίλλες!


Ένα φωτεινό μετέωρο, σαν βολίδα, εξερράγη επάνω από τις Γαλλικές Αντίλλες στις 00:40 UTC στις 27 Απριλίου 2020 (20:40 LT στις 26 Απριλίου), φωτίζοντας τους νυχτερινούς ουρανούς μεταξύ της Μαρτινίκας προς τον βορρά μέχρι την Ανγκουίλα και πιο δυτικά από το Πουέρτο Ρίκο.


Η American Meteor Society (AMS) έλαβε επτά αναφορές σχετικά με την εκδήλωση, κυρίως από μάρτυρες στο Grande-Terre, το Saint John και το Saint Thomas.

Στις 02:30 UTC την Δευτέρα (22:30 LT Κυριακή), αναφέρθηκε μια έντονη λάμψη φωτός από την Μαρτινίκα, την Γουαδελούπη, τον Άγιο Μάρτιν, τον Άγιο Βαρθολομαίο, την Γουστάβια και το Πουέρτο Ρίκο.

Οι μάρτυρες που υπέβαλαν αναφορές στο AMS ήταν κυρίως στο Grande-Terre, στο Saint John και στο Saint Thomas.

«Έχω πολλές κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τις σκιές της “μπάλας”», δήλωσε ο θεατής στον Άγιο Ιωάννη.

«Ήμουν πραγματικά έκπληκτος που το είδα. Με σήκωσε αμέσως από την καρέκλα μου! Το είδα αρχικά από το παράθυρο, σηκώθηκα και πήγα έξω», δήλωσε ένας άλλος παρατηρητής στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.

Εν τω μεταξύ, ένας παρατηρητής στην Αντίγκουα και την Barbuda / Μπαρμπούντα ισχυρίστηκε ότι και άλλοι άνθρωποι είδαν επίσης το φαινόμενο στο Saint Kitts και την Φλόριντα. «Δεν φαινόταν ουρά ή κατακερματισμός - απλά ένα εξαιρετικά φωτεινό φλας που φώτιζε ολόκληρο τον ουρανό προς κάθε κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Η περιγραφή των παρατηρητών για το χρώμα της βολίδας ποικίλλει, με κάποιους να λένε ότι φαινόταν μωβ και ανοιχτό μπλε, πορτοκαλί και κίτρινο ή ανοικτό πράσινο. Ένας θεατής σημείωσε ότι το αντικείμενο είχε ένα λαμπερό πορτοκαλί συρμό από συντρίμμια και ένα πράσινο φλας που φώτιζε τον ουρανό πολύ έντονα.

ΠΗΓΗ: TW, 30 Απριλίου 2020. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 30.4.2020.

ΛΕΞΕΙΣΦωτεινο μετεωρο, γαλλικες Αντιλλες, βολιδα, Αντιλες, Μαρτινικα, Ανγκουιλα, Πουερτο Ρίκο, Μπαρμπουντα, Γουαδελουπη, Αγιος Μαρτινος, Αγιος Βαρθολομαιος, Γουσταβια, Πορτο Ρικο
Share on Google Plus

About ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΜΕΣΩ Facebook

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ